Šta je novo?

Emule i Telekom ADSL?

Andalus

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2006
Poena
309
kako vam radi emule preko adsl?
da li treba neka podesavanja da bi protok isao preko 15KB? imam paket 256 kod telekoma.
evo kako kod mene izgleda i nisam zadovoljan...krene recimo da skida pa stane, pa krene opet posle 3-4 sata pa onda 2 dana ne ide...ne kapiram? koliko vidim ima da skidam arhivu od 2gb jedno 2 meseca:( ako nastavi ovim tempom kao na slici.
Pokusao sam da uradim test ports na emule stranici i izbacio mi je ovo:
Please wait while the ports of your eMule are being tested...

Testing IP: 77.46.196.18 (77.46.196.18)

Starting TCP connection test...
TCP test failed! UDP test will not be performed.

Connection test finished.

Results in detail:

* TCP connection test failed.
It was not possible, to establish a TCP connection to your eMule.
Other users will only be able to connect to you with the help of a server, resulting in a low ID for you. While eMule still works, this will give you several disadvantages. Therfore it is highly recommended to solve this problem.

How to resolve port problems... Something is interfering with your network communications. There are two main reasons for this:

* If you are using a firewall, ensure that your firwall don't block the required ports! You might need to set a rule to allow the ports to be available.
* If you use a router, make sure that your router forwards the required ports to your local IP!

You can find more details and guides here in the online help.

Ne koristim nikakav firewall :( ??? Sta da radim?

Prilozi

• a.jpg
    a.jpg
    154.9 KB · Pregleda: 145
Poslednja izmena:
* If you use a router, make sure that your router forwards the required ports to your local IP!
koristish adsl modem koji ima i funkciju rutera, pogledaj koji je i potrazi kako da otvorish portove na njemu..

Imas u temi "Telekom ADSL" objasnjeno sve u vezi Emule-a, radi malo search :p

@djalf:
da li si mislio na ovaj tvoj post?
Evo kako se podesava, prosto je. Ako vezujes preko mrezne, onda dobijas IP adresu 192.168.1.4 ili isto ali 5 na kraju, a ako ides preko USB-a onda dobijas 192.168.1.3. A za podesavanja modema ukucas u IE ili Firefox 192.168.1.1 (kada ides preko mrezne) ili 192.168.1.2 (ako ides preko USB-a). User i password su ti "admin" , i kada udjes unutra ides levo na "Basic" pa na "NAT" , gore je selektovano na "DMZ" i tako ostavi, samo dole idi na "NEW" dugme i upisi IP adresu koju koristis, ako si na mreznoj onda 192.168.1.4, pa onda dole levo na "Save All" i to ti je to, probaj Emule da vidis da li se vezuje na HIGH ID. Ako ne, restartuj modem pa probaj Emule opet.
Ovo ti je najprostije i radice ti i DC++.
Pozdrav

Uspeo sam :) Samo uradite ovo iz gornje poruke.

Prilozi

• e.jpg
    e.jpg
    33.2 KB · Pregleda: 213
opet ja...ipak nesto nece...
ajde ako nije problem neka djalf ovde objasni kako da se nameste portovi za emule :)
i svi ce biti srecni i zadovljni:)

forwarduj portove,
koje? pa one koje ti eMule kaze imas u opcijama, options > connection
a kako se to radi?
odes na www.portforward.com i odaberes tip modema i to je to.
ili stavi javnu IP adresu i neces morati da se zezas sa portovima

Poslednja izmena:
koji je modem/ruter u pitanju?
ako je tomson speedtouch
Home Network > Devices > Assign Public IP pa ides na edit pa dodaj masinu koju zelis

za huawei ili kako vec ne znam napamet, ali znam da mozes da napravis pure birdge konekciju
i da kad hoces na net moras svaki put da se konektujes

da imam huawei modem ruter i idem preko usb-a....kako napraviti pure bridge konekciju i podesiti da bude javna ip? dali zna neko?

da imam huawei modem ruter i idem preko usb-a....kako napraviti pure bridge konekciju i podesiti da bude javna ip? dali zna neko?

pod 1.: zasto koristis USB konekciju?
pod 2.: Basic settings > NAT redirection > New> IP adresa racunara i port za koji vrsis redirekciju u sva tri polja za unos porta
Ovo gore uradis i za TCP i za UDP protokol.

Ako ti i dalje ide, ide pa SCSI informisi se o nacinu rada emule, za pocetak.

Pozdrav.

pod 2.: Basic settings > NAT redirection > New> IP adresa racunara i port za koji vrsis redirekciju u sva tri polja za unos porta

Pozdrav.

znam za sve ovo,
ali me zanima kako da se napravi konekcija za adsl kao sto sam imao na dial up-u. cisto informacije radi.. nista vise

pa odes u prvaljenje konkcije, iz win. control panela,
izaberes connect to internet, manualy ISP, i odaberes broad connection that requres a user name and password,
pre toga setuj, slagacu te, pure bridge ili ppoe na ruteru

pa odes u prvaljenje konkcije, iz win. control panela,
izaberes connect to internet, manualy ISP, i odaberes broad connection that requres a user name and password,
pre toga setuj, slagacu te, pure bridge ili ppoe na ruteru

Kibla, pretekao si me ;-)

Uradi kao sto ti je Kibla rekao.
Ruter u bridge mod prebacujes tako sto odes u Basic>Wan pa tamo editujes postojecu konfiguraciju i sa ppoe moda prebacis u pure bridge. sve to snimis i resetujes ruter.
Kada napravis to neces imati internet sve dok ne pokrenes dialup ppoe konekciju.
Napomena: user i pass za konekciju su ti one besmislene (besmisleno dugacke) informacije na onom papiru koji si dobiood telekoma kod potpisivanja ugovora, nesto u fazonu [email protected]

Pozdrav

Pozdrav.

U cemu je problem sto koristi USB konekciju?!

U cemu je problem sto koristi USB konekciju?!

Problem je u tome sto za USB konekciju mora da koristi drajvere i sto niema internet dok ne pokrene konekciju.
Meni licno vise odgovara da imam net bez obzira da li sam pod DOS, Linux, Unix ili Win.

Malo li je razloga.

Ubodes i ne mislis :D

Pozdrav.

Za drajvere si u pravu a konekciju ima odmah kao i na LAN-u.

Preko USB da bi imao konekciju mora prvo da napravi ppoe konekciju i da je startuje.
K'o dial-up, Boze me sacuvaj.
Da je veza preko USB dobra, ne bi ni pravili eth varijante.
A guta i prosesorovo vreme.

Pozdrav.

Preko USB da bi imao konekciju mora prvo da napravi ppoe konekciju i da je startuje.
K'o dial-up, Boze me sacuvaj.
Da je veza preko USB dobra, ne bi ni pravili eth varijante.
A guta i prosesorovo vreme.

Pozdrav.

to za pppoe nije tachno, driveri su potrebni, ali po instaliranju modem nakachen na usb se ponasha isto kao i kad je nakachen na lan, shto se procesora tiche, ako mozhe jedan P1 na 166mhz sa sve XPom na sebi i josh ynhubom, hamchiem i sout csatom da izgura bez problema ne vidim shto ne bi mogao neki komp od 1.5+ghz
:wave:

To za ppoe nije tacno samo za Lelekomove modeme kojima su user name i password vec ubaceni u firmware modema. Za sve ostale mora da se pravi ppoe konekcija.
Sta ako covek hoce da proba Linux, Unix ili mu treba internet iz DOS okruzenja?
Jedino resenje je modem sa eth ili ruter.

Pozdrav.

P.S. Gluppo je da ne koristi eth vezu i sav komfor koji mu ona pruza ako na ruteru/modemu vec postoji eth port. samim tim izbegava smaranje sa drajverima i sve potencijalne probleme koje oni mogu da izazovu.

Poslednja izmena:
To za ppoe nije tacno samo za Lelekomove modeme kojima su user name i password vec ubaceni u firmware modema. Za sve ostale mora da se pravi ppoe konekcija.
Sta ako covek hoce da proba Linux, Unix ili mu treba internet iz DOS okruzenja?
Jedino resenje je modem sa eth ili ruter.

Pozdrav.

P.S. Gluppo je da ne koristi eth vezu i sav komfor koji mu ona pruza ako na ruteru/modemu vec postoji eth port. samim tim izbegava smaranje sa drajverima i sve potencijalne probleme koje oni mogu da izazovu.

to je tachno shto se tiche linuxa i dos-a, ali shta ako neko nema lan karticu? ili je vec iskoristio onu jednu shto ima, onda je usb jedina alternativa. da se razumemo i ja sam za etharnet varijantu, samo ubodesh kablove u komp i modem ukljuchish modem i na internetu si :bottle:

To je nekada bio izgovor, danas moze za 500 dindzi da bira mreznu. Da ne pominjemo da ima polovnih vec za 200-300 dindzi (IBM, Compaq i sl.).

a ako je vec iskoristio postojecu mreznu, to znaci da ima kucnu mrezu i eto jos jednog velikog razloga da ne koristi USB vec da ruter/modem poveze na switch. :bottle: :banana: :guitar: :,,: :cigar:

Poslednja izmena:
da, pa vidish, ja sam zato vezao moj modem na usb, dzebe je uvek jeftinije od 500 (ili 200-300) :) a nemam ni switc (jer dotichni takodje koshta neku sumu, a ovog keca sam sklopio od starih delvoa za dz, potrpao u njega 3 lan kartice modem povezao na usb, a remote usere na lan, da sam modem kachio na lan, jedan rachunar bi morao da otpadne jer ne bi imao gde da ga ushkekam :d)
:wave:

@djalf:
da li si mislio na ovaj tvoj post?
Evo kako se podesava, prosto je. Ako vezujes preko mrezne, onda dobijas IP adresu 192.168.1.4 ili isto ali 5 na kraju, a ako ides preko USB-a onda dobijas 192.168.1.3. A za podesavanja modema ukucas u IE ili Firefox 192.168.1.1 (kada ides preko mrezne) ili 192.168.1.2 (ako ides preko USB-a). User i password su ti "admin" , i kada udjes unutra ides levo na "Basic" pa na "NAT" , gore je selektovano na "DMZ" i tako ostavi, samo dole idi na "NEW" dugme i upisi IP adresu koju koristis, ako si na mreznoj onda 192.168.1.4, pa onda dole levo na "Save All" i to ti je to, probaj Emule da vidis da li se vezuje na HIGH ID. Ako ne, restartuj modem pa probaj Emule opet.
Da, ali je lakse da sa "DMZ" prebacis na opciju "Redirect" i radice ti sve IP adrese u mrezi :banana:

Problem je u tome sto za USB konekciju mora da koristi drajvere i sto niema internet dok ne pokrene konekciju.
Meni licno vise odgovara da imam net bez obzira da li sam pod DOS, Linux, Unix ili Win.

Malo li je razloga.

Ubodes i ne mislis :D

Pozdrav.

Mozda covek misli:
Usb ~480MBs
Lan ~100MBs

Mora da je usb brzi?

Vrh Dno