Šta je novo?

eMule

daniel1988

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2004
Poena
319
Nisam siguran da li sam na pravom mestu postavio Tread ili je to trebalo u internet sobi(mada mislim da tamo su pitanja veza za hardware za net...), pa bih zamolio moderatore da ga premeste ako sam pogreshio.

Da pocnem
Ja imam instairan eMule na komp i on ima direktan izlaz(sa jednog provajdera imam staticku IP adresu, a na drugom se menja), probao sam sa oba provajdera a na serveru npr. Razorback2 daje mi LowID i danas mi prikazuje da sam "Your IP is currently blacklisted.", valjda je ovo drugo navedeno prolazno.

Nek mi neko pomogne kako da reshim problem sa LowID!!! :type:

I molim vas izbegavajte odgovore tipa Pogledaj Help fajl jer sam ga pogledao i ima reci o tome ali nishta ne razumem shta hoce da kazu(razumem dobro engleski)

Nikako.
Ja sam mesecima on-line i i dalje imam "LowID".
Veci rejting dobijas ako se gomila softvera vuce sa tvog kompa i sa sto vise sherovanih fajlova. Mada mozes da se konektujes na server i sa slabim ID, samo je pitanje broja korisnika koji pokusavaju da se konektuju, pa dobijaju prioritet pre tebe.

LowID nema nikakve veze sa kolicinom sharovanih fajlova, vec od firewall-a, mnogi zaboravljaju na windows-ov firewall. Ako imate javnu IP adresu nemate problema, a sa privatnom je vec drugacije zato sto ne mogu da se konektuju drugi korisnici na tu IP adresu i zato se dobija LowID

Ne razumem kako da vuku fajlove sa mog racunara ako ne mogu da udjem na taj server(kako server zna koliko sam uploadovao ako nisam ni ushao na tom serveru, mislim da nisu povezani)
Uploadovao sam 274.23MB podataka do trenutka pisanja ovog replaya, zar to nije dovoljno?
Broj korisnika koji pokushavaju da se konektuju?----na serverima ima i po nekoliko hiljada praznih mesta!!!
A da li ti se desilo da ti pishe da ti je IP blacklisted, i posle koliko vremena se brishe sa crne liste?

Sa mog kompa je aploadovano vise GB podataka.
To za broj praznih mesta nema veze sa mozgoma: mnogo puta probam da se konektujem na odredjeni server pa mi kaze da je pun iako pokazuje suprotno. IP mi nikada nije bio blacklisted.
Moracu da proverim to sa firewallom, nisam uzeo u obzir Win-ov.
(EDIT)Nije ukljucen, ali jeste aktivan iz kompleta "PC Cillin IS"(/EDIT)
Za privatni IP: kako se inace konektuje gomila korisnika po svetu?

Poslednja izmena:
BokiPK je napisao(la):
Nikako.
Ja sam mesecima on-line i i dalje imam "LowID".

Ako si podesio svoj firewall, a i dalje si LowID onda je problem do provajdera.

BokiPK je napisao(la):
Mada mozes da se konektujes na server i sa slabim ID, samo je pitanje broja korisnika koji pokusavaju da se konektuju, pa dobijaju prioritet pre tebe.

Neki serveri ne doyvoljavaju LowID korisnicima da se nakače, naročito kad imaju veliki broj LowID korisnika, zato što oni ne mogu da skidaju jedni od drugih. Ako na nekom serveru kojim slučajem dobijete HighID promenite server jer sa fake HighID ništa nećete skinuti.

BokiPK je napisao(la):
Veci rejting dobijas ako se gomila softvera vuce sa tvog kompa i sa sto vise sherovanih fajlova.

Delimično tamo. Rejting nije globalnog karaktera, kredit se razmenjuje izmedju dva korisnika. Ako skidaš fajlove od nekog korisnika on će imati rejting kod tebe i brže napredovati u tvojoj listi, i obrnuto. Ovo je dosta važno!
LowID ne utiče na rejting.

BokiPK je napisao(la):
Za privatni IP: kako se inace konektuje gomila korisnika po svetu?

Svaki normalan provider na svetu daje javnu IP adresu, samo kod nas "nazovi" provajderi daju privatnu.

@mitar1982 windows-ov firewall sam iskljucio, a ZoneAlarm propushta skidanje i uploadovanje. Josh uvek mi je LowID.
Na ovom sajtu shto si dao moram li da se registrujem da proverim svoj IP? Poshto mi tu daje "TCP properties for IP = 212.200.116.3" koji nije moj, mozda kao primer. I nesam te razumeo kako da se "proveri IP adresa"?

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
@mitar1982 windows-ov firewall sam iskljucio, a ZoneAlarm propushta skidanje i uploadovanje. Josh uvek mi je LowID.
Na ovom sajtu shto si dao moram li da se registrujem da proverim svoj IP? Poshto mi tu daje "TCP properties for IP = 212.200.116.3" koji nije moj, mozda kao primer. I nesam te razumeo kako da se "proveri IP adresa"?

Nisam siguran, ali mislim da sam na emule forumu video da korisnici imaju probleme sa Zone Alarmom. Isključi ga pa vidi šta se dešava.

Što se provere IP adrese tiče, upravo zbog toga sam i rekao da odeš na taj sajt. Sajt pokazuje IP adresu koja je različita od tvoje, zato što provajder ima NAT, Proxy... (ne razumem se mnogo u ovo, nadam se da neko može lepo objasniti). Tu najverovatnije nema leka, znači uvek ćeš imati LowID. Nemoj da te ovo uznemirava, dosta ljudi ima LowID i opet bez problema skidaju fajlove.

Nazad
Vrh Dno