Šta je novo?

Emule podešavanja ???

• Začetnik teme Začetnik teme pape
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pape

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
309
Instalirao sam Emule i koliko vidim radi mi normalno ali vidim dosta ljudi govore da pravilnim podešavanjem Emule-a može još bolje da radi.
Zatim neko kaže da u comodo firewall treba otvoriti portove za Emule.
Da li je to potrebno i ako to uradim šta time dobivam s obzirom da i bez otvaranja portova mi radi download u eMule-u.
Znači ako neko može da objasni šta podesiti u Emule i Comodo za što optimalniji rad Emule-a.

Evo kako da se dobije HighID umjesto LowID:
Evo kako podesiti Comodo da bi eMule dobio HighID:

U Comodo-u, klik na Security tab, a zatim na Network Monitor. Zatim ici na +Add (ili desni klik, pa Add -> Add rule) pa podesiti sledece:

Action = Allow
Protocol = TCP
Direction = In
Source IP = Any
Destination IP = IP adresa vaseg PC-ja (moze i "Any", ako imate dialup modem)
Source port = Any
Destination port = port koji eMule koristi za TCP konekcije (pogledajte u opcijama eMule - obicno 4662)

To je to sto se tice TCP protokola, idite na OK. Sada za UDP isto idite na +Add i podesite sledece parametre:

Action = Allow
Protocol = UDP
Direction = In
Source IP = Any
Destination IP = vasa IP adresa (ili "Any" )
Source port = Any
Destination port = port koji eMule koristi za UDP konekcije (obicno 4672)

Idite na OK. Sada je bitno da pomjerite nagore ova dva nova pravila (koristite Move Up), posto su poredjani po vaznosti - ako ostanu ispod Block pravila, nece vaziti.

E da, ako zelis i KAD search u Emule-u, iskljuci u comodo-u protocol analysis i block fragmented IP datagrams (Advanced -> Advanced Attack detection & prevention -> configure - miscellaneous tab).

Sa onim podesavanjima koje ti je BlackNeo dao dobices HighID i time brzi download, a sa ovim mojim pretragu po KAD mrezi (ovo ti je ne bitno ako radis search samo po ed2k serverima)

Poslednja izmena:
Meni pod- Client port piše slijedeće (u Emule)
TCP 6246
UDP 37030
Da li je to u redu

U redu je, samo onda te portove podesi u Comodo-u prema uputstvu.

Ok ali problem je šta imam router "gigaset se555" i pri svakoj konekciji mi se mijenja IP.
šta onda da upišem u Comodo pod Destination IP =

Slobodno stavi "Any".

Točno sam sve podesio kako mi je gore objašnjeno ali opet mi piše Low ID

emulepicturesr9.jpg

Jesi li ta nova pravila podigao iznad poslednjeg Block & Log?

20070306201906hp3.gif

podesi tcp/ip da mrezna karta koristi fixnu adresu iz privatnog opsega,i na ruteru forwarduj
TCP 4662 I UDP 4672 na tu adresu koju si stavio za mreznu kartu,i ne moras da se zezas sa firewallom.

Poslednja izmena:
1. Podigao sam ta pravila iznad poslijednjeg block&log

2. Otvorio sam Emule i otišao na ovu stranicu http://whatsmyip.org/ports/ da provjerim portove za Emule
U polju Custom port test sam upisao Emule portove (4662 i 4672)
I dolazi mi poruka (za oba porta)
Status
CIosed
Error Number: 61
Connection refused

Imam "gigaset SE555 wlan dsl" ali ako treba nešto u njemu podešavati ne bih se u to upuštao da na bih uradio gore, ja sam mislio da je dovoljno u Comodo otvorit portove za Emule da bih dobio High ID.
Kao šta je gore napisao BlackNeo

Ok puno hvala na pomoći uspjelo je sada napokon u Emule imam High ID
Thanks

Nazad
Vrh Dno