Ovo slobodno samo izbriši iz računice, za 99% korisnika je apsolutno nepotrebno kupiti nekakav posebni kućni punjač, posebno za PHEV koji imaju malu bateriju. Prosto priključiš auto na običnu utičnicu, a za to već dobiješ portabilni šuko punjač uz auto. Nikakav dodatni trošak nije potreban. Jeste sporo, ali auto se svakako napuni dok spavaš, sa obične utičnice vuče 2,3-3,6 kW, što znači da se njegova baterija od 18,3 kWh napuni za 5-8 sati. Taman po noćnoj tarifi od ponoći do 8.750e do 1000e su kućni punjači
Druga opcija ako imaš trofaznu (industrijsku) utičnicu onu crvenu (ili je izvedeš), kupiš portabilni punjač za 200€ i to je to, možeš da vučeš 11 kW, napuniš taj auto za manje od 2 sata.
Bukvalno isto ovo se meni desilo – baš sam ozbiljno vagao između PHEV i EV nekih godinu-dve i na kraju shvatio da mogu komotno da preskočim tu tehnologiju između. 🙂 Posebno što je PHEV polovnjacima izvađena duša, nije bio nijedan ispod čuvenih "160.000" km da mi se uklapa u budžet, dok EV (sa manjom baterijom) po prirodi prelaze drastično manje.Ne menjam često kola, pa računam da će ovo prolongiranje dovesti do preskakanja PHEV.
100 ljudi, 100 ćudi, izgleda. Meni je Excel kupovina maksimalno uživanje, napravio sam tabelu i poredio razne modele, dodeljivao sam im poene za različite oblasti koje su mi važne. 😊Čuvene Excel kupovine.
Uživanje 0 bodova.
Poslednja izmena: