Šta je novo?

Emu 0404, comp land, narucivanje?

PoisonFree

Čuven
Učlanjen(a)
28.07.2004
Poena
619
vec mesec dana cekam da iz computer land-a ova zvucna karta stigne u piramidu u maloprodaju. e sad, zanima me da li moze da se naruci direktno iz computer land-a, tacnije da li moze neki diler to da uradi za mene?
ako moze, da li bi mi neko od dilera ovde mozda pomogao?

p0z :d

Poslednja izmena:
I ja sam zainteresovan za dotichnu karticu. Kontaktirao sam E-duchan, i oni mogu da je poruche i izaslo bi sve skupa oko 150$, al ne zanm i za koje vreme.

ma vec mesec dana govore kako svaki dan treba da stigne u maloprodaju, a u veleprodaji ga ima...

Vidim da je u computer landu dilerska cena 70, a maloprodajna 115.
Pa se pitam da li se nekako moze doci do dilerske cene.
Nisam se nikada bavio dilovanjem, pa ne znam postupak.
Ali valjda moze nekako da se dogovorimo, pa vise nas da uzme zajedno po dilerskoj ceni.
Sta mislite?

ljudi to je kartica za muzichku produkciju ... imate je u artistu (prodavnica muzichke opreme) TC konjarnik, prizemlje, tel:011/3471-465

ne znam da li je imaju trenutno ali ja sam je tamo uzeo ...

Kada si je kupio u Artistu i za koliko?
Pa, ima li jos zainteresovanih za ovu karticu?

Ni moj brat nije mogao da izdrzi, pa je danas kupio u ComputerLandu za ~100.

Mozete li da mi (ukratko) kazete kakve su (konkretne) prednosti ove kartice u odnosu na ove gejmerske Live, Audigy 1/2, u muzici, naravno?

Znam, mogao bih da upalim google, al' racunam ovde cu dobiti info iz prve ruke tj. prakse... :)

Da li ova varijanta od 100 € ide kao "bulk" verzija ili se osim drajvera dobija i neki (upotrebljiv) soft? Kako stoji sa VST pluginima/instrumentima? Ima li neceg kvalitetnog sto ide uz nju (ako uopste "ide" :)) ili ostaje da se sami snalazimo?

thanx

Najbitnije kod takvih kartica ti je opshti kvalitet zvuka, nivo shuma, stereo separacija, nivo harmonskog izoblicenja itd. kao i podrshka za 24/96 (veca dinamika zvuka, nizi shum). Takodje ovakve karte nose sa sobom kvalitetne polu-profi AD/DA konvertore koji su jako znacajni u audio produkciji narocito pri usnimavanju zvuka. EMU ima 2 karte 1212m i 1820m koje u sebi imaji AD konvertor identican kao u ProTools sistemima i Lynx2 i RME kartama (sve profi standardi) u cilju kvalitetnog konvertovanja analognog signala (recimo pri dirktnom usnimavanju vokala/zivih instrumenta u racunar). I josh jedna bitna stavka ASIO drajveri, koji obezbedjuju niske latence (kashnjenja) vrlo bitna pri usnimavanju (da vokal koji se usnimava uz preslushavanje matrice ne bi kasnio), kao i kvalitetan ruting.

VST su druga pricha i ne treba ih gledati kao neshto bitno pri kupovini ovakvog tipa kartica. Ovakve karte se ponavljam kupuju zbog opshteg kvaliteta zvuka, AD/DA konvertora, broja ulaza/izlaza, drajvera, rutinga, kao i zbog (ako ih posjeduju poput 1820m) mikrofonskih predpojachala, ADAT, SPDIF, AES/EBU ulaza/izlaza, sync opcija, vishe MIDI portova...

Poslednja izmena:
Boskovic je napisao(la):
VST su druga pricha i ne treba ih gledati kao neshto bitno pri kupovini ovakvog tipa kartica.[I/] Ovakve karte se ponavljam kupuju zbog opshteg kvaliteta zvuka, AD/DA konvertora, broja ulaza/izlaza, drajvera, rutinga, kao i zbog (ako ih posjeduju poput 1820m) mikrofonskih predpojachala, ADAT, SPDIF, AES/EBU ulaza/izlaza, sync opcija, vishe MIDI portova...

Ovo je me najvise interesovalo, uglavnom instrumentalna muzika je moj hobi, znaci live-in me ne interesuje za profi primenu, snimanje vokala i sl. Uh, moracu da se konacno registrujem i dodjem na tvoj forum. Thx :)

muaddib je napisao(la):
Vidim da je u computer landu dilerska cena 70, a maloprodajna 115.
Pa se pitam da li se nekako moze doci do dilerske cene.
Nisam se nikada bavio dilovanjem, pa ne znam postupak.

Dilerska cena je 69€, ali BEZ PDV-a. Znači, sa PDV-om je oko 82; krajnja cena nije 115 nego 99€, i ona uključuje PDV, tako da je razlika znatno manja nego što ti se čini.

A PDV ne možeš da izbegneš, osim da robu izneseš iz zemlje, pa je prošvercuješ nazad...

Nazad
Vrh Dno