Šta je novo?

ELEX (Piranha Bytes)

Ovo vizuelno izgleda kao da je trebalo da izadje pre jedno 5 godina, a ni animacije nisu nista bolje, pogotovo u borbi.
Posle Witchera tesko je igrati bilo sta drugo I guess xD

Jedino prvi Gothic sam igrao i zavrsio, sve dalje nastavke sam uvek krecao i nikad zavrsio. Kontam da ce biti isti slucaj i ovde.

Ne igraju se ove igre zbog vizualnog izgleda, nego zbog drugih stvari. Sa'će uskoro novi assassin creed i neki Mordor, obe će izgleda vizualno da razvale.

Ovo vizuelno izgleda kao da je trebalo da izadje pre jedno 5 godina, a ni animacije nisu nista bolje, pogotovo u borbi.
Posle Witchera tesko je igrati bilo sta drugo I guess xD

Jedino prvi Gothic sam igrao i zavrsio, sve dalje nastavke sam uvek krecao i nikad zavrsio. Kontam da ce biti isti slucaj i ovde.

Slazem se. Grafika na ultra je kao igre od pre 5+ godina

Grafiku i sve ostale nedostatke na stranu ova igra ima nešto što lepi za stolicu. Sem Witcher 3 ni jedna igra me nije držala duže od sat vremena.

Fanovi gothic-a će biti na poznatom. Odlična igra za sada.

Igram igru 2 dana. Teska jeste ali drzi paznju i tera te da se pomucis, nije kao Skyrim i sl. Grafika odlicna, jedini problem vidim u lose odradjenom nacinu borbe, sve je nesto bagovito, nema responsa kao u drugim igrama ovoga tipa.
Vidim ja da ce me ovo drzati nekoliko nedelja mozda i meseci :)

Ako liči na Gothic 1 i 2, može grafika, što se mene tiče, i da bude na Quake 1 nivou.
Kakvi su kvestovi? Priča generalno? Gothic su krasili nelinearni sporedni kvestovi i gomila sitnih detalja koje su je činile izvanrednom, kao i okruženje koje je smišljeno pravljeno (svaki kamen ručno postavljan), i koje samo priča svoju priču.

Ja nešto ne volim taj miks SF-a i epske fantastike, ali ovo mora da se (što pre) igra.

Jel crashuje nekom na main questu kad krene onaj cutscene sa snegom gde dva elba pricaju?

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Ja imam neki bug sa vodom, sva je roza, a kad promenim .ini fajl onda je uopšte nema... i na većim rezolucijama igra jedva dobaci do 30 FPS, tako da ću izgleda morati upgrade grafe pre ozbiljnijeg igranja. Jel probao neko na gtx 1060 6 GB?

Imas patch koji resava pink vodu na amd karticama.
Ja opet skidam igru al necu stavljati poslednji patch, mozda proguram tu cutscenu bez krešovanja.

Ovo je g3 pakao iznova.

Obrisao posle 30h. Imam random crash svuda po mapi. Sacekacu godinu dana kao i sa gotikom da je telci pokrpe

Ako mu das vremena da te igra uvuce, jeste

Ima Gothic uticaja čak i više nego u Risen serijalu. Vratili su se korenima plus dodali novih stvari.

Moram priznati da za 20-ak sati nisam imao ni jedan bug. Počinjem da se plašim :) Ipak je ovo PB igra.

@ Dovahpig

Jesi li probao poslednjji patch 1.0.2846.0?

Jesam. Meni su posle 30 sati igranja krenuli problemi, pocevsi sa cutscene animacijom gde neki sneg pada. Bas sam se smorio

AKo je kao Gothic onda je to najbolja vest ove godine u gamingu :Klanjanje...necu da pocinjem dok se malo ne ispegla vidim da puca cesto a i nisam siguran da li moja masina moze to da tera pa makar i na low?

Kod mene ne puca nista.

AKo je kao Gothic onda je to najbolja vest ove godine u gamingu :Klanjanje...necu da pocinjem dok se malo ne ispegla vidim da puca cesto a i nisam siguran da li moja masina moze to da tera pa makar i na low?

Mozda jedino graficku kada bi zamenu ali ovako ostatak konfiguracije ti je odlican.

Isto sam par puta pocinjao igru i vidim da jos uvek nije ispeglana tako da ne zurim, bolje sacekati pola godine da je dovedu u red pa onda sesti ko covek i odigrati je. Nece pobeci voz ako sacekam malo.

Ja počeo 2-3 sata, al' mi je riknuo komp, a ne igra (prokleti EPS, i strujni udari) a taman sam malko zagrebao.
Premalo da kažem koliko liči na Gothic, ali definitivno se vidi PB šmek. Meni se i Risen 1 poprilično svideo (u startu), ali sam se strašno smorio kada sam video koliko su zbrzani chapter 3 i 4, a i gomila drugih stvari. Risen mu dođe pola Gothica 1, i 1/3 Gothica 2 (bez ekspanzije). Nadam se da ovde nisu zbrzali.

Koju frakciju igrate?
Ja ću definitivno prvo sa berzerkirima (uvek bolje živeti u ruralnim krajevima, nego u krugu dvojke :D), ali ću kao i u Gothicu, maksimalno odlagati da se opredelim, dok sve sporedne kvestove ne pozavršavam.
Videh juče i opis u SK. Pretera ga Kuzma. Onolika pljuvačia po igri, baš i ne stoji, a stičem utisak da je nije ni završio (makar sa jednom frakcijom).

Poslednja izmena:
SK je napljuvao i originalni Gothic, dobro se sećam, duša me je bolela kada sam čitao pljuvanje po skill sistemu za koji je jasno bilo da ga nisu ni razumeli (jer nije bio kao u morrowindu). Mada je kritika kontrola bila delimično opravdana imao sam utisak da nisu ni probali alternate binding...

Ludilo kako fanovi gothica liče kao jaje jajetu :d

Igra kida. Nisam sedeo ovoliko za kompom od Witcher 3. Još jedan quest i još jedan a da vidimo šta je iza ove planine i sve tako :) Tehničke probleme primećujete u početku posle počnete da uživate u igri. Prosto je neverovatno koliko priče ima. Skoro sam naišao na nekog dekaru u nekoj nedođiji koji mi je ispričao celu istoriju sveta :zgran:

Što se frakcije tiče odaberite ranije, biće vam lakše. Mislim da je jedan od uslova da se završi I chapter upravo pridruživanje frakciji. Clerici su prejaki. Dobijete neko PSI oružije na početku i igra postaje easy mod. Tu sam se malo prešao pa sam povećao difficult igre da se ne bih šetao kroz nju.

Tip. Obavezno nabavite naočare za sunce koje prikazuju predmete i na sve to imaju armor 10 :)

Evo malo saveta za sve: https://www.reddit.com/r/elex/comments/78jcr2/feeling_lost_as_new_player_heres_some_things_you/

Poslednja izmena:
Ako su se potrudili da naprave igru po šablonu starih gotika onda ne bi trebalo žuriti sa odlukama. Bolje prvo istražiti i druge opcije pa onda doneti odluku. Isto i sa frakcijama i izborom skilova. Problem je ovde što ne možeš da upišeš ime sejva jer to dosta olakšava ovakav način igranja.

Odlično. Sigurno mi je promaklo jer ovo malo što sam probao bilo je gempadom na TV-u. Čekam da mi stigne nova grafa pa da mogu normalno da igram na monitoru i na većoj rezoluciji, kako i treba da se igra pravi rpg.

Poslednja izmena:
Koliko vidim, ne isplati se odlaganje priključivanja frakciji. I dalje mogu da se reše svi quest-ovi sem onih koji se dobiju posle priključivanja a dobije se armor koji za razliku od gothic-a ne može nigde da se nađe.

@Uruk Ne čini se zahtevno, ja sa mojom ostarelom konfom igram da kažem lagodno. Low, medium, daljina rendera i vegetacija na high čini mi se. Po def postavljeno sve na high zajedno sa AA ali bilo nekako prešareno pa sam smanjio. Sem toga, kada malo zađeš u igru grafiku nećeš ni primećivati.

***... Tek sad vidim da mi je neko skaliranje bilo odvrnuto na 150%... Nego, jeste provalili da se džetpekom odma može vratiti na onaj deo pre lifta. Dobrih stvarčica ima na gornjim spratovima oko radara i u onoj kupoli.

Poslednja izmena:
Nešto što je meni poprilično tripozno, je sam džetpek.
Naime, kao klinac sam nekoliko puta imao baš upečatljive snove da tako skakućem, ne baš sa džetpekom, nego više kao odsustvo gravitacije (kao na mesecu), i bilo mi je do jaja, i uvek sam se smorio kad se probudim. ;)
Sada mogu taj trip makar da "odradim" u virtuelom svetu.

Zavrsio sam danas igru meni najbolja ove godine...igrao sam berseeker (prikljucio se na 23 nivou) na hard a zavrsio sam igru na 41 nivou, isao sam na one handed+strengt+atack a za ranged fire magic build...valjda zog gothic-a kojeg obozavam...do poslednjeg momenta sam vodao kompanjona i do kraja se ginulo...svaka cast za igru, gothic+fallout, sto se mene tice nije moglo bolje od toga i svakako jedna od najboljih koje sam igrao do sada...Tacno se vidi razlika u odnosu na TW3 koji ima bolju grafiku ali kao igra postaje repetativna vrlo brzo sa tonom bespotrebnih questova, ovde toga nije bilo ni 5% igre iako je duzina igra i kolicina sadrzaja skoro na istom nivou...svi questovi su imali neku pricu koja nije skupi pet biljaka ili rokni par monstera...Neki se zale na kombat sistem ali meni je ok, ne moze da se maltretira kliktanje po misu.Build je veoma raznovrstan i kapiram da je reply value visok. U svakom slucaju igra ne vredja inteligenciju igraca i izdvaja se posebnoscu, svaka preporuka.

Apsolutno se slazem. Odlicna igra. Cleric team here :)

Nazad
Vrh Dno