Šta je novo?

eleminisanje reklama - Android

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam problem od kako sam uflešovao JB:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=41602876&highlight=adaway#post41602876
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=41583119&highlight=adaway#post41583119
AdAway ne radi! Ne mogu da nađem rešenje kako da ga pustim u rad.
Zbog toga odlučio sam da potražim alternative.
AdBlock Plus je čini mi se jedina alternativa.
Odradio sam i preusmerenje saobraćaja preko proxy-a.
I dalje imam reklame kao u attachment-u kao i ponekad na B92 i Benchmark aplikacijama.

Nerviraju me ove sitnice a ne znam kako da ih eleminišem.
Ima li neko neku ideju?

:wave:

Prilozi

• Screenshot_2013-07-23-11-43-34[1].png
    Screenshot_2013-07-23-11-43-34[1].png
    205.4 KB · Pregleda: 284
meni adaway isto ne ubija ta skijališta u toj buđavoj w2u :) ali samo tamo, u ostalim app radi

Lucky Patcher pa patchovanje aplikacija ponaosob? Ja sam se resio reklama na umbrelli.
gaqumu7a.jpg

MOžeš li malo detaljnije o tome

Jel to ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1916098
Kako se instalira :D, ja sam noob za linux? :)

Jeste, koliko vidim može i ovaj.
Samo možda je bolje/sigurnije umesto flešovanja da ga ručno zameniš umesto postojećega.
Root explorerom ili bilo kojim file explorerom sa root privilegijama zameni postojeći (sistem-etc putanja, mountovati kao rw) sa ovim iz zipa, i posle mu dodeli rw-r--r-- permissions (to jest trebale bi te, proveri pre brisanja postojećeg host fajla koje su njegove)
Restart uredjaja na kraju.

Poslednja izmena:
Uđeš u lucky patcher klik na aplikaciju koju želiš>open menu of patches>remove google ads>patch google ads>apply i to je to ja sad probao i radi :d

Meni to ne pomaže, ne znam zašto?
Čak imam reklame na Benchmark aplikaciji a LP ne vidi nikakav ads tu kao ni na B92?

Sad ću da probam ovu "foru" koju nam je poolmaker otkrio. ;)

EDIT: zamenio sam hosts fajl, ostaju mi reklame na W2U! :(

Prilozi

• Screenshot_2013-07-23-14-36-45.png
    Screenshot_2013-07-23-14-36-45.png
    138.7 KB · Pregleda: 133
Poslednja izmena:
AdFree Android, koristim ga od početka i uvek me je dbro služio. Idi preko Gugla direktno na njihov sajt sa mobilnog browsera i instaliraj direktno, tako ti je najlakše.

@SuperStarr
Коју верзију lucky patchera користиш?

Samo da vam javim šta se dobije zamenom host fajla:
- B92 aplikacija ne može da se konektuje
- na bench aplikaciji nema ni 1 slike
- na većini opisa aplikacija na play.google fale slike
- W2U i dalje ima reklame
...
Sve u svemu više štete nego koristi!

@SuperStarr
Коју верзију lucky patchera користиш?
Uvek poslednju.

AdFree Android, koristim ga od početka i uvek me je dbro služio. Idi preko Gugla direktno na njihov sajt sa mobilnog browsera i instaliraj direktno, tako ti je najlakše.
Hvala, probaću sutra pa javljam utiske.

Samo da vam javim šta se dobije zamenom host fajla:
- B92 aplikacija ne može da se konektuje
- na bench aplikaciji nema ni 1 slike
- na većini opisa aplikacija na play.google fale slike
- W2U i dalje ima reklame.
Većina adblock aplikacija radi upravo tako što edituje host fajl (zato i zahtevaju root) i unosi svoje adrese.
Problem je taj host fajl koji si isprobao, njegov autor je bio isuviše paranoičan i uneo isuviše adresa za blokiranje.
Neka ti neko pošalje odavde sa foruma svoj host fajl (neko kod koga se blokira sve što treba) i problem je rešen.

Poslednja izmena:

Hvala, probaću sutra pa javljam utiske.

Aplikacija je funkcionalna, vidim da promeni hosts fajl ali meni reklame u W2U i dalje ostaju. :(

Većina adblock aplikacija radi upravo tako što edituje host fajl (zato i zahtevaju root) i unosi svoje adrese.
Problem je taj host fajl koji si isprobao, njegov autor je bio isuviše paranoičan i uneo isuviše adresa za blokiranje.
Neka ti neko pošalje odavde sa foruma svoj host fajl (neko kod koga se blokira sve što treba) i problem je rešen.

Ako nekoga kome ne rade reklame u W2U ne mrzi da mi pošalje fajl... :)

Aplikacija je funkcionalna, vidim da promeni hosts fajl ali meni reklame u W2U i dalje ostaju. :(

Ostaju ti reklame zato što je put do njih još uvek u DNS kešu. Restartuj telefon da počistiš keš.

Adfree ti takođe ne može pomoći kod reklama ubačenih u samu aplikaciju ili statički linkovanih u njenom kodu. Ali to se vrlo retko sreće.

Ostaju ti reklame zato što je put do njih još uvek u DNS kešu. Restartuj telefon da počistiš keš.

Naravno, odradim to posle svake promene. Kad vidim da je isto odradim "Clear Data" u Lucky Patcher-u, ponovo restart pa pokretanje aplikacije... Ali uvek ostanu reklame u W2U. :(

Jesi li probao clear data u W2U?

Obrisi proxy i port iz APN podešavanja.

Vrh Dno