Šta je novo?

Elin klima uredjaj - Oznaka pored temperature

Walden Schmidt

Zapažen
Učlanjen(a)
21.07.2025
Poena
1
Da li neko moze da mi kaze sta znaci ova oznaka pored temperature na starom Elin klima uredjaju (koji pritom radi fantasticno)!? Buni nas jako ta oznaka koja se povremeno pojavi… sramota me reci na sta me podseca. ☺️

Prilozi

• 36DA8848-4CFD-4250-812C-705BDCCA2925.jpeg
    36DA8848-4CFD-4250-812C-705BDCCA2925.jpeg
    51.8 KB · Pregleda: 40
Možda neki dry mod ili tako nešto. Nisam baš siguran

Ai (chatgpt) kaže:
Ikonica na slici prikazuje dve boce pod pritiskom, što vrlo verovatno označava funkciju "Plazma" (ionizator vazduha) ili filter za prečišćavanje vazduha na Elin klima uređaju ili sličnim modelima (često i kod Midea, Gree i srodnih brendova).

Šta znači konkretno:​

🔹 Ikona sa dve boce (ili kanistera) je indikator aktivnog jonizatora/plazma funkcije – to je dodatna funkcija koja uklanja bakterije, prašinu, neprijatne mirise i alergene iz vazduha.

Kada se pojavljuje:​

• Obično se uključuje kada aktiviraš opciju "Plasma", "Ion", ili "Health" preko daljinskog upravljača.
  • Može biti automatski uključena u određenim režimima rada (npr. kada klima radi u Auto ili Fan režimu).

Da li neko moze da mi kaze sta znaci ova oznaka pored temperature na starom Elin klima uredjaju (koji pritom radi fantasticno)!? Buni nas jako ta oznaka koja se povremeno pojavi… sramota me reci na sta me podseca. ☺️
To se upali kada radi kompresor, ikonica kompresora

To se upali kada radi kompresor, ikonica kompresora
Umro bih, ne bih znao da ijedna klima ima indikator aktivnosti kompresora. Koja je potreba za tim podatkom? Što se tiče krajnjeg korisnika? Ili je to više da pomogne serviseru u slučaju kvara?

Ima je i LG, ali simbol ne označava kompresor.

Umro bih, ne bih znao da ijedna klima ima indikator aktivnosti kompresora. Koja je potreba za tim podatkom? Što se tiče krajnjeg korisnika? Ili je to više da pomogne serviseru u slučaju kvara?
Imaju neke starije klime tu ikonicu, i Haier klime koje imaju lampice umesto displeja za indikaciju.. Iskreno, bespotrebno, al’ ajde.

Nazad
Vrh Dno