Šta je novo?

Emisije o ITu i igrama

El_Barto

Slavan
Učlanjen(a)
20.01.2009
Poena
319
Da li, i koje emisije (samo domace) pratite na ovu temu? Moze diskusija da se posveti tome, ali bih takodje zamolio neke od starijih "kompjuterasa" ako mogu da se prisete emisije iskljucivo (ako se dobro secam) o igrama, emitovala se pre nekih 7-8 godina na RTSu 2 ili 3... Molim vas, uhvatila me nostalgija, pa bih da pogledam neke klipove i malo se prisetim toga. :)

Pratio sam par komada.. Bilo je par onih o igrama, i par onih o IT svetu uopste... Ne pratim vec 3-4 godine... Sada, kako su se zvale - pojma nemam...

Nekada sam pratio, i to:
-Game Over (TV Politika)
-Silikon.exe (TV Metropolis)
Uglavnom su me tada zanimale igre.To je sve čega mogu da se setim u ovom trenutku...

Nekada sam pratio, i to:
-Game Over (TV Politika)
Malo ko se seća da je tamo počela Roksanda Đorđević.

Outer Space (ART kanal) - krajem 90ih, pocetkom ovog veka, tako neki period - simpatično, ali ništa posebno
Intro (Studio B) - po meni ubedljivo najbolja

Neverovatno mi je da sada kada smo "bogatiji, legalniji, civilizovaniji..." ovakvih emisija realno više nema.

Poslednja izmena:
...Neverovatno mi je da sada kada smo "bogatiji, legalniji, civilizovaniji..." ovakvih emisija realno više nema.

Mozda odgovor lezi u tome da smo i lenji. Meni bar je veoma mrsko cekati odredjeni termin da bi gledao nesto na TVu. Navikao sam se da gledam sta hocu i kad hocu preko kompa. Verujem da nisam usamljen.

PS: Da ne pominjem da smo vecinom mnogo pre informisani o igrama nego sto se one prikazu na TV emisiji. Emisije o racunarskim komponentama i periferijama su nesto drugo.

Poslednja izmena:
Hteo bi da ozivim temu, posto sam se setio jedne stare emisije koje sam kao klinja gledao na SKY ONE-u koja se zvala GAMES WORLD. Prvo sam trazio, pa hteo da postavim pitanje na benchu, pa sam nasao o kojoj se emisiji radi i reko ajde da postavim negde ako ima neka tema o emisijama. Mnogo sam voleo da je gledam i imala je zanimljiv koncept takmicenja. Meni kao klinji je to bilo fenomenalno! :D

O cemu bese emisija "Polarotor"?

O novim tehnologijama, IT-u uopste.

ZAIR na Top fm-u, vodi ga genijalni Zoran Modli. Mislim da postoji i gomila proslih epizoda na i-tjunsu i na njegovom sajtu www.modli.rs

Neverovatno mi je da sada kada smo "bogatiji, legalniji, civilizovaniji..." ovakvih emisija realno više nema.

Prvo pitanje - ko uopste gleda TV danas? Mislim, od nas "naprednijih" korisnika kojima su ovakve emisije i namenjene.

Ciljna grupa je "niche" za velike medijske kuce, a male nemaju nikakvu gledanost i ovakve emisije im nece mnogo pomoci. Osim ako nisu u pitanju neki klinci koji pri tom ne znaju engleski, svima je lakse i brze da odmah pogledaju video opis / youtube gameplay, nego da se nacrtaju ispred ekrana u neko doba ili da cekaju reprizu emisije.

Ja sam emisije jako voleo kao klinac, kao i papirna izdanja raznih casopisa, ali treba se suociti sa tim da je njihovo vreme proslo. Nacin na koji "konzumiramo" informacije se nepovratno promenio...

1."Male tajne velikih majstora dzojstika"
Mislim da je emitovana u periodu 93-94.
Genijalna emisija, pravila ju je ekipa iz Novog Sada.

2.Profi bajt, emisija na Politici
3.Kometar za trecu emisiju cu citiram jednog clana sa drugog sajta:
"ZAIR - Zakon Akcije I Reakcije, koju vodi legenda, profesionalni pilot Zoran Modli Covek zraci neiscrpnom dozom pozitivne energije, totalni je pozitivac i showman. Emisija ide nedeljom od 10 do 12h na TopFM radiju (repriza ponedeljkom od 21-23h). Modli je bio i ostao totalno cool lik. :Freddy: Ranije je vodio Modulacije na 202-jci. Da li se neko seca kada je u svojoj emisiji pustao module sa Amige koji su u to vreme bili hit? Cini mi se da je Modli ranije pustao audio snimke sa demo verzijama programa i igara koje su vlasnici Spektruma snimali na kasete i kasnije koristili na svojim gumenim ljubimcima :alealeee:"

Vrh Dno