Šta je novo?

Emulatori [opsta diskusija;pitanja,problemi etc]

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Mozda bi ovo islo u Win/Aplikacije podforum ali obzirom postoje za svakojake platforme rekoh da stavim ovde ovaj thread..

-Imam problema sa Spectaculator 6.30 emulatorom koji mi je poslao Dejan.
Desi se kad igram da pritisnem neki taster , i pocne se mesati boja u kvadraticima
da bi se na kraju resetovao speki i zabagirao emulator.
Da li je problem mozda sa malo memorije (videti moju konf.)
Ovo je u principu dobro radilo na jacoj masini (jedino ne znam da li je verzija
6.25 ili 6.30)
Sada upravo skidam noviju verziju 7.01 pa me zanima da li ona ima ovakvih problema.

-Posto sam instlirao damn small linux na moj najstariji krs, preporucite neki dobar speki emulator ili nekih drugih osmobitnika. Znam da je dosta distroa dolazilo vec sa
emulatorima zx i c64 ali ne i ova : /

-WinUAE emulator. Da li treba stavljati nove verzije ovog emulatora. Zanima me zahtevnost (isto za konf. iz profila ovde)

-

Isprobo Spectaculator 7.01. Radi mnogo brze nego 6.30 , nema bagova
uzgred, odlicna muzika u kigenu

Poslednja izmena:
Odlicni clanci, stvarno svaka cast covecima.
Jedino ne kapiram da li da koristim DosBox ili da bas montiram Dos na neki od raspolozivih krseva.

Da li neko zna sta od stavki mi nece raditi u CSS64 , ako nemam registraciju?

Pre neki dan sam skinuo ovo c64forever2009 pa me interesuje dali neko zna kako da ga podesim ???

Pre neki dan sam skinuo ovo c64forever2009 pa me interesuje dali neko zna kako da ga podesim ???

Nabavio sam i ja C64 Forever 2009 Plus verziju, kao i Amiga Forever 2009 Plus verziju, ali nije mi jasno sta ne umes da podesis? Program radi i na Windows 7 bez ikakvih problema... :D

jel poznato nekom postoji li emulator starijih sony ericsson telefona (Prvenstveno, naravno, zbog igrica)?

Skinuo sam more igrica i programa za stari Mophun Java driven telefon t230/t290i , i pre nego sto ih instaliram hteo bih da vidim kako izgledaju na ekranu pc-ja.

Kako nema pa nemogu da se igram .......
ocu ja ocu al neznam kako da podesim tastaturu.....:wall:
Ako ima neko uputstvo bio bih mu zahvalan....

Skinuo sam STeem (Da bih video kako izgleda ST ali najvise da bih igrao Where Time...)

Medjutim , kad ucitam imidz igrice , startuje se , pojavi se muzika i screen ali ne znam kako dalje. Podeseni su mis i dzojstik na portu 1 i portu 2 respektivno, probam dzojstik u options , sistem ga detektuje (kaze da su ukljucuena oba_, i dzoj i mis, onda kad je scroll lock on). Ali ne mogu da mrdnem dalje od start screen-a.

Sta treba da pritisnem? o_0

(Takodje mi je dopao ruku neki WinUAE X.L 2.5 emulator sa 334 igrice, sto je zapravo WinUAE sa svim mogucim kick romovima , ali meni to deluje kao obican winuae, tj ja nevidm nikakvu dodatnu funkcionalnost)

Da li neko ima da preporuci neki jednostavniji programa od dosboxa, za emulirnje starih PC igara...
Nije ni on nesto specijalno komplikovan, ali opet nesto sa manje cimanja

Za uz dos boh nije lose skinuti i neki shell zarad laksih poesavanja

Mali probleimi sa DOS boxom:

- Sveo sam velicinu prozora na proizvoljnu, postoji problem sa fokusiranjem.
Kursor ispada iz prozora emulatora tj ide samo donekle a ne do same ivice prozora.
Nakon toga ulece izvan. Pa klikcem npr po Browseru ili sta je vec ispod.

-Nemam ideju kako bih snimao poziciju

Jer ima neko ovaj WinUEA guide na srpskom posto je link mrtav.
Hvala unapred.

Mali probleimi sa DOS boxom:

- Sveo sam velicinu prozora na proizvoljnu, postoji problem sa fokusiranjem.
Kursor ispada iz prozora emulatora tj ide samo donekle a ne do same ivice prozora.
Nakon toga ulece izvan. Pa klikcem npr po Browseru ili sta je vec ispod.

-Nemam ideju kako bih snimao poziciju

Ovo je jos uvek ostalo kao probem. Kursor ispada iz prozora, ne moze da se vrati unutra. Cisto sumnjam da bi mi bilo kakav frontend pomogao.

2.

U JAva emulatoru nemam zvuka, npr u http://snessy.com/game/341/donkey_kong_country/
Sad ovo pitanje naravno nije za retro potsekciju ali mozda neko zna
sta treba uraditi. Nije do Browsera, mislim da je verzija jave sveza(zaboravio sam kako se proverava) , makar da mi neko kaze da li mu radi zvuk?

Da li neko ima da preporuci neki jednostavniji programa od dosboxa, za emulirnje starih PC igara...
Nije ni on nesto specijalno komplikovan, ali opet nesto sa manje cimanja
Jeste malo bajat post ali nije lose odgovoriti , mozda nekoga tema takodje zanima. ScummVM je odlican emulator. DosBox mozda podrzava vise naslova ali je ovaj userfriendly.
http://www.scummvm.org/

zbog par naslova hteo bih da emuliram Collecovision :

Zanima me:
-da li su naslovi dostupni dzabe, i gde ih ima ?
-koji emulator za WinXP/Win7 ?

Ima kod gusara 37mb težak, upravo ga i ja nabavljam. Colecovision-Intellivision.
Pokušaću sa emulatorom odavde.http://fms.komkon.org/ColEm/

Ako nekoga zanima odlican ispeglan ps2 emulator sa sve biosom i pluginovima nek se javi na pm za linkove
Radi 100% na 60 fps-a. Odigrao RE4 i GOV.

Vrh Dno