Šta je novo?

eLocity A7 Touchscreen 7-Inch trenutno best buy

Koliko ih ima ***! Kao pecurke posle kise, ne moze covek da ih pohvata sve. Odlucis se za jedan, u roku od 5 dana pojavi se 15 boljih ili slicnih! A ovi iz nvidie mislim da slave. Nije mi jasno samo kako postizu sve?

Ovaj Elocity je prilično stara stvar, koju sam pominjao "davno" ovde na forumu. Ima ga ima samo u SAD, a verujem da mu je cena pala ispod 300$.Nije loša kupovina, ali s obzirom da ima i da će biti sve više 7 inčnih tableta, ali sa rezolucijom 1024x600, mene lično manje zanima.

Slazem se, ovo je jedan od prvih Tegra2 uredjaja, jeste jako povoljan, ali nesto sumnjam da ce se honeycombu bas svidjati rezolucija 800x480. Zato me odbijaju i on i Dell Streak 7.

prosto ne mogu da verujem da će Google sebi pucati u nogu i izostaviti 800x480.a realno šta će ti veća rezolucija na 7 inča.dobro, ukusi su različiti i potrebe,npr hd filmovi,ali meni je glupo da trpam hd film na karticu od 8 gb,na sedam inca kad je tu dvd kvalitet koji su u današnje vreme,hd ripovi ustvari, i fantasticnog izgleda na 7 inca:D

U principu, logika je da ces tablet (kao i telefone) drzati blize licu nego netbook. Sa jedne strane se slazem sa tobom, ali sa druge strane, kada se naviknes na vecu gustinu piksela, pocinjes da primecujes pikselizaciju. Mislim, cak i kada sam presao sa (nekvalitetnog) monitora od 20" rezolucije 1680x1050 na (prilicno kvalitetan) full hd monitor dijagonale 23", trebalo mi je vremena da se naviknem dovoljno da ne primecujem pikselizaciju. Ali na 23", nisam primetio znacajne razlike u kvalitetu izmedju full hd i 720p videa.

A da se ne vracamm na rane devedesete... Mislim da je veca rezolucija vise stvar navike (mozda cak razmazenosti), da ce svako ko se navikao na visu rezoluciju primetiti manjkavosti nize, da onaj ko se nije navikao nece, i da Honeycomb nece lepo raditi na ovim niskim rezolucijama. Ovaj konkretan uredjaj mi se svidjao, dok nisam zakljucio da Honeycomb verovatno nece raditi na njemu kako treba.

Slazem se. Ko je navikao na nize rezolucije ovo ce mu biti skroz ok. A ko cesto gleda recimo full hd monitor, ili telefon od 3,3-3,5" sa tom rezolucijom ovo mu nece biti prijatno za oko. Mislim da je ova rezolucija ok za 4,5 pa moze i 5" ali za sve preko toga je malo.

Realno, zavisi i od kvaliteta ekrana, a eLocity je najvise kritika dobio bas na ovom polju.

Nazad
Vrh Dno