Šta je novo?

EN8800GT sa 256MB DDR3 memorije

mr_gee_fox

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2009
Poena
319
Pri zavrsetku sam sklapanja moje nove masine pa je situacija sledeca. Ostao sam malo kratak po pitanju novca pa sam u oglasu video istoimenu kartu sa 256MB video memorije. Zanima me koliko se moze primetiti tih 256MB manje u odnosu na referentni sa 512 i koji je cip na njoj g92 ili neki stariji. GPU je na 600 a ta memorija je na 1800, plus karta ima glaciator hladjenje.
jos me naravno zanima da li ce to moje napajanje moci da podnese bez problema.
Cena te karte za koju mogu da je nabavim je 70e pa me zanima misljenje ostalih da li je to dobra kupovina?

Jos samo da dodam da mozda cak i sacekam 15ak dana, tj da ostavim kom da skuplja prasinu i da onda uzmem 4850GS, mada opet postavljam pitanje napajanja da li ce moci to da gura bez problema?

Poslednja izmena:
Jeste G92 cip na njoj, manjak memorije se oseti na visim rezolucijama. 4850GS je dosta ozbiljnija karta u slucaju da se igras na 22" monitoru i sl.

Npr. ja bih uzeo 8800GT 256MB da sad kupujem jer mi se ne bi isplatilo da dajem vise para za 4850GS, a igrao bih na 1280x1024 max. Takodje, cena od 70e mi zvuci korektno, pa jos ako ima i garanciju...

EDIT: Kupi jos RAMa obavezno. Napajanje ne bi trebalo da pravi problema, mozda tek pri nekom suludom overkloku...

Poslednja izmena:
ajde kad sam se vec dotakao teme, citao sam da su na nekom stranom HW test sajtu na tu karticu ubacili BIOS od iste te karte samo sa 512MB vram. Zvuci malo nelogicno ali rezultati koje daje ta flashovana karta su bili na sredini izmedju stock sa 256 i stock 512. Jel neko bio dovoljno dokon pa je probao da uradi slicno?

Mislim da si ti to lose procitao. Mozda su modovali postojeci BIOS ili tako nesto, mislim da obican flash sa 512MB BIOSem ne bi uspeo.

Nisi napisao na kom monitoru tj. u kojoj rezoluciji planiras da igras?

u 1280x1024
to bi trebalo da bude ok, za posle je planirana neka bolja karta i monitor t220 kad to naravno finansije budu dopustile
a ewo gledam da za tu 4850 moram da izdvojim 165e za varijantu od 512MB sto je vise od 100% cene a cisto sumnjam da bi performanse bile vece cak i manjem odnosu od ovog cenovnog

Poslednja izmena:
Za tu rezoluciju uzimaj 8800GT 256MB za 70e i skupljaj pare za monitor. Moj savet. Ja sam se isto tako zanosio za 4850 i na kraju je razum prevladao - kupio sam jeftiniju karticu i stekam kintu za veci monitor.

Razlike nece biti osetne osim u nekim zahtevnim modovima sa odvrnutim AA i AF.

8800GT je u rangu sa mojom GTS 320MB, mozda za niijansu brzi.
Sto ce reci, da i nije bas dovoljna za 1280x1024 full igranje.

Na AA i AF slobodno zaboravi ;), naravno govorim o (novim) zahtevnijim igrama, Far Cry 2, Crysis (Warhead), Stalker Clear Sky,...

za tu lovu tjete posluzhiti sigurno sasvim ok, kao shto zdravko kazhe, osim par pucaljki naigratjesh se jako lepo posebno shto imash dobar cpu

Nazad
Vrh Dno