Šta je novo?

ELIXIR memorija?

db

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2003
Poena
604
dakle kakva je?

u pitanju je 256 MB DDR333 model.

Elixir memorija se moze svrstati u dno dna kada su u pitanju memorije... Ne znam koliko te kosta ali za 45e kod dobro poznatog prodavca ovde mozes nabaviti Kingstona...

znam ali

kUdtiHaEX je napisao(la):
Elixir memorija se moze svrstati u dno dna kada su u pitanju memorije... Ne znam koliko te kosta ali za 45e kod dobro poznatog prodavca ovde mozes nabaviti Kingstona...

stvar je u tome shto sam ja iz PG pa je problem prevoz. e sad imam mogucnost da uzmem nekog kingstona DDR333 256 MB ali nisam siguran jeli hyperX poshto se naruchuje i tek kad stigne moze da se uzme koji je oko 12 era skuplji od navedene elixir memorije.

sad zanima me kakav je kingston (ne hyperX jer znam da je hyperX dobar) a i kakva je hynix DDR333 memorija poshto odavno nisam pratio deshavanja na mem trzishtu?

Sto se elixir tice, koriste Nanya chipove, entry level memorija, sto ce reci da je ekonomska klasa i ako planiras overclock verovatno bi bilo vrlo zgodno zaobici je. Ja licno imam ddr400 modul ali mislim da sam bacio 5e novca kolika je razlika od ddr333 modula, jer (bar sto se moje ploce tice, msi kt4v) bez problema radi kao ddr333. Kada je bila setovana AUTO (odnosno ddr400) mislim da sam imao par problema, koji se nisu vise ponavljali nakon sto sam setovao kao ddr333 (nisam siguran dal` to mozda ima veze sa mojom pci grafickom).
Da mi treba bolje, verovatno bih platio za Corsair. Da sam mogao da biram, za istu cenu bih pre uzeo NCP. Ako ce sve da ti radi default (nista oc) onda mislim da se neces zaliti - mom burazeru sam stavio elixir333 na msi kt4v i nema nikakvih problema, takodje drugaru na nekom kt400 Asusu radi bez problema.

kUdtiHaEX je napisao(la):

ne bih se slozio. kao i kod ostalih jeftinih memorija zavisi od primerka.
meni je pc2100 elixir radio na najostrijim setovanjima koja daje VAXP ploca na 154Mhz...nista posebno ali ne i dno dna...

ortaku kingston 333 nije hteo preko default-a vise od 3-4 Mhz sa agresivnim setovanjima na abitu kt333...

znas kako, no name meorije ddr400 su vec ispod 40e. uzmi nju, radice na 200 labavo 100%.

Ne znam da li ti vise i treba :) Ja uzeh Hynix-a pre neki dan, evo na 2.6v radi na 200, labavo naravno... znas kad mi i ne pada na pamet ni da pokusam vise... bar za sada ;)

a kakav je kingston DDR333 ili DDR400 (ne hperX)

zavisi od cipova na njemu... ima ih vise

ne znam sto su se svi ovde uhvatili za kingstona, pokusajte da nadjete TwinMos memoriju koja se kod nas prodaje kao No-Name (?!), mislim da je 3x bolja od Kingstona obzirom da bi trebala da ima one Samsng bh5 chipove ili tako nesto

U vezi Elixir memorije, mozda nekom bude informativno - kad sam nabavljao memoriju za sebe nadjoh (elixirov) dokument koji opisuje ovu memoriju a tice se varijante koja je ddr400 (modul od 256MB). Pogledajte atach.

Inace, program aida32 ovu memoriju vidi kao Nanya M2U25664DS88B3G-5T

db je napisao(la):
dakle kakva je?

u pitanju je 256 MB DDR333 model.
Koliko sam čuo, u pitanju je OEM naziv iza koga se krije Micron. Dakle, konfekcijska memorija koju neće direktno da potpišu, ali ne bi trebalo da su baš loše...

Što se tiče Kingstona lako ćeš po ceni zaključiti da li je ValueRAM ili HyperX jer su ove druge skuplje 30-40%, dok su ove prve skuplje 10-20% od Elixir, NCP, Hynix, ACE... Tu negde su i Transcend, malčice jeftinije od KVR.

Da citiram sebe sa tread-a, gde se pricalo (izmedju ostalog) o Elixir memoriji:
"Na nekoliko razlicitih tread-ova ljudi kukaju na taj elixir. Licno sam video da elixir (i to tri memorijska modula od razlicitih nabavljaca) na dva primerka ploce Abit NF7 u dual chanel-u nece ni cuje. U single modu, prolaze i gold memory i memtest. "

Moje iskustvo govori da DOBRO razmislite o toj memoriji, jer za te pare postoje i drugi proizvodjaci.

apolon je napisao(la):
Da citiram sebe sa tread-a, gde se pricalo (izmedju ostalog) o Elixir memoriji:
"Na nekoliko razlicitih tread-ova ljudi kukaju na taj elixir. Licno sam video da elixir (i to tri memorijska modula od razlicitih nabavljaca) na dva primerka ploce Abit NF7 u dual chanel-u nece ni cuje. U single modu, prolaze i gold memory i memtest. "

Moje iskustvo govori da DOBRO razmislite o toj memoriji, jer za te pare postoje i drugi proizvodjaci.

nije lose da kada savetujes druge govoris iz licnog iskustva, onoga sto si video i probao i sl.

kada bi znao koliko razlicitih marki memorijskih modula [te cenovne klase] nece da radi u paru na nf7 ne bi tako izdvajao i pljuvao elixir. ja prvi video taj slucaj kod ortaka sa `cuvenim` kinstonom...

majka je napisao(la):
...

nije lose da kada savetujes druge govoris iz licnog iskustva, onoga sto si video i probao i sl.

Ajde, budi ljubazan, pa procitaj ono sto sam gore napisao malo pazljivije, pa ces videti da govorim na osnovu onoga sto sam licno probao/video. ctp;
Druga stvar, nemoj da se brukas i da uporedjujes jedan slucaj Kingstona koji nije hteo da radi u dual chanel-u, sa Elixir modulima, ciji nijedan primerak (govorim za one koje sam ja probao) nece ni da cuje za dual chanel.
Ti si prvi koga "cujem" da brani te memorije ctp; , da ti nije neki komad ostao na lageru pa ti ne odgovara losa rekalalma? O:)

apolon je napisao(la):
...

Ajde, budi ljubazan, pa procitaj ono sto sam gore napisao malo pazljivije, pa ces videti da govorim na osnovu onoga sto sam licno probao/video. ctp;
Druga stvar, nemoj da se brukas i da uporedjujes jedan slucaj Kingstona koji nije hteo da radi u dual chanel-u, sa Elixir modulima, ciji nijedan primerak (govorim za one koje sam ja probao) nece ni da cuje za dual chanel.
Ti si prvi koga "cujem" da brani te memorije ctp; , da ti nije neki komad ostao na lageru pa ti ne odgovara losa rekalalma? O:)

da sam povrsno procitao tvoj post - jesam. medjutim...

ne bavim se trgovinom IT komponentama niti bilo kakvom trgovinom uopste.

ne branim ja elixir nesto posebno vec organski ne podnosim na ovom mutiranom trzistu izvikane entry modele - kingston-a, teac-a, nokia-e ili samsung-a...itd...

kada vidim kod nekoga 3310 ili `srebrni` plasticni televizor samsung odlepim, a jos kada krene prica kako su to `fantasticni` uredjaji...

tako isto ne volim to uopstavanje za kingston value otpatke koji se ovde valjaju po nekoj cudnoj inerciji, valjda ih i dalje preporucuju matorci kompjuterasi koji i dalje `nisu sigurni`u amd i sl. pa tako i dalje prodaja znamenitog `P4` 128c ide kao da ih poklanjaju a sada sasvim prosecni teac uredjaji premasuju po ukupnoj prodaji sve ostale zajedno...i sve u tom stilu...

eto izbacih sve to iz sebe, sada mi je lakse, jos samo da povucem vodu...

Vrh Dno