Šta je novo?

Elektronsko bankarstvo - preporuka

Da li koristite usluge elektronskog bankarstva?

• Da

Glasovi: 85 62.5%
  • Ne ali planiram jer mi treba

Glasovi: 43 31.6%
  • Ne i ne planiram jer je sigurnije "old fashion way"

Glasovi: 3 2.2%
  • Ne i ne treba mi

Glasovi: 5 3.7%

• Ukupno glasača
    136
Boyce je napisao(la):
Otkucao sam Halcom Bank u Googleu i dobio sam da Raiffeisen koristi Halcom sistem. Sad, mozda su se prebacili u medjuvremenu ali google i dalje prikazuje stare podatke.

Ta dva sistema mislima na Raiffeisen i Komercijalne banke su potpuno različiti, komercijalne banke je baziran na Javi a Raiffeisen na ASP-u.

Delta...

Prilozi

• racuni.gif
    racuni.gif
    61.1 KB · Pregleda: 179
  • uplatnica.gif
    uplatnica.gif
    54.8 KB · Pregleda: 182
Raiffeisen koristi i svoj sistem - Raiffeisen online (Saga) i Halcom, pa ko kako voli.
Pored ova dva kod nas se moze naici i na sistem koji je radila Saga pod imenom "Weplat", koji je blago receno katastrofa. Ukoliko uzmete varijantu sa mini CD-om, enkripcija/dekripcija ili sta vec se izvrsava na vasem racunaru i opterecuje procesor sa 100% pa imate osecaj kao da vam radi Prime95 dok koristite E-Bank.

Može li neki shoot iz Komercijalne?

Hvala Slađani i Nenadu :)

Da li jos neka banka omogucava menjacke poslove preko home bankinga? Ja sam mailom kontaktirao nekoliko banaka, ali su svi bili u fazonu da to ni ne planiraju da rade. Sem Delte, koja ima na svom sajtu i demo verziju (ako se ne varam). Inace, Delta omogucava home banking preko 2 razlicita sofware-a. Jedan je njihov, a za onaj drugi postoji link ka sajtu firme koja ga distribuira kod nas.

Komercijalna

Prilozi

• prva.jpg
    prva.jpg
    78.4 KB · Pregleda: 164
  • promet.jpg
    promet.jpg
    120.9 KB · Pregleda: 143
  • uplatnica.jpg
    uplatnica.jpg
    109.8 KB · Pregleda: 154
@chivitli

Hvala. Može li samo tvoja ocena ovog servisa (1-5)?
I drugo, imaju li opciju "Menjačnica", kao što videsmo u "Delti" (post SoSo malo iznad)? Da li znaš da li je moguć uvid i u devizni račun?

Posto nisam nikad imao pristup nekim drugim servisima, onda ga necu ocenjivati, nemam sa cim da ga poredim :)
Nema opcije "Menjacnica", a koliko mi je poznato nije moguc uvid u devizni racun

to je velika mana, cini mi se :(

@soso: Deltin mi izgleda sasvim ok.

btw. Da li je bilo nekih izmena od kada je Delta Banka prodata, u usluzi i ostalom.

Poslednja izmena:
Ja sam u principu i zaboravila da prokomentarisem, ali da, izgleda OK i finkcionose dobro. U samom pocetku je bilo malo problema, ali tada servis (mislim na blanko placanja, menjacnicu) i nije bio dostupan siroj javnosti... Iskreno i ne znam kada je pocelo, samo se secam da se pre godinu i nesto dana desavalo da platim jedan racun, pa zatim drugi sledece nedelje i da se redni broj uplate razlikuje svega za nekoliko brojeva... Promena u On-line placanjima nije bilo od kada su dosli Italijani, jedino sam primetila neke promene po ekspoziturama :)

kakvih promena? :) Cuo sam da Delta Banka nije bila nasiroko cuvena po ljubaznosti svojih sluzbenika :)

Ja imam baš suprotno mišljenje o osoblju delta banke, mislim da je najljubaznije. Inače koristim usluge delta i komercijalne banke, i što se tiče online funkcionisanja meni su i jedna i druga varijanta OK. Ipak bi se odlučio za deltu, ljubazniji su, manja je gužva i imaju više pogodnosti. Raiffeizen banka ima jednu dobru stvar a to je Visa virtuon.

kibicer je napisao(la):
Koristi li iko e-banking u Komercijalnoj? Čekam ovih dana aktivaciju istog, pa me zanima. Ali, nešto im kilavo ide, nikako da mi odobre pristup...
jesi platio neshto?!?! meni su trazili jednokratno nekoliko hiljada i rekao sam im da se nose...

Ne, usluga je besplatna. Popunio sam zahtev na šalteru, i rekli su mi da za 3-4 dana dobijam username na mail, a iza toga da odem u banku po pass.
Username sam čekao 3 nedelje, onda poslao mail njihovoj webbank službi (imaš ga na sajtu), i dobio username odmah. U ponedeljak idem po password, i to je to.

Da, platu sam prebacio kod njih na tekući (pre jedno 3 meseca).
Sada treba i da mi daju (bez ikakvog zahteva) Visa electron. To, valjda, sleduje svakom.

ja sam trazio za kafic mozda je zbog toga ... za fizicka lica se ne placa a za pravna se verovatno placa

kibicer je napisao(la):
Ne, usluga je besplatna. Popunio sam zahtev na šalteru, i rekli su mi da za 3-4 dana dobijam username na mail, a iza toga da odem u banku po pass.
Username sam čekao 3 nedelje, onda poslao mail njihovoj webbank službi (imaš ga na sajtu), i dobio username odmah. U ponedeljak idem po password, i to je to..

Ja sam username dobio odmah, a pass posle 7 dana (brze poste Srbije). Samo, ja sam imao drugi problem... tu sam uslugu morao da aktiviram u komercijalnoj u Lucanima... trebalo mi je samo 7 dana da im objasnim da komercijalna banka nudi tu uslugu, kako se aktivira itd :S:

PJ je napisao(la):
Da li jos neka banka omogucava menjacke poslove preko home bankinga? Ja sam mailom kontaktirao nekoliko banaka, ali su svi bili u fazonu da to ni ne planiraju da rade. Sem Delte, koja ima na svom sajtu i demo verziju (ako se ne varam). Inace, Delta omogucava home banking preko 2 razlicita sofware-a. Jedan je njihov, a za onaj drugi postoji link ka sajtu firme koja ga distribuira kod nas.

Raiffeisen takođe ima menjačnicu.

Poslednja izmena:
Imam rachun u delti i raiffeisenu i po svemu sudeci na dinarskom u raiffeisenu cu "otvoriti" ovu mogucnost. Mislim da je ipak najlakshe otici 1 mesechno do banke, i prebaciti sa deviznog na taj dinarski koliko kesha treba i to je to. Koliko traje procedura u raiffeisenu?

Ja imam e-banking kod Nacionalne stedionice. Sistem je fenomenalan, pregledan i sav promet mozete obavljati preko e-bankinga. Imate i kompletan uvid u sve sto se tice tekuceg racuna, vrlo detaljno i vrlo pregledno, sve uslove... podatke. Uskoro ce omoguciti i poslovanje preko racuna kreditnih kartica na e-bankinku sto ce dodatno olaksati sve - mozete bilo kome da platite preko kreditne kartice na bilo ciji racun i to najsigurnijom varijantom (ovde je mini CD ili Smart kartica, mini CD izdaju fizickim licima a ovo drugo firmama). Izvodi su identicni papirnim izvodima i svi ih priznaju (nikad problema nisam imao), placanje je odlicno reseno.
Cak su i dobili neku nagradu od Microsofta za taj sistem.
Dosad se nikad nije desilo (za vise od godinu dana) da je sistem blokirao ili nesto zabrljao. Imate i WAP kanal, ali samo za provere, ne moze se placati. Isto tako sve promene stanje se mogu slati direktno na e-mail, fax, mobilni... Sve preporuke za Nacionalnu.

Pre par dana dignem 3000 din na bankomatu Poste u Vasinoj. Sutradan sam proveravao stanje preko home@bankinga Postanske stedionice (tamo imam tekuci) i prenerazim se kad vidim da su mi DVA PUTA odbili istu sumu kao da sam dva puta istog dana digao na istom bankomatu!

Pozovem telefonom i sluzbenica nakon provere kaze "da su otkrili i oni gresku i da ce je posle vikenda ispraviti"... Pitam se sta bi bilo da nisu "otkrili gresku" kako bi dokazao da nisam podizao novac?..
Mi u Srbiji treba da se plasimo ne laznih kartica nego PRAVIH i loseg softwera koji upravlja stednjom gradjana, jer za pokradenu stednju niko nikada nije odgovarao u Srbiji pa je svasta moguce..

BTW, sad se plasim da opet dizem pare na bankomatu. :d

brankoX je napisao(la):
Pre par dana dignem 3000 din na bankomatu Poste u Vasinoj. Sutradan sam proveravao stanje preko home@bankinga Postanske stedionice (tamo imam tekuci) i prenerazim se kad vidim da su mi DVA PUTA odbili istu sumu kao da sam dva puta istog dana digao na istom bankomatu!

Slično iskustvo: I to ne jednom nego dvaput! Moja supruga je plaćala njihovom POST karticom (jednom u Apoteci, a drugi put ne sećam se gde) i isto su joj dva puta odbili istu cifru. Doduše, nakon što smo se žalili, u kratkom roku je novac vraćen na njen račun, ali mnogo je bre to neozbiljno. Kako se to meni nikad ne dešava sa Visom iz Societe-a? Ta pošta je takav krš da nemam reči (te kamate, te razni troškovi, pa opet kamate i sl.).

P.S. Rešio sam problem sa njima tako što je supruga ugasila račun kod njih!
P.S. II A šta sa jadnim ljudima koji ne primete takve "greške"?

Poslednja izmena:
Može li neko od korisnika Komercijalne da mi objasni šta znači
"Nemate dozvolu za izvođenje funkcije"?

Prilozi

• nalog.JPG
    nalog.JPG
    50.7 KB · Pregleda: 108
@cozmo: Postuj neki screenshot sistema.

kibicer je napisao(la):
Može li neko od korisnika Komercijalne da mi objasni šta znači
"Nemate dozvolu za izvođenje funkcije"?

Kad popunjavas zahtev za aktivaciju usluge imas da vrsis samo pregled/promet po racunu, ili i da mozes da placas predefinisane usluge i one koje sam zahtevas. Izgleda da ti nije aktivirano da mozes i da placas...

Da, tražio sam i mogućnost plaćanja, predefinisanih i novih. Službenica u ekspozituri je, prilikom unosa mojih podataka, ispustila taj "detalj".
Telefonskim pozivom službi za elektronska plaćanja, problem rešen za < 5 min.

U svakom slučaju, hvala ti!

ja sam u vojvodjanskoj banci poceo da koristim e-banking pre 15 meseci i veoma sam nezadovoljan.
sve ono sto se dobija besplatno u delti ovde se placa,od citaca,softvera,licence koja traje 2 god.......a podrska je od 8-14.30h.i to kad se neki lik seti da digne slusalicu.
preporuka je ne

Ja korstim deltu vec godinu i po dana i radila je do sada sasvim ok. Par puta sam imao manje probleme ali nista problematicno

PJ je napisao(la):
Sto se tice menjacnice to radi samo u jednom pravcu - ako ti prodajes devize banci.
Zakonom je zabranjeno da se kupovina deviza vrsi preko e-bankinga

D-KEE je napisao(la):
Sto se tice menjacnice to radi samo u jednom pravcu - ako ti prodajes devize banci.
Zakonom je zabranjeno da se kupovina deviza vrsi preko e-bankinga

(Nazalost) Samo to mi je i potrebno.

A za Deltu mi se svidjaju ovi problemi koji nisu problematicni :d

Nazad
Vrh Dno