Šta je novo?

Emu 0404 i Tv tuner

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Zanima me da li mogu da povezem ovu karticu sa tv tuner (Leadtek expert) ?? Da li neko ima iskustva sa povezivanje ove dve kartice??

Ne vidim zasto ne bi mogao. Iako Emu nije klasicna zvucna kartica, ako ima CD in na sebi, moze bez problema, ili spoljasnjom vezom, ako je takav model Experta da ima na zadnjem panelu audio out.

Ne vidim zasto ne bi mogao. Iako Emu nije klasicna zvucna kartica, ako ima CD in na sebi, moze bez problema, ili spoljasnjom vezom, ako je takav model Experta da ima na zadnjem panelu audio out.

E pa lepo si rekao da ne vidis :)

Cini mi se da nit EMU ima CD na sebi (ima cak i onu dodatnu karticu, al ni na kraj pameti im nije bio CD/audio ulaz), nit Leadtek ima spoljasnji izlaz...

Ne znam konkretno kako to da resis, mozda nekom kombinacijom integrisane zvucne i TV karte, naravno ako musavi EMU bude raspolozen za saradnju. Ajd vidi malo po netu, ako nadjes zadovoljavajuce resenje, objavi, bas me interesuje.

Znam da je drugar spojio dva Emua nekim kablicem koji veoma nalikuje audio kablu za spajanje zvucne sa optickim uredjajem. Drugo, Leadtek Expert ima nekoliko generacija i bar jedna od njih je imala spoljasnji audio izlaz, tako da znam sta pricam. Moj Expert nema, ali ne znaci da je svaki takav.

Zanima me da li mogu da povezem ovu karticu sa tv tuner (Leadtek expert) ?? Da li neko ima iskustva sa povezivanje ove dve kartice??

NE MOZE. EMU nema adekvatan ulaz. Zar je moguce da nema zvucnu na maticnoj ploci? Trebalo bi da je sasvim dovoljnog kvaliteta za snimanje zvuka sa TV signala...

Vidim da 0404 ima interni ulaz. Posto cu je uzeti ovih dana probacu preko ovog ulaza, ako nemoze ima da ide preko SoundStorma.

Prilozi

• EMU.jpg
    EMU.jpg
    64 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
Vidim da 0404 ima interni ulaz. Posto cu je uzeti ovih dana probacu preko ovog ulaza, ako nemoze ima da ide preko SoundStorma.

Na emu karticama takav ulaz NE POSTOJI. Ne postoji ni na jednoj zvučnoj kartici u toj klasi. Bila ona EMU ili neka druga. Ja sam imao 0404 i 1212m model. To što vidiš na slici je XCARD input a ono dole je XCARD output. Preko tih ulaza i izlaza se povezuje više istih kartica. To mu dođe nešto kao SLI za zvučne kartice samo što služi za sinhronizaciju. ;)

Ne znam zašto kupuješ EMU ali ako se baviš muzikom moj savet ti je da ih zaobilaziš u širokom luku i pazariš nešto tipa RME ili M-Audio. Neću da ti objašnjavam zašto jer nije tema za to.

RazbojNick je u pravu za leadtekov tuner. Postoje verzije sa izlazom a postoje i bez. Dakle ako imaš taj izlaz moraćeš da ga vežeš na soundstorm-a.

Hvala alex303, nisam znao cemu sluzi xcard. Mislio sam da cu je kupiti ali sam odustao, nemam jos dovoljno kesa, a i vidim da dosta ljudi hvale m-audio.

Vrh Dno