Šta je novo?

Emulatori Amiga za Windows XP

istameni

Poštovan
Učlanjen(a)
28.04.2019
Poena
70
Pozdrav, hakeri :)

Verovatno me na Benchmarku poznajete kao jednog softverskog "timdžiju" (a i samom sebi laskam da sam takav ;)

Pored Tima-011 imam priličnog iskustva i sa ZX Spectrumom, Commodoreom 64, svojim vernim MSX-om :) ali sam nekako "omašio" Amige. Želeo bih da pod nekim emulatorom probam drevne igrice ili neke manje složene aplikacije.

Zbog toga mi treba preporuka za sam emulator, kao i sajtovi ili torrenti gde se može preuzeti neophodan softver.

Razlog zbog koga tražim emulator je da vidim šta sam to propustio :) Misilm da ne tražim ništa mnogo ozbiljno.

Emulator treba da se vrti pod virtuelnom mašinom sa 32-bitnim XP-om i 1.5 GB RAM-a, i uopšte ne mora da bude naj-najnovnija verzija; poželjna je poslednja stabilna.

Hvala!

Zaboravih, treba ti i Kickstart ROM.....evo uploadovah ti omanju kolekciju

Prilozi

• KS-ROMs.zip
    2.7 MB · Pregleda: 18
jel Kickstart u shareware statusu?

istameni a zasto mora emulator pod virtuelnom masinom?

Winuae postoji i za razne linux distroe,cak i za same amiga masine. Sada bi neko pomislio amiga emulator na amigi? Namenjeno je PowerPC modelima.​

Nije da mora, već je više reč o ličnim prefrencijama :)

Naime, na računaru-hostu držim samo neophodne utilityje, a sve ostalo ide pod virtuelnom mašinom. Osnovna ideja je da mi neki komplikovaniji software (poput Officea, Adobea, Matlaba...) ne poseje svoje datoteke baš gde i ne mora.

Šta ću, moram da priznam ;) Mada, tu je i VMware, hmmm...

Sad ste me navukli na razmišljanje.
Imam neki stari "klon" Atari 2600 nazvan Rambo. Nisam ga koristio ima 20 godina bar. Znaju ljudi o čemu se radi; besprekorna kineska plastika na džojstiku lomi se u tri poteza, switchevi se odvaljuju sa ploče itd. Videću koji dan da ga popravim. U međuvremenu me interesuje ima li neki emulator za njega i te igre?

Pa imas bas i na onom linkusto si ostavio i emulator za te atari konzole 2600,5200,7800

Pa imas bas i na onom linkusto si ostavio i emulator za te atari konzole 2600,5200,7800
Znam da ima. Nego nisam bio siguran da li ima neka bitna razlika između originala i kopije osim u nazivu, pa tako i sa emulatorom.
Zaboravi, nema veze, našao sam u međuvremenu većinu odgovora i OVDE.
Usput, našao sam na ebay-u konzolu za 170 eura.o_O Mora da je jako kvalitetna, a ima samo 128 igrica. Moja ima čak 11555 igara kako piše na kutiji, minus nekih 11427.

Pazi orginal konzola nije imala ugradjene igre.
Sad ne secam se ona konzola sto se prodaval pod nazivom TERMINATOR to bese nes klon?

Ova ima ugrađene a ima i cartridge slot u koji ne ulazi ništa.:LOL:
NES ili SNES, ne znam baš.
Nego, probao sam sa emulatorom i rade. Kako izgledaju blesavo sa ove vremenske distance. Imaju i svoje nazive, kod konzole većina nema ime pa sam ih sam "krstio" kako bih ih razlikovao u knjizi rekorda. Da, imam i knjigu rekorda negde a nazivao sam ih i po raznim "nepristojnim" terminima. Koliko samo vulgarnosti od mene tada.:giggle:

Najnovija verzija WinUAE-a je 4. 4. 0, i isto ima 32-bitnu varijantu :) koja se takođe samo raspakuje gde ti treba. (Postoji i 32-bitna verzija sa installerom.)

Međutim, kod mene se ni 3. 3. 0 ni 4. 4. 0 ne ponašaju kako treba... Neće da butuju sa svake diskete, ne radi zvuk, a i sama igrica se dugo učitava i često ne prolazi dalje od introa.

Negde nešto opako ;) grešim, ali ne mogu da shvatim gde...

F1!

Najnovija verzija WinUAE-a je 4. 4. 0, i isto ima 32-bitnu varijantu :) koja se takođe samo raspakuje gde ti treba. (Postoji i 32-bitna verzija sa installerom.)

Međutim, kod mene se ni 3. 3. 0 ni 4. 4. 0 ne ponašaju kako treba... Neće da butuju sa svake diskete, ne radi zvuk, a i sama igrica se dugo učitava i često ne prolazi dalje od introa.

Negde nešto opako ;) grešim, ali ne mogu da shvatim gde...

F1!

Ima više faktora koji utiču na sve to, najbitnije je da u startu podesiš sve kako treba. Okači ovde print screen podešavanja pa da vidimo

Ima tu prilično mnogo podešavanja; kaži koje stranice da kačim?

Problem sam rešio: trebalo je "samo" da postavim Settings / Paths / System ROMs / putanja-do-KS-ROMs. Sada radi :)

Međutim, hoće ponekad da flickeruje, ali valjda ima neko podešavanje i oko toga -- čime ću se baviti nekom drugom prilikom.

BTW, hvala svima u ovom threadu :)

Vrh Dno