Šta je novo?

EMachines E627 problem sa gasenjem

Učlanjen(a)
14.01.2007
Poena
319
Moja oprema  
Laptop
Lenovo IdeaPad 5 14ALC05
Mobilni telefon
Pocophone F1
Pametni uređaji
Mi Band 6
Roomba 605
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
E ovako, komsija je pre neki dan pazario dva laptopa EMachines 627 i na oba stavio WinXP SP2.
Jedan radi normalno, dok drugi ima par "musica", izmedju ostalog kad se ide na shut down on se restartuje umesto da se ugasi. Probano je i sa onim programom za gasenje matorih P1/2 racunara (zaboravio sam kako se zove), i opet isto, tako da predpostavljam da je neki problem sa baterijom ili plocom.

Predlozi ? Da li da nosi na reklamaciju ili da vezba ?

Такође сам имао исти проблем са ортаковим лапом. Нова машина, извадио је из кутије, одмах директно на струју, стављен XP, стављени сви драјвери и буквално гашење по 15 мин. Дан, два сам покушавао те ово те оно и на крају опет инсталирао XP (други диск) и од тада гашење протиче без проблема тако да нек проба опет инсталацију са неким другим диском а ако то не помаже онда сервис...

Hajde da se uključim malo u raspravu obzirom da sam do sada 10-tak komada prodao i instalirao.
Na 2/3 njih je išao XP, a na ostalim W7, tj. tamo gde sam dodao RAM.

Što se instalacije tiče, koristio sam XPSP3 i drajvere sam morao da jurim po netu jer ne postoji zvanična podrška za XP.
Sve ide kao podmazano, s tim što VGA drajver treba "nasilno" zalepiti, što nije neki posao.
U kasnijem radu, kao i paljenju - gašenju nije bilo ama nikakvih problema.

W7 instalacija ide još lakše...

Savetujem da nadjes neku XPSP3 instalaciju, kao i da obavezno skineš poslednje AMD/ATI drajvere za grafiku i ploču.

Ono što možeš da probaš je da testiraš RAM kroz Memtest (Hiren's Boot), ili prebaci sa drugog laptopa i ispitaj da li je isti problem na punjaču i na bateriji.

Pozz

Nije vezano za temu ali ali me muci jedan problem vezan za bateriju koja je definitifno otkazala.
Ono sto mene zanima je vezano za garanciju, posto kod nekih brendova garancija za bateriju je 6 meseci a za laptop 12 meseci kakva je situacija za EMachines?

Nazad
Vrh Dno