Šta je novo?

EMU10K1 i W7 64-bit - ima li nade??

Ace Rimmer

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
31.12.2005
Poena
390
Može li se ovo upogoniti?
Radi se o SB Live! Digital (16-bit, EMU10K1).

Sporedno pitanje: Koja (jeftina) zvučna karta radi dobro sa W7, a da nije Creative?

Probaj sa onim DanielK drajverima trebalo bi da radi... ne znam da li je najjeftinije ali svakako najbolje resenje za ulozeni novac ti je Asus Xonar DS...

Nažalost nije dostupno ... a ni jeftino (iako bih rađe to nego neki X-fi).
Potražiti ću DanielK drivere, iako mislim da on održava samo 24-bitni Live.

Sta nije dostupno... a ni jeftino... Xonar DS izadje 4000din a ako te zanima gde i kako pm

Hm ... pošalji na PM, makar sam skeptičan što se tiče dostave u Hrvatsku.

Poslednja izmena:
ako ne uzmes nista, koristi tu integrisanu, ionako je bolja od live 5.1

Hm ... pošalji na PM, makar sam skeptičan što se tiče dostave u Hrvatsku.

Hmmmm da nisam znao da si iz Hrvatske mada mi nije jasno kako to da nema kod vas tamo... ne znam kako bi ti isporucili mada raspitacu se...

Nije realtek integrisana bolja od creative 5.1, ali nije mnogo ni losija. Uporedjivao sam doticnu realtek integrusu na mojoj ploci sa live 5.1 SB0100 (prva creative 5.1 karta) u kombinaciji sa jazz 9940 zvucnicima i u sustini creative je za nijansu bila po meni bolja. Pre svega se razlika cula u niskim tonovima gde je creative davao malo meksi i puniji bas. To je moje misljenje, nekom se mozda svidi vise realtek. Ako uzmemo softversku podrsku tu je onda realtek u prednosti, pre svega jer podrzava EAX 5, dok pomenuti creative podrzava EAX 2.

Poslednja izmena:
Nije realtek integrisana bolja od creative 5.1, ali nije mnogo ni losija. Uporedjivao sam doticnu realtek integrusu na mojoj ploci sa live 5.1 SB0100 (prva creative 5.1 karta) u kombinaciji sa jazz 9940 zvucnicima i u sustini creative je za nijansu bila po meni bolja. Pre svega se razlika cula u niskim tonovima gde je creative davao malo meksi i puniji bas. To je moje misljenje, nekom se mozda svidi vise realtek. Ako uzmemo softversku podrsku tu je onda realtek u prednosti, pre svega jer podrzava EAX 5, dok pomenuti creative podrzava EAX 2.

eax5 podrzavaju samo kartice sa xfi cipovima
realtek samo do eax2

Iz mog dosadašnjeg iskustva nijedna integrisana zvučna nije imala bolji zvuk od Live-a sb0100, čak ni hvaljeni Soundstorm na Epox Nf2 ploči. Ne ulazim u to koliko je Soundstorm bio napredniji u procesiranju zvuka i koliko je manje opterećivao procesor u igrama, sam zvuk koji je reprodukovao je bio solidno prigušen u srednjim a pogotovo u visokim tonovima i nikakva podešavanja EQ nisu mogla to da poprave. Sve je to zbog činjenice da je kao DAC korišćen uglavnom Realtek ALCxxx pa je na izlazu zvuk imao kvalitet kao i ostale integruše.
Što se tiče ostalih integrisanih rešenja na nekim drugim pločama imao sam Asus P4P800deluxe, P5B, P5B+ i sada imam P5QL-E i na svim odreda je zvuk daleko lošiji od onog na Live-u a pogotovo od Audigy1 koga trenutno koristim. Jednostavno, niska detaljnost zvuka, primetna količina šuma čak i na niskim pojačanjima, na većini se čak javlja i tiho pucketanje koje je često izraženije kod rada hdd-dvd uredjaja i da ne nabrajam više.

I da napomenem, ovo su zapažanja nastala iz ličnog iskustva, ne sporim činjenicu da drugim ljudima integrisana rešenja više odgovaraju.

Poslednja izmena:
Imam otprilike ista iskustva :).
Za sad su kandidati Terratec Aureon 5.1 (C-Media 8738) i Terratec Aureon 5.1 Sky ili Aureon 7.1 Space (oboje Via Envy) ... ako ih nađem.

eax5 podrzavaju samo kartice sa xfi cipovima
realtek samo do eax2

Onda verovatno prvi live 5.1 podrzava EAX 2 dok realtek podrzava EAX 3 ili 4, znam samo da na primer DIRT nije hteo da pusti 5.1 zvuk preko live 5.1 karte dok je realtek mogao da reprodukuje 5.1 zvuk iz ove igre.

Poslednja izmena:
Imam otprilike ista iskustva :).
Za sad su kandidati Terratec Aureon 5.1 (C-Media 8738) i Terratec Aureon 5.1 Sky ili Aureon 7.1 Space (oboje Via Envy) ... ako ih nađem.

Vidi i neki audiotrack ako mozes da nadjes... ja sam se raspitao i slanje za Cro nije moguce jedino ako imas nekog ovde pa da ti posalje busom ili tako nesto...

Delim misljenje kolega koji naginju ka zasebnoj SoundBlaster kartici! Mozda je opet sound tripping ali i iz dosadasnjeg iskustva jos nisam cuo ni jednu kvalitetnu zvucnu integraljku! Sve sto valja moras i da platis, bilo to na drumu bilo na cupriji! Mozda je dobro resenje neka polovna kartica vise klase koje se neki audiofil resava u korist necega jos novijeg! :)

da momci jesu posebne zvucne bolje od integrisanih, sada aktuelne zvucne, ali live 5.1 je vec odavno prevazidjena kartica

Delim misljenje kolega koji naginju ka zasebnoj SoundBlaster kartici! Mozda je opet sound tripping ali i iz dosadasnjeg iskustva jos nisam cuo ni jednu kvalitetnu zvucnu integraljku! Sve sto valja moras i da platis, bilo to na drumu bilo na cupriji! Mozda je dobro resenje neka polovna kartica vise klase koje se neki audiofil resava u korist necega jos novijeg! :)

Ma kakav sound tripping, nema dileme da je Live bolji u reprodukciji zvuka od skoro svih integruša, nisam ih čuo sve pa ne mogu da tvrdim, ali od ovih najzastupljenijih je svakako bolji. Sa druge strane, ima ljudi kojima je važnija kompatibilnost integrisanih zvucnih kartica sa novijim operativnim sistemima, pogotovo 64-bitnim gde Live maksimalno traljavo radi, odavno nema zvaničnih drajvera a nezvanična podrška je uglavnom nekompletna, takodje. još uvek nisam video da KX drajveri rade na Visti64.

Ја ставих ове на win7-64, мени ионако треба само стерео звук :), али ако је тачно
WARNING: The included driver supports up to 2Gb of RAM on Windows 7 / Vista вероватно ћу користити win7 са 2GB (a купих 2x2GB pack).

Da, inače posebno za igre sam napravio boot profil u 32-bit XPu koji ograničava memoriju na 2Gb (4Gb u konfiguraciji), inače zlo i naopako. Eto, to je Creative :).

Po mom iskustvu, SB Live! sije bilo koju integrusu uzduz i popreko sto se tice kvaliteta

Ipak postoje upotrebljivi KX drajveri za 64-bitne sisteme, navodi se i da su ispravljeni problemi koji su se javljali na sistemima sa više od 2GB memorije:

LINK

DOWNLOAD

Vrh Dno