Šta je novo?

emu 0404 vs audigy 2 nx?

ceta

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2005
Poena
630
Ako neko ima iskustva sa ove dve kartice, posto nameravam da kupim jednu od te dve. Nisam iz Beograda pa me zanima ukoliko neko zna gde se mogu kupiti i po kojoj ceni.

Hvala Sille, sutra cu odmah da potrazim emu 0404 pa cu da ti javim utiske.

ajde javi ako je stigao u piramidu emu 0404. ja ga cekam vec mesec dana.

Ti likovi u Pyramid-u nisu normalni. :D Kada sam zvao u vezi E-MU 1212m lik mi kaze da je nema u radnji i da zovem magacin i da im usput kazem da posalju jedan komad njima u maloprodaju. :trust: Pozovem ja i lepo pitam, kazu ima. E sad kazem ja njima da mi je lik iz maloprodaje rekao da posalju jedan komad njima. Odem popodne po karticu kad tamo nemaju pojma oni nista o tome jer lik sa kojim sam pricao zavrsio smenu ili sta vec... OK, sutra.... Opet sutra... I opet sutra... Vozali me tako dok na kraju nije drugar za koga sam je kupovao popizdeo i rekao da mu uzmem jedan jedini E-MU 0404 koji su imali. Tako da nemojte da se cudite ako je ne bude bilo jos mesec dana jer ih mrzi da je dovuku iz magacina. :wall:

Poslednja izmena:
Zovem ih svaki dan (011-655-485) i "nisu josh dobili i ne znaju kad' che" !? :wall:

0404 stvarno nema na lageru jer ih nema ni kod EMU. Prva isporuka ka nama ce biti sledece nedelje. Posalji meni mail na [email protected] a ja cu organizovati da ti se javi kada ta kartica stigne.

Mikice hvala u svakom sluchaju , ali, "pao je za slobodu" Terratec model Phase28. Terratec je na popustu kod Sky-musica. Model Phase 22 je vrlo slichan EMU 0404 i po karakteristikama i po ceni a plus ga ima odmah :banana:. Phase 28 me zadovoljava (za sada) sasvim.

Poslednja izmena:
E pa ako je pao "Terratec" ajde da cujemo prve utiske.Sta si imao pre njega
(mislim koju zvucnu),dali se primeti razlika i koliko te je kostala.

Poslednja izmena:
Imam i dalje u rachunaru SB LIve! - onaj prvi "punokrvni" Live! (ne Value i te fore ) chetvorokanalni - quadro (plachen svojevremeno 400 DEMona). To je lepo sviralo, ali sam odavno pozeleo da sam pravim svoju muziku (imam malu MIDI klavijaturu poodavno). Dosta softwera koji stvarno puno pomaze (pochevshi od "Rhythmania"-e koja se dobija uz karticu, preko "Band-in-box"-a itd.), je trebalo da bude dovoljno za neko pravljenje muzike. I ishlo je nekako.
Sa pojavom XP i novih verzija CuBase-a, porasli su mi prohtevi. Ali avaj. Latencija (ono kasnjenje od trenutka kada se pritisne neka dirka na klavijaturi , pa do pojave tona) je bila katastrofalna (700 ms). Koristio sam CuBase, on voli ASIO drajvere -jer ih je i izmislio njegov tvorac, ali moja kartica ih nije imala. Nadjem na netu one ASIO4ALL drajvere ali ni sa njima nishta ne uradih :D .
E pade mi mrak na ochi i pocheh da jurim po forumima karticu koja bi mi pasovala. Pade izbor na EMU 0404 (ili jachi 1212), M-audio 1010 LT i sl.
U Americi koshta 100$, a kod nas ga nema ni za lek(bez obzira na cenu). Zovi , zovi , obechanja i nishta. E, ne moze to vishe tako i tras, Terratec.
Uspeo sam da namontiram da sve radi po propisu. I SBLive! i on (gsin-Terratec). Zadrzao sam SBLive zbog ulaza za mikrofon (koji za sada neshto i ne koristim, a i nemam trenutno odgovarajuchi midi kabl).

Sad sam jedan :banana: koji sedi, svira, snima i pati se pomalo sa nepoznavanjem softwera, ali "napredujem svaki dan u svakom pogledu" - narochito po pitanju kilaze ,).
Ova kartica (za razliku od onog EMU-ja i M-audija) ima balansirane sve ulaze i isve zlaze (shto koliko ja znam, znachi mnogo jachi signal tj. bolji odnos signal/shum), shto je kod iole ozbiljnijih kartica obavezno!!!Cena prava sitnica - 155, koliko je i u USA sada!!! .
U kvalitetu zvuka ne primechujem neku bitnu razliku, tj. nisam ni pokushao da sednem i testiram. Ono shto je meni falilo sam i dobio, uz razumnu cenu.

- Mala latencija
- Vishe balansiranih Out kanala (8 analognih) + SPDIF
- Dva balansirana In kanala-a sa moguchoschu menjenja Gain-a !!! + jedan digitalni ulaz
- MIdi ulaz i Midi izlaz
Ima josh pozitivnih karakteristika koje mi sad ne znache nesto mnogo (podrska za GigaStudio fajlove,povezivanje vishe Terratecovih modula itd.)
Koje je zadovoljstvo kada se U CuBaseu, uz MIDI koriste Kao VST instrumenti semplovi iz "Kontakt"-a. :,,: :eyebrows: :,,: Vaaauuuu.

Poslednja izmena:
Bata je napisao(la):
Imam i dalje u rachunaru SB LIve! - onaj prvi "punokrvni" Live! (ne Value i te fore ) chetvorokanalni - quadro (plachen svojevremeno 400 DEMona). To je lepo sviralo, ali sam odavno pozeleo da sam pravim svoju muziku (imam malu MIDI klavijaturu poodavno). Dosta softwera koji stvarno puno pomaze (pochevshi od "Rhythmania"-e koja se dobija uz karticu, preko "Band-in-box"-a itd.), je trebalo da bude dovoljno za neko pravljenje muzike. I ishlo je nekako.
Sa pojavom XP i novih verzija CuBase-a, porasli su mi prohtevi. Ali avaj. Latencija (ono kasnjenje od trenutka kada se pritisne neka dirka na klavijaturi , pa do pojave tona) je bila katastrofalna (700 ms). Koristio sam CuBase, on voli ASIO drajvere -jer ih je i izmislio njegov tvorac, ali moja kartica ih nije imala. Nadjem na netu one ASIO4ALL drajvere ali ni sa njima nishta ne uradih :D .
E pade mi mrak na ochi i pocheh da jurim po forumima karticu koja bi mi pasovala. Pade izbor na EMU 0404 (ili jachi 1212), M-audio 1010 LT i sl.
U Americi koshta 100$, a kod nas ga nema ni za lek(bez obzira na cenu). Zovi , zovi , obechanja i nishta. E, ne moze to vishe tako i tras, Terratec.
Uspeo sam da namontiram da sve radi po propisu. I SBLive! i on (gsin-Terratec). Zadrzao sam SBLive zbog ulaza za mikrofon (koji za sada neshto i ne koristim, a i nemam trenutno odgovarajuchi midi kabl).

Sad sam jedan :banana: koji sedi, svira, snima i pati se pomalo sa nepoznavanjem softwera, ali "napredujem svaki dan u svakom pogledu" - narochito po pitanju kilaze ,).
Ova kartica (za razliku od onog EMU-ja i M-audija) ima balansirane sve ulaze i isve zlaze (shto koliko ja znam, znachi mnogo jachi signal tj. bolji odnos signal/shum), shto je kod iole ozbiljnijih kartica obavezno!!!Cena prava sitnica - 155, koliko je i u USA sada!!! .
U kvalitetu zvuka ne primechujem neku bitnu razliku, tj. nisam ni pokushao da sednem i testiram. Ono shto je meni falilo sam i dobio, uz razumnu cenu.

- Mala latencija
- Vishe balansiranih Out kanala (8 analognih) + SPDIF
- Dva balansirana In kanala-a sa moguchoschu menjenja Gain-a !!! + jedan digitalni ulaz
- MIdi ulaz i Midi izlaz
Ima josh pozitivnih karakteristika koje mi sad ne znache nesto mnogo (podrska za GigaStudio fajlove,povezivanje vishe Terratecovih modula itd.)
Koje je zadovoljstvo kada se U CuBaseu, uz MIDI koriste Kao VST instrumenti semplovi iz "Kontakt"-a. :,,: :eyebrows: :,,: Vaaauuuu.

Vidim, ludo se zabavljaš. Pošto si tanak sa software-om, svrati na sajt www.rumski.com
Tamo je ekipa koja se bavu upravo sa tim. Hardware i software za muziku.
Jedino se plašim da ti se može tamo toliko svideti, da prorediš posete Benchmark-u.
Hajd, lep provod.

Pozdrav

:wave:

Visim ja tamo stalno, ali "u poverenju" nigde nisam nasao na toliku bezrezervisanost i zelju da se drugom pomogne, kao na Benchmarku !!!

Vrh Dno