Šta je novo?

Eltax ili Jamo..

golum

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2001
Poena
619
J... ga mislo sam da uzmem Eltax-ove zvucnike ali me je danas neki tip malo izminirao tvrdeci da nisu nista posebno i da su za te pare mnogo bolji Jamo zvucnici. Sve ovo mi treba za home cinema pa bi mi dobro dosao jos neki savet.

Hvala unapred !

Mislim da je za suround ipak bolje resenje Jamo.

Nesto i ja to kapiram, pogotovo sto su ovi Jamo koje sam gledao za frontove mnogo veci i masivniji od Eltax-ovih, mada mi se Eltax svidja kao opcija za rear i central varijantu.

Ako zamenish "Elt" sa "No" , imash dobitnu kombinaciju :)

Bata je napisao(la):
Ako zamenish "Elt" sa "No" , imash dobitnu kombinaciju :)

xexexe, komentar je strawa, majctopy :))), samo sto je ova varijanta sa no malo neekonomicnija :))

BodyRemover je napisao(la):
xexexe, komentar je strawa, majctopy :))), samo sto je ova varijanta sa no malo neekonomicnija :))

Kako se uzme. Engleska poslovica: : "Nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari".
I to ako si mislio da nemas 550 DM ili vise. Ako si mislio da su Jamo ili Eltax za istu kolicinu para bolji, onda si se grdno prevario.

Hoces da kazes da nemas(nedas) nista ispod 500 ili imas i "budzetske" sprave...

Hej momci ja sa Eltax-a, predjoh na Jamo, a poslednja opcija koja mi je i naj izglednija je Mission + Denon (prvobitno Yamaha) AV Receiver. Kaj velite na to ?

Zaboravih- radi se o modelu Misson M71. Poprilicno nahvaljen na netu, cifra 420.

E Notaxe, aj navedi cenu za najjeftiniji 5.1 koji bi ti napravio.
Naravno sa sve pojacalom, on/off prekidacem i potenciometrima.

Pozdrav!

golum je napisao(la):
Zaboravih- radi se o modelu Misson M71. Poprilicno nahvaljen na netu, cifra 420.

Da mene pitas, glas bi dao za Jamo.
Pre neki dan sam kod druga slusao zvucnike od moje omiljene firme B&W (model 602) i nisu nesto bolje zvucali nego molji Jamo zvucnici. Znaju i danci da prave zvucnike, ne samo englezi.:)

BodyRemover je napisao(la):
Hoces da kazes da nemas(nedas) nista ispod 500 ili imas i "budzetske" sprave...

Trenutno prodajem jedan par podnostojecih dvosistemskih bass-reflex kutija. 17 cm mid-bass RTO od kevlara i 25mm soft-dome visoki by Philips. Cena : 550 DM zajedno sa zvucnickim kablovima.
Treba jos malo da sredim finis. Cenim da ce za 7-10 dana biti sasvim gotovo.

P.S. Sa istim tim basom i Monacor visokim Sinisa prodaje kutije oko 900 DM. Istina je da su furnirane-lakirane i da je verovatno malo bolje uradjena skretnica etc. posto mu je to zivotno delo sa kojim se bavi vec 5-6 godina, ali ipak je razlika velika u ceni.

Sasa je napisao(la):
E Notaxe, aj navedi cenu za najjeftiniji 5.1 koji bi ti napravio.
Naravno sa sve pojacalom, on/off prekidacem i potenciometrima.

Pozdrav!

Trebao bih jos da sracunam, ali mislim da bilo sta sto bi zadovoljavalo moje min. kriterijume kvaliteta, ne bi bilo ispod 1200-1300 DM.

Uzeh juce Denonov AV receiver - koja razlika u odnosu na gledanje DVD-a preko TV zvucnika. Bruka; konacno imam Tuck u kuci, a sto se tice njihoce cene karte od 200 i kusur din neka se slobodno j....

Da jos jedna stvar, DTS rulez !!!!

Nazad
Vrh Dno