Šta je novo?

Elektricni bokal za vodu

Pa bilo koji stakleni bi trebalo da može. Plastiku ne možeš izbeći u gornjem delu.

Nisam video kuvalo da je 100% od stakla, uglavnom ima i metalne/plasticne delove u dodiru sa vodom.

Ima u gornjem delu, ali u donjem nema. Kod mene je inox dno, bočne ivice su od stakla, ali je gornji prsten od plastike. No kada se voda zagreva nije u kontaktu sa plastikom. Imao sam neko ranije kuvalo i osećao se neki čudan miris plastike kada se voda u njemu zagrevala.

Sto rece maxy, gore mora biti plastika.

Од челика, Горење
Не знам тачно који је модел, одавно сам купио :) али постоје непластични поклопци
photo_2025-04-24 14.30.33.jpeg

Sto rece maxy, gore mora biti plastika.

Da, gde god pogledam, plasticni je poklopac.

Cak i kad se hvale kako voda nema kontakt sa plastikom, vec je kuciste od stakla/ner celika, opet je poklopac plastican, a vodena para moze da se kondenzuje na njemu i opet vrati u vodu... Hm.

Edit: vidim kolega sad iznad postavio. Pa takav mi treba. Slusao sam zabrinjavajuce price o plastici.

U Irskoj svaka kuca ima po jedan, piju cajeve kao Englezi, 90% su plasticni i ne vidim da se ljudi zale. Dobro, ni uvek znamo bolje, taKi smo.

Ako već biraš da živiš u zabrinutosti kuvalo za vodu je poslednja stavka na koju treba da obratiš pažnju.
Ово је оно што наши родитељи говоре, и ти си одрастао на маргарину ево ништа ти не фали...
да фали нам много шта...
пола нас има неке болести, проблеме, алергије...
Моји родитељи ме нису контролисали шта једем, ево сад имам проблем са јетром.
^
Niko ne kaze da je prva stavka, ali ako vec kupujem, gledam da je sto zdravije moguce.
ево види моју слику. Ја сам нашао у техноманији, значи постоје само треба их сада наћи :)

^
Niko ne kaze da je prva stavka, ali ako vec kupujem, gledam da je sto zdravije moguce.
Već kad se brineš, onda obrati pažnju da metal provodi struju za razliku od plastike i stakla :D
Pa ako negde probije struja...

Eto, toliko od mene.

Daleko veca kolicina plastike se oslobadja kada se zagreje.

Cak se preporucuje da se ne ostavlja plast flasa vode na suncu, kamoli plastika u uslovima kljucanja u kuvalu.

Nije isto obuci, i piti plastiku.

Poslednja izmena:
Onda zaboravi na kuvalo.
Za tebe je indukcija (rešo ili ploča).

Cak se preporucuje da se ne ostavlja plast flasa vode na suncu, kamoli plastika u uslovima kljucanja u kuvalu.

Nije isto obuci, i piti plastiku.
Prvo se informisi o kakvim plastikama uopste pricas pa onda pisi strucne komentare.
Dotle:

1745501932325.jpeg

Prvo se informisi o kakvim plastikama uopste pricas pa onda pisi strucne komentare.
Dotle:

Pogledajte prilog 489400

Onda me demantuj strucnim informacijama.

Cesto se ne navodi tip plastike u kuvalu, a i kad pise BPA free, ne znaci da nema drugih oblika bisfenola (to je BP iz BPA) kao sto su BPF, BPS.

Ima i kuvala kakva trazim, vidi gore. 😁

Ovaj deluje kao Gorenje sa slike tj iznutra inox, a spolja plastika.

Prilozi

• Screenshot_20250424_163327_Chrome.jpg
    Screenshot_20250424_163327_Chrome.jpg
    153.4 KB · Pregleda: 18
Vidim kuvalo, takodje vidim da ima plastike na poklopcu gde se kondenzuje para, takodje gde je rucka...
Razumem(o) tvoju zabrinutost, ali kao sto ti Poolmaker vec rece, kuvalo je statisticka greska.
Jer sve sto jedes i pijes, sve ide preko/kroz plastiku.

Zasto bih ista demantovao/objasnjavao kada imas sve na netu. ABS nema BPA, PET nema BPA itd.
Da li je to garant da nema tragova stetnih materija?
Nije, jer 99% proizvodjaca kupuje granule/pelet od drugih proizvodjaca.

Kazes hoces kuvalo od nerdjajuceg celika. Onda takodje znas da se pri grejanju celika moze oslobadjati nikl, hrom, kobalt i ostale primese, sto naravno zavisi od kvaliteta celika?

Zato sam postavio sliku dzezve koja je emajlirana iznutra, tu imas najmanje zagadjenja (navodno).

^ Zato je tu diskusija.

Najradije bih stakleni, ali takav nisam video (bez plastike u kontaktu sa vodom).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno