Šta je novo?

Emulatori - razmena ROM-ova

Aragorn

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
665
Izgleda da je definitivno doslo vreme da ako zelite da igrate neku dobru igru, morate da startujete emulator. Kakvo se sve djubre u vidu igara za PC pojavljuje u poslednje vreme, to je da covek ne poveruje.

Ono sto sam zeleo ovde da predlozim je razmena igara (ROM-ova ili slicno) za emulatore.

Pretpostavljam da vecina od nas ima lepe kolekcije starih i novijih igara pa bi mogli te kolekcije i da razmenjujemo. Ovde ni slucajno ne mislim na bilo kakav vid komercijalizacije, vec samo na upotpunjavanje arhiva.

Takodje, nemamo svi satelitski Internet pa ne mozemo da skidamo novije igre, od 50 i vise MB pa bi oni koji imaju brze veze mogli da se solidarisu sa (nama) ostalima.

Pored ovoga, znam da je Beogradom kruzilo par diskova sa NeoGeo igrama kao i diskovi za MAME pa bi bilo lepo da se jave oni koji to imaju.

Sto se mene tice, imam i ja ponesto da ponudim. Detaljan spisak cu poslati na forum ako bude zainteresovanih za ovu razmenu. Moze i direktno na mail [email protected].

Javite se!

Vrlo lep gest!

Ja imam sve igre za MAME do verzije 0.36 FINAL.
Cekam da izdaju final verziju, pa da krenem da skidam ponovo.

Sve je na jedom CD-u, dok ce za verovatno 0.6 biti na 2 cd-a.

Evo i onoga sto ja imam:

Amiga oko 150 igara, oko 220 MB, svi potrebni fajlovi a imam i Amithlon

Commodore 64 oko 200 igara, 27 MB

ZX Spectrum, 400 igara, 14 MB

MAME dve kolekcije:
prva, sa verzijom 0.31 - 480 ROM-ova (sve igre rade) 60 MB
druga, sa najnovijim MAME 590 ROM-ova, radi oko 390
oko 70% igara u ove dve kolekcije su isti

RAINE 36 ROM-ova 35 MB

System 16 15 ROM-ova 15 MB

SEGA MegaDrive 2, Saturn itd.. 230 igara, 160 MB

CPS1 i CPS2 21 ROM 320 MB

Oni koji ne znaju o cemu se radi, neka pogledaju www.emulationgalaxy.co.yu

najbolje bi bilo

da kontaktirash Nick4life-a sa www.emulationgalaxy.co.yu
on moze da ti nareze sta god oces na jedan cd ili vise i da mu to platis jer on ima bas puno romova

Da li se on inace bavi tim stvarima?

Ne bih zeleo da mu se javim i da me samo otkaci ili da se naljuti ako mu ponudim novac.

Inace, pokrenuo sam isti ovaj topic na forumu sa www.emulationgalaxy.co.yu i nick je pomenuo mogucnost razmene.

Sta sve ima u ormanu...

7 CD-ova Amiga igara, ADF format.
Mogucnost nabavke jos 22! CD-a, znaci od starog pirata sve sto postoji i sve sto je kruzilo starom YU.

Raine Emulator - svi romovi.
MAME Emulator - 1921 rom, a ako se iztripujem, sa mojom suludom vezom i satelitom, imacu za 2 dana sve sto postoji :)
C-64 Emulator ~ 40Mb
Amstrad CPC ~ 10Mb
ZX Spectrum ~ 10Mb

Nintendo64 - nemam pojma gde su :)
Callus - svi romovi.

Sitne igre od 1982-xxxx 4 puna CD-a.
Mada nije problem nabaviti celu bazu, drugar mi drzi anticki CD-Klub pun toga.

Sve ovo za frikove je dz, samo ponesite prazan disk.
Jedini uslov, mora da odigra samnom Master Blaster na Amigi
bar jednu partiju :)

:D :D Lud kao i uvek (D)

Nazad
Vrh Dno