Šta je novo?

elektronika

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
jel zna neko ko bi mogao da popravi elektroniku na jednom hard disku. Izgoreo je jedan chip...

izgoreo chip - nista strasno to je samo chip :) eee salim se bre nego meni je izgoreo jedan chipchic i kolko sam cuo nema od toga leba - evo stoji mi hdd quantum lct20 od 30gb u kesi vec godinu dana - ljudi kazu mora da se menja cela elektronika(lakse je tako) - ja jesam pozajmljivao elektroniku i disk mi radi sa svezom elektronikom ... e tako ... ako neko ima disk da mu nijedan chio nije izgoreo nek se javi meni i milanlj-u ...
hvala

zagortenej je napisao(la):
izgoreo chip - nista strasno to je samo chip :) eee salim se bre nego meni je izgoreo jedan chipchic i kolko sam cuo nema od toga leba - evo stoji mi hdd quantum lct20 od 30gb u kesi vec godinu dana - ljudi kazu mora da se menja cela elektronika(lakse je tako) - ja jesam pozajmljivao elektroniku i disk mi radi sa svezom elektronikom ... e tako ... ako neko ima disk da mu nijedan chio nije izgoreo nek se javi meni i milanlj-u ...
hvala

bas smo se usrecili... danas sam zvao pcdiskont posto znam da je onaj cika Pera sto popravlja ploce otisao da radi za njih i rekose mi da donesem HD i da mozda mogu da ga srede... Eto ako uspem javicu ti rezultat. Moj HD je Maxtor Diamondmax Plus 60 od 40GB

e vidis ti imas bolje veze - pa ti znas cak i cika Peru :) a ja samo Mku hehe salim se ali stvarno covek mozda ima neku caku...nek je sa srecom pa se javi ...

Imam elektroniku za Quantum LCT20 30 GB, javni se na 063 335092

A kakvi su simptomi kad crkne elektronika? Izgleda da mi upravo mi crce Quantum lct10 20gb :( BIOS ga ne prepoznaje pri butovanju, disk ni ne pokusava da se zavrti, samo blinka jedna LED dioda na plocici (10x pa malo saceka, pa opet...). Inace nema vidljivih tragova da je neki cip izgoreo.

gojkos je napisao(la):
..................Inace nema vidljivih tragova da je neki cip izgoreo.

mozda je i mehanika....

mada kod Lct10 po pravilu crkava elektronika i
to ona koja ima Philips-ov chip za kontrolu napajanja
(to je onaj prvi chip do konektora za napajanje)

elektronike sa Panasonic-ovim kolom (umesto Philips-a)
po pravilu su mnogo bolje

Imam ja ispravnu elektroniku za Lct10
pa se javi ako si zainteresovan za spasavanje podataka
a imam i ispravne mehanike ako zatreba...

pozdrav

my mail

gsimon je napisao(la):
mozda je i mehanika....

mada kod Lct10 po pravilu crkava elektronika i
to ona koja ima Philips-ov chip za kontrolu napajanja
(to je onaj prvi chip do konektora za napajanje)

elektronike sa Panasonic-ovim kolom (umesto Philips-a)
po pravilu su mnogo bolje

Imam ja ispravnu elektroniku za Lct10
pa se javi ako si zainteresovan za spasavanje podataka
a imam i ispravne mehanike ako zatreba...

pozdrav

my mail

a da nemas mozda elektroniku za AS 20 i 30GB. Mada sam juce probao AS20GB sa elektronikom od drugog AS 20 GB i nije hteo da ga prepozna.
jel svaka elektronika sa istog modela treba da pasuje il ima neke razlike od serije do serije?

re

austin je napisao(la):
.......elektroniku za AS 20 i 30GB. ...............
............ nije hteo da ga prepozna.
jel svaka elektronika sa istog modela treba da pasuje il ima neke razlike od serije do serije?

Nemam....
trebalo bi da pasuje....

Mozda ti je ostecena i mahanika?

pozdrav

Ta lct10 serija sa Philipsovim cipom je katstrofa, imam dva harda koja su izgorela na bukvalno identicnom mestu.

re

Imam i ja nekoliko komada mehanike
vishka

pa ako kome zatreba....

Neki uvoznik bi napravio pravi potez kada bi uspeo da
pribavi elektronike za servisiranje navedenog diska
.................

Amon_Ra je napisao(la):
Ta lct10 serija sa Philipsovim cipom je katstrofa, imam dva harda koja su izgorela na bukvalno identicnom mestu.
Negde sad procitah na net-u da 8 od 10 ovih crkne u periodu do 2 godine... Inace kod mene je panasonic cip, pa nisam siguran da je elektronika u pitanju...

Nazad
Vrh Dno