Šta je novo?

EMU10K1 i W7 64-bit - ima li nade??

Samo je pitanje na koji Live! se to odnosi, postoji još i 24-bitni Live! koji je identičan Audigy LS/SE i X-Fi Extreme Audio karticama. Za taj su najbolji Daniel_K driveri.

E da, s Linuxom nikad nisam imao problema s driverima. Kartica uredno radi na 32/64-bit sistemu s 4Gb rama.

Poslednja izmena:
Te Live/Audigy kartice koje pominjes KX drajveri nikada nisu ni podržavali, ovaj drajver, kao i svi ostali pre njega se odnosi na sledeće Creative kartice:

Poslednja izmena:
Moja je SB0220 (SB Live! Digital) - partially supported.
Pretpostavljam da je ovo "Digital" unsupported.

Prvo ću svakako probati da li je riješen problem na WinXP s više od 2Gb rama.

ako ne uzmes nista, koristi tu integrisanu, ionako je bolja od live 5.1

Iako su ti ljudi vec napisali evo i ja da stavim svoje misljenje, jer se bavim audio produkcijom. Nijedna integrisana zvucna kartica ne moze da radi bolje od SB Live ili slicne kartice. Mozda nisi primetio razliku u slusanju muzike u kucnim uslovima, ali kada pokrenes neki program za obradu muzike (Cubase, Nuendo,....) vidi se ogromna razlika (manje latencije, manje opterecenje procesora, bolja konverzija signala i td.)Da je integrisana kartica bolja niko ne bi kupovao zvucnu karticu vec bi koristili integrusu:,,:
Uostalom cubase sa integralkom bi ti se raspadao...
Toliko od mene!

Iako su ti ljudi vec napisali evo i ja da stavim svoje misljenje, jer se bavim audio produkcijom. Nijedna integrisana zvucna kartica ne moze da radi bolje od SB Live ili slicne kartice. Mozda nisi primetio razliku u slusanju muzike u kucnim uslovima, ali kada pokrenes neki program za obradu muzike (Cubase, Nuendo,....) vidi se ogromna razlika (manje latencije, manje opterecenje procesora, bolja konverzija signala i td.)Da je integrisana kartica bolja niko ne bi kupovao zvucnu karticu vec bi koristili integrusu:,,:
Uostalom cubase sa integralkom bi ti se raspadao...
Toliko od mene!

pa ako pogledas procenat integrisanih i ne integrisanih zvucnih video bi da veliki procenat ljudi i ne kupuje zvucne kartice
zato sto za neko obicno koriscenje (tipa filmovi, igrice...) i nema neke prevelike razlike, naravno u odnosu na aktuelne karte, sto sb live nije vec 7-8 godina
a od sb live 5.1 su sada aktuelne integrisane bolje
ali ne bitno, ti se bavis produkcijom (o produkciji nije bilo ni reci u topiku inace) i koristis live 5.1 (mislim da smo zavrsili pricu cim si pomenuo sb live i produkciju u istoj recenici), pa ti valjda znas najbolje

ali ne bitno, ti se bavis produkcijom (o produkciji nije bilo ni reci u topiku inace) i koristis live 5.1 (mislim da smo zavrsili pricu cim si pomenuo sb live i produkciju u istoj recenici), pa ti valjda znas najbolje

U cemu su bolje?
Nije rekao da koristi Live 5.1, verovatno zna kako ta karta radi u te svrhe.;)

@DusaN

Čovek je napisao da se bavi audio produkcijom koja može biti profesionalna ali može biti i amaterska, iz hobija ili za svoje lične potrebe. Takođe to što je pomenuo da je Live za to bolji ne znači da ga lično koristi, možda ga je koristio pre 7-8 godina, ko zna, sa obzirom da nije precizirao možemo samo nagađati. I u muzičkim studijima su koristili Atari ST po 10-tak godina pa nisu imali problem sa zastarelošću opreme. U svakom slučaju nema potrebe da bilo koga omalovažavaš onakvim stavom i izjavama.

Sa druge strane većina u ovoj temi ima drugačija iskustva od tebe u pogledu kvaliteta zvuka između integrisanih kartica i Live-a ali si uporan da sve odreda ubediš u suprotno. Lično smatram da svako ko izjavi da integruše zvuče bolje od Live-a ili koristi najjeftinije plastične zvučnike pa nikako ne primećuje razliku ili ima nekakav problema sa sluhom. A možda nam se samo drastično razlikuju pogledi na to šta čini kvalitetnu zvučnu sliku.

Na kraju se samo možemo složiti da svako u ovoj temi ima svoje mišljenje bazirano na osnovu ličnih iskustava i da ga neće menjati bez obzira šta ko ovde napisao.

Pozdrav

@DusaN

Čovek je napisao da se bavi audio produkcijom koja može biti profesionalna ali može biti i amaterska, iz hobija ili za svoje lične potrebe. Takođe to što je pomenuo da je Live za to bolji ne znači da ga lično koristi, možda ga je koristio pre 7-8 godina, ko zna, sa obzirom da nije precizirao možemo samo nagađati. I u muzičkim studijima su koristili Atari ST po 10-tak godina pa nisu imali problem sa zastarelošću opreme. U svakom slučaju nema potrebe da bilo koga omalovažavaš onakvim stavom i izjavama.

Sa druge strane većina u ovoj temi ima drugačija iskustva od tebe u pogledu kvaliteta zvuka između integrisanih kartica i Live-a ali si uporan da sve odreda ubediš u suprotno. Lično smatram da svako ko izjavi da integruše zvuče bolje od Live-a ili koristi najjeftinije plastične zvučnike pa nikako ne primećuje razliku ili ima nekakav problema sa sluhom. A možda nam se samo drastično razlikuju pogledi na to šta čini kvalitetnu zvučnu sliku.

Na kraju se samo možemo složiti da svako u ovoj temi ima svoje mišljenje bazirano na osnovu ličnih iskustava i da ga neće menjati bez obzira šta ko ovde napisao.

Pozdrav

cek, koga sam omalovazavao?
pa covek je usao i krenuo produkcija price, iako o produkciji nije bilo ni reci. pa jos produkcija na liveu :)
i mislim da je sasvim na mestu sto sam rekao da nema potrebe da pricamo dalje na tu temu
ali nije ni bitno, neka covek uzme ono sto njemu bolje zvuci

cek, koga sam omalovazavao?

Koga?

...ti se bavis produkcijom (o produkciji nije bilo ni reci u topiku inace) i koristis live 5.1 (mislim da smo zavrsili pricu cim si pomenuo sb live i produkciju u istoj recenici), pa ti valjda znas najbolje

Izgleda da samo tebi nije jasno da je ovo svakako podrugljiv način za obraćanje sagovorniku.

pa covek je usao i krenuo produkcija price, iako o produkciji nije bilo ni reci. pa jos produkcija na liveu :)

Nije on krenuo u priču o produkciji nego je iz ugla nekoga ko se time bavi uporedio integrisane kartice sa Live-om. I nema tu ništa smešno (opaska na smajlija na kraju), smešnije je koliko ne poznaješ materiju a podsmevaš se drugima.

Izvinjenje (iako deluje neiskreno) je prihvaćeno :d

Pozdrav

pa ako pogledas procenat integrisanih i ne integrisanih zvucnih video bi da veliki procenat ljudi i ne kupuje zvucne kartice
zato sto za neko obicno koriscenje (tipa filmovi, igrice...) i nema neke prevelike razlike, naravno u odnosu na aktuelne karte, sto sb live nije vec 7-8 godina

E ovako:
Nisam rekao da radim produkciju na SB Live-u (koristim M-Audio Delta 1010LT za produkciju) ali sam pomenuo produkciju i cubase s razlogom sto se tu najbolje vidi koja je od njih bolja.Live sam koristio ranije za rad u Cool Edit-u odnosno za editovanje i montazu. Naravno, probao sam kako radi Live a kako AC'97 pod cubase-om i razlike su ogromne.Takodje, u radio stanici gde sam radio za emitovanje programa smo koristili doticnog SB Live.

Imam Audigy kec koji sam naterao da mi radi i na Windows 7. Nije jos vreme za penziju.. nema se kinte :). Sledeca karta ce verovatno biti Audiotrak Maya ili neki Terratec.

Ne moze da se poredi kvalitet integrisane i diskretne zvucne karte. Na starim plocama (imao sam ih dve, soundmax i ALC) razlika je nebo i zemlja. Na jednoj ploci zvuk je bio tih, ako ga pojacas onda se izoblicuje. Na drugoj je hvatala sum ventilatora (a sto se na kvalitetnim zvucnicima itekako cuje). Zvuk je bio sve, samo ne normalizovan. Sa novom plocom i novom integrisanom (ALC888) stvari stoje malo bolje, sada imam i TOS/LINK, ali moje subjektivno misljenje je da i dalje imam kvalitetniji zvuk sa Audigy-jem.

Nijedna integrisana karta nema DSP.

Nijedna integrisana ne podrzava EAX dalje od verzije 2.0 (posto to licencno pravo zadrzava Creative). Ako vam neko kaze da podrzava - onda vas laze.

A tu je i ogromna prednost pri (polu)profesionalnoj primeni, tu neka integrusha nema sta da trazi. ASIO drajveri su i dalje KEVA (WaveRT tek treba da se pokaze).

EDIT:
Dodao bih jos, ako se neko dvoumi izmedju matorog Live! 5.1 i nekog HDAudio, da je bolje da se odluci za integrisano resenje. Live! je 16-bitna kartica, a kako HD audio/video materijal postaju svakodnevnica, tako i taj Live! polako gubi dah. To je jos jedan od razloga zbog kojeg koristim Audigy - njen DAC moze da progura 24-bit/96KHz konverziju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno