Šta je novo?

ENERMAX molim!!

• Začetnik teme Začetnik teme Nivano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nivano

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2003
Poena
609
E treba mi Enermax napajanje od 400 ili vise W (mislim da je od 420?). Ajde molim vas ako neko zna gde mogu da ga nabavim. Treba mi napajanje i bas bih hteo da uzmem ovo i da vise ne razmisljam.

Pogledaj ovde , ja sam tu uzeo pre par meseci enera od 350W. Inace besplatan savet, ne moras da se zaleces za tim napajanjima, odlicna jesu ali su i 2 puta skuplja od odlicnih DTK, Ener 350W je 2x skuplji od DTK 400W, znaci taj ener od 400W+ je i vise, ako ga i imaju uopste. U radu je OK, naponi odstupaju max 0.02V, ne osciluju u toku rada i sve mi je radilo sem radeona9500, koji cak radi i sa 250W JNCom, a sada sa DTK 400W radi odlicno. Malo je falilo da ga bacim kroz prozor, a mozes da vidis i na rage3d forumu da zezaju sa ATi kartama, cak i jaca. Verovatno je bitna kombinacija ploca-graficka-napajanje ali cisto da ti skrenem paznju na moguce probleme.

Slazem se da nema potrebe davati tolike pare za Enermax-a. Razumem ljude koji recimo imaju servere ili testiraju hardver, njima treba sve da bude top. U suprotnom, DTK radi posao odlicno! Ja sam uzeo od Gedze za 25€ GCE 300W PFC napajanje iako mi je nudio za 30/35€ DTK sa i bez PFC-a. Uzeo sam ga na njegov nagovor a presudila je tezina 🙂 Nisam se pokajao uopste. Trpelo je sve i svasta. Dva rezaca, CDR, TVTjuner, 2 muzicke i modem bez problema. Gurao sam i dva hard-diska i radili su bez problema. Sa raznim JNC/Mercury napajanjima uvek sam imao problema u radu. Sad se cak i procesor bolje klokuje!!!

Pozdrav!

Ok. A kakav je Chieftec na 420W? Inace meni je najveci problem Radeon 9700pro zbog koga mi i treba jace napajanje.

E, da. Inace sa 300W Chieftecom se zeza napajanje. Resetuje mi se komp prilikom igranja. Zato mi i treba jace napajanje.
Inace puna konfiguracija u pitanju je:
Athlon XP 2000+
ASUS A7V8X
512 MB DDR 333mhz
Gigabyte Radeon 9700pro Maya II
HD Quantum 40GB
HD Quantum 30GB
Teac CDRW 40X
Lucent 56K

Nivano je napisao(la):
E, da. Inace sa 300W Chieftecom se zeza napajanje. Resetuje mi se komp prilikom igranja. Zato mi i treba jace napajanje.
Athlon XP 2000+
ASUS A7V8X
512 MB DDR 333mhz
HD Quantum 40GB
HD Quantum 30GB
Teac CDRW 40X
Lucent 56K

To je problem do graficke kartice koja vuce dosta struje. R300 vuce preko 80w, dok AGP isporucuje svega 25w, ali i tih 25w mora da dodje iz napajanja...

Znam da je do radeta 🙂 Vec mi neko rece da mi treba napajanje preko 350W, pa se zato sada i premisljam koje da uzmem.

Nivano je napisao(la):
Athlon XP 2000+
ASUS A7V8X
512 MB DDR 333mhz
HD Quantum 40GB
HD Quantum 30GB
Teac CDRW 40X
Lucent 56K

Da li si siguran da je bas do graficke? Mozda je do ploca, koliko sam video na dosta stranih foruma ta asus kt400 ploca je verovatno jedna od losijih kt400 ploca a verovatno i najlosija ploca kada se upari sa ATi agpx8 kartama.

Pa zato sto sam vec proveravao kakvi se sve problemi javljaju izmedju ove ploce i odredjenih Radeon 9700 kartica, i meni se na javlja nijedan takav problem. Meni se jednostavno u odredjenom momentu resetuje komp ili samo monitor prebaci u stand by (kao da je kabl izvucen iz graficke). Nikada mi se nije blokirao komp, ili pojavljivali nekakvi artifakti, ili ne znam sta. Svi testovi se izvrsavaju korektno, bez ikakvih problema. Cak ponekad uspem i da se izigram kolko hocu bez ikakvih smetnji, a drugi put se opet desi da se posle 20-ak minuta resetuje komp.

Meni to lici na napajanje. Ali opet ako sam u krivu nek me neko ispravi 🙂

Nazad
Vrh Dno