Šta je novo?

eMule serveri - sta se desava?

To ti kažem ako se svima od 1x smanjila brzina a ostali su aktivni onda te nešto ograničava, dal sam eMule (jel ima negde u podešavanjima nešto vezano za konekciju, koji tačno mod eMule-a koristiš? ili neki Firewall ili provajder, to ne znam.

To ti kažem ako se svima od 1x smanjila brzina a ostali su aktivni onda te nešto ograničava, dal sam eMule (jel ima negde u podešavanjima nešto vezano za konekciju, koji tačno mod eMule-a koristiš? ili neki Firewall ili provajder, to ne znam.

Ono sto se vidi na screenshotu gore se desilo samo od sebe, dakle nikakve promene u podesavanjima bilo cega nisu napravljne, radio sam neke proracune (FEA) kada se to desilo.

Do provajdera je sigurno.

Zvao sam danas podrsku, rekose da ce pogledati sta se desava i da se javim sutra ako se nista ne promeni. Intersantno je (sto su i u podrsci rekli) da sam danas restovao modem i da mu je trebalo mnogo da se povrati (oko pola sata).

Pazi, desava se da Emule zeza ponekad ali ne tako cesto sigurno. Pogotovo sto ovih dana Emule i Edonkey mreza trpe napade od strane RIAA u vezi piraterije. Treba koristiti samo servere sa one Gruk liste i iskljuciti sve automatsko updatovanje servera da ti ne bi uleteli Fake istih.

Pazi, desava se da Emule zeza ponekad ali ne tako cesto sigurno. Pogotovo sto ovih dana Emule i Edonkey mreza trpe napade od strane RIAA u vezi piraterije. Treba koristiti samo servere sa one Gruk liste i iskljuciti sve automatsko updatovanje servera da ti ne bi uleteli Fake istih.

Ja trenutno imam 93 servera , dobijenih grukovanjem (Nasao sam ovde 2 linka na gruk.org?). Kako ostali?

Ne znam, imao sam 163 (sto mi se uchinilo malo ..) onda sam dodao gruk.org/list.php i smanjilo se na tu brojku(Isporobao sam jos neke linkove koji se mogu naci na ovom forumu , i nista se nije izmenilo) . Trenutno ih imam 89

Tex je u pravu, sa Gruk liste imas samo dvadesetak servera, uzmi otkaci Emule, obrisi sve servere iz liste i u opcijama iskljuci Automatsko updateovanje servera kada se klijent zakaci i server sto je po default-u ukljuceno, zato imas toliko servera u listi, skida ih od drugih (vecina su Fake).
Ove opcije iskljuci:
85v1ul3.jpg

Ovo je trenutna lista servera:
8e6o9bk.jpg

Evo , nakon sto sam uradio upravo to sto si rekao :) , uradio sam jos i ovo dole : [ i tek onda sam dobio slichan broj servera kao i ti ]

<XpKiller>najvaznije na e mule je da podesish ip filter kako bi eliminisao lazne servere
<Dusxan> XP:
<Dusxan> Kako se to podesava?
<Dusxan> mis'im, gde je otprilike ta opcija?
<XpKiller> to se podeshava tako shto odesh u opcije pa u security i na tabu Ip filter tamo gde pishe update from url kopiraj ovo http://www.bluetack.co.uk/config/nipfilter.dat.gz i klikni na load
<XpKiller> nekad nece iz prve ali budi uporan
<XpKiller> to se radi dok si diskonektovan
<XpKiller> onda restartujes e-mule
<XpKiller> i konektujesh se

Zar vam nije lakše da koristite Xtreme mod koji sve sam radi?

trenutno imam 15 servera.

Evo sta je potrebno da uradite pa da emule poleti:

1) install an IP filter to block fake servers: in Options/Security, Checkmark the {filter servers too} box, and COPY (DO NOT CLICK ON IT), COPY this address to the URL box and press Load: http://www.bluetack.co.uk/config/nipfilter.dat.gz -- Update the filter weekly. Also check {Enable Protocol Obfuscation} only the Enable box.

2) In Options/Server be sure the first box (Auto-update) is unchecked. Checkmark ONLY: Update server list when connecting to a server, Use smart Low ID check on connect, and Safe Connect (Use priority system is optional). Click apply, and click ok. Connect to a server to automatically update server list.

Evo sta je potrebno da uradite pa da emule poleti:

1) install an IP filter to block fake servers: in Options/Security, Checkmark the {filter servers too} box, and COPY (DO NOT CLICK ON IT), COPY this address to the URL box and press Load: http://www.bluetack.co.uk/config/nipfilter.dat.gz -- Update the filter weekly. Also check {Enable Protocol Obfuscation} only the Enable box.

2) In Options/Server be sure the first box (Auto-update) is unchecked. Checkmark ONLY: Update server list when connecting to a server, Use smart Low ID check on connect, and Safe Connect (Use priority system is optional). Click apply, and click ok. Connect to a server to automatically update server list.

Meni je lakse da, u cilju eliminisanja fake source-ova, koristim PeerGuardian program. Prosto lakse je samo pritisnuti update dugme u peerguardian-u nego da se stalno "rucno" update-uje lista. Kako je kome volja...

Trenutno imam samo 11 servera : I

Nije bitan broj vec da su validni to jes pravi, radice download ;)

nastavicu se ovde jer se ipak radi o serverima...
da li neko ima problem sa edonkeyserver no1?
do juce sam uvek imao high id na tom serveru od danas low...a sto je interesantno, na ostalim serverima iz liste imam high id
koristim emule mephisto mod 2.0 i ipfilter v130, portovi forwardovani, test prodje najnormalnije..kaze i tcp i udp open

nastavicu se ovde jer se ipak radi o serverima...
da li neko ima problem sa edonkeyserver no1?
do juce sam uvek imao high id na tom serveru od danas low...a sto je interesantno, na ostalim serverima iz liste imam high id
koristim emule mephisto mod 2.0 i ipfilter v130, portovi forwardovani, test prodje najnormalnije..kaze i tcp i udp open

Trenutno sam bas na tom serveru i imam High ID.

sad sam skinuo emule ++ i s njim imam high id na edonkey no1 s istim podesavanjima, a mephisto i dalje odbija da saradjuje.
cak sam pokusao da menjam port...nista
bas mi chudno...prvi put mi se desava

Vrh Dno