Šta je novo?

eMule ne radi.

E nisam znao za ovo, a sad mi je jasno da mi u zadnje vreme malo slabije vuce jer sam postao lowid .pa mi npr javlja 'cannot connect lowid to lowid' .. sem toga, primetio sam da kada radim neki search dobijam daleko manje dostupnosti, sto verovatno opet ima veze sa lowid

menjao sam firewall, cackao, davao trusted zone, i nista, sad koristim kerio 2.15

Kako da ubijem prokleti lowid ?

I meni je u zadnje vrijeme stalno LowID, a nekada je konstantno bio HighID (iako sam na dialup-u). Mora da su oni nesto promijenili u vezi dodjeljivanja Low/High ID-a.

Ko bre petljao? :)

Poenta je samo u tome da trazeni portovi budu "prohodni" i to je to. Nema tu neke velike filozofije.

e sad sam izgasio nakratko firewall, i opet ne mogu da prodjem ni tcp test ... :mad:

nesto se tu drugo deshava:wall:

Poenta je samo u tome da trazeni portovi budu "prohodni" i to je to.

U pravu si. Evo upalih "mazgu" posle duze vremena i vidim High ID. Problem je ranije ocito bio do firewall-a, posto sam koristio jedno vrijeme Comodo, ali od juce sam opet na Outpost-u :D

resio sam :banana:

fora je bila da se klikne na 'open these ports on win xp firewall '

klitao sam i ranije za svaki slucaj, iako taj firewall gasim cim instaliram win .... sad opet reda radi probam, i sve se otklonilo :cigar:

jeste glupo, ali sad mogu da idem na jedan :bottle:

E nisam znao za ovo, a sad mi je jasno da mi u zadnje vreme malo slabije vuce jer sam postao lowid .pa mi npr javlja 'cannot connect lowid to lowid' .. sem toga, primetio sam da kada radim neki search dobijam daleko manje dostupnosti, sto verovatno opet ima veze sa lowid

menjao sam firewall, cackao, davao trusted zone, i nista, sad koristim kerio 2.15

Kako da ubijem prokleti lowid ?

Jedina mana tog lowID je to sto si i sam napisao ... znaci ne mozes da se kacis na korisnika koji takodje ima lowID. Sve ostalo radi apsolutno isto. I ja imam lowID od samog pocetka koriscenja eMule-a i zaista nikada nisam imao nikakvih problema. To sto ti search slabije radi, je iskljucivo pitanje brzine servera na koji si nakacen, nego lowID-a. LowID se dodeljuje kada su zatvoreni portovi kojima eMule po default-u komunicira sa tobom. Mala je verovatnoca da si to sam uradio koristeci neki od firewall-ova, a veca (kao i u mom slucaju) da ti je port zatvoren kod provajdera i tada na zalost nema pomoci.

pozd.

Evo videh da si uspeo da otklonis problem u trenutku dok sam pisao poruku :). Eh, da i meni firewall pravi problem ... :)

pozd.

Nazad
Vrh Dno