Šta je novo?

Emulacija Ps2

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Ne znam da li ova tema treba da bude u retro, ali ....

Da li ste pokrenulu neku ps2 igru na pc-ju?
Vasi utisci, saveti.
Ja sam za sada igrao 2igre i sa novim pluginom na c2d 6300 na 3.3 ghz sa 2gb rama radi zadovoljavajuce.
Imam oko 35-50 frejmova sada, igram crash 4 i malo onaj smack down 2008, ali me to nesto ne pali, skidam sada crash 5 :)
Koristim gsdx 0.1.7 plugin za grafiku, pogledajte ovde
http://forums.ngemu.com/ps2-plugin-questions-troubleshooting/97657-gsdx.html

Ne znam da li ova tema treba da bude u retro, ali ....

Da li ste pokrenulu neku ps2 igru na pc-ju?
Vasi utisci, saveti.
Ja sam za sada igrao 2igre i sa novim pluginom na c2d 6300 na 3.3 ghz sa 2gb rama radi zadovoljavajuce.
Imam oko 35-50 frejmova sada, igram crash 4 i malo onaj smack down 2008, ali me to nesto ne pali, skidam sada crash 5 :)
Koristim gsdx 0.1.7 plugin za grafiku, pogledajte ovde
http://forums.ngemu.com/ps2-plugin-questions-troubleshooting/97657-gsdx.html

ps2 se još uvek (vrlo dobro) prodaje. tako da ova tema nikako ne spada u retro.
poranio si nekih 10-ak godina.

Ma takve zaebancije sa emulatorima retko rade stabilno. Ugodjaj koji se dobija na konzoli ne moze se porediti ni sa kakvim emulatorom. Zato sam i kupio PS2 - ubacish igru, igrash bez seckanja/instaliranja/podeshavanja/... kad zavrshish ugasish konzolu i gotovo. Pozz

Ma takve zaebancije sa emulatorima retko rade stabilno. Ugodjaj koji se dobija na konzoli ne moze se porediti ni sa kakvim emulatorom. Zato sam i kupio PS2 - ubacish igru, igrash bez seckanja/instaliranja/podeshavanja/... kad zavrshish ugasish konzolu i gotovo. Pozz
Jasno original je keva, samo stvarno nemogu da imam i nintendo64,amigu 500,1200,ps2,ps1,segu,arkade i ... :)
Meni danas dosat emulacija radi skoro 100%
Nintendo 64 radi extra, ps1 takodje, amiga isto, i ps2 od skora je skroz igrljiv(ne sve, i dalje ima bugova)

Po meni emulacija PS2 jos nije dovoljno zrela. Ima puno grafickih gresaka i javlja se problem sto je potrebna konfiguracija koja kosta kao 2-3 PS2 da bi se isti emulirao uspesno (25 fps pa navise). Ali nista nista zivo ne moze da zameni originalan uredjaj koga hvala bogu jos uvek ima u prodaji i po jako dobroj ceni. Emulacija bi trebala da sluzi da se neki sistem tj njegove igre ne zaborave i nestanu posle obustave proizvodnje same konzole tj igara za nju. Kad se PS2 prestane proizvoditi i igre prestanu da izlaze za njega, taman ce konfiguracije koje ga emuliraju uspesno biti standard i dostupne svakome kome treba komp, a igre se najlakse nabave.

U cemu bi mogao da bude problem u emulatoru pise da imam 35 fps dok igram pes2008 a igra se vuce kao da je na 10 fps?

A jel se pojavio neki novi emulator ili je to i dalje onaj stari dobri pcsx2 ?

Još je lakše "umanjiti" deo PC hardvera koji je potreban za emulaciju (i na kraju krajeva igranje PES 2008) i kupiti PS2.

Osim za igranje Final Fantasyja i možda još nekolicine igara, PCSX2 ne služi apsolutno ničemu, još uvek. Jednostavno gubite vreme.

Dragon ball Z budokai.. To nema na kompu.

Osim za igranje Final Fantasyja i možda još nekolicine igara, PCSX2 ne služi apsolutno ničemu, još uvek. Jednostavno gubite vreme.

Radi mi Crash Bandicoot:The Wrath of Cortex ODLICNO, nema nekih vecih grafickih bugova i brzina je ok. (33fps-50fps)
Mene interesuje koje su jos igre igriljive kao Crash Bandicoot:The Wrath of Cortex, ako je neko uspeo da natera neku neka napise koje je pluginove koristio.

Evo moje konf za Crash Bandicoot:The Wrath of Cortex

PCSX2 0.9.5 pcsx2svn239.exe
gsdx9 0.10.9 (ima i noviji 0.10.17, ali sa njim imam vise grafickih buguva, ali je brzi imam utisak)
SSSPSXPAD 1.6.0
P.E.Op.S 1.3.0 (read ahead, use additional 4 mb data cache)
P.E.Op.S SPU2 1.9.0

C2D E6300 (OC 3.29 GHZ) 2GBDDR2 940MHz,7900 GTO

Poslednja izmena:
PES 2008 za PS2 je isto što i PES 6, samo sa drugačijim izborom timova i novim menijima.

PES 2008 za PS2 je isto što i PES 6, samo sa drugačijim izborom timova i novim menijima.

Whatever, imam PES 08 i za PC i za PS2 i mnogo vishe igram PS2 verziju. ***a onaj dualshock tako lepo pasuje za PES :d
Na PC-u je ubedljivo najugladjeniji PES do sada, to isto tvrdim i za PS2 verziju. Pozz

Što ne priključiš PS2 džojpede na PC? PC verzija će biti super kada se uskoro pojavi Evolution patch.

Što ne priključiš PS2 džojpede na PC? PC verzija će biti super kada se uskoro pojavi Evolution patch.

Ma kad mi dodje brat, mnogo je lakshe/brze/udobnije da igramo na ps2 i na tv-u dijagonale 72cm, nego na kompu i 19" :smoke:
Rekao sam vec da mi se i PC verzija svidja, ali konzola ima svojih prednosti ,)

@forsaken_demon - Evolution patch? Patch za igru PES08 ili patch pa PCSX2 emulator?

Najbolji emulator ps2 na pc-ju je tv kartica. Spojite lepo ps2 na video in (ili još bolje s-video) i voila! :p

Postoji određeno kašnjenje koje može da smeta...

Ne znam koji softver koristiš, ali kašnjenje od 20ms (~17ms za ntsc) koje je normalno za bilo koji oblik digitalizacije analognog signala, jedva može da se primeti. Jedino ako koristiš time shifting. Isto takvo (a često i veće) kašnjenje je i na lcd, plazma, 100hz crt tv-ima.

Nazad
Vrh Dno