Šta je novo?

Hardver Elektricna cetkica za zube i irigator

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Chernobyl

Slavan
Učlanjen(a)
07.08.2014
Poena
275
Pozdrav ekipa, gledam da kupim elektricnu cetkicu za zube i irigator, ali ono sto je najgore od svega ne znam sta trebam da kupim 😂

Ne bih da placam neka ludila ili brend, najvise bih dao do 100e za cetkicu za zube. Tako da pucajte sa predlozima za oba uredjaja, ali bih najvise voleo da komentarisete one modele koji i sami koristite

Ovaj irigator mi je preporucio zubar

Bilo koju krstenu sonicnu da imas nastavaka lako dobavljivih, jer dzaba sve ako nema nastavaka.

Imao sam 7-8 godina Curaprox (100+ eura) i crkla, skoro kupio Dontodent iz DM-a, za 25€. Posto su baterije malo losije bile, nije moglo sastaviti 5 pranja, stavio sam Eneloop, drzi 5x duze.

Ja koristim OralB četkice iz niže cenovne kategorije, baš lepo čiste i daju najbolji odnos dobijenog i uloženog. Skuplji modeli nude neke kerefeke od kojih nema mnogo praktične vajde. Vremenom baterije oslabe, pa kupim drugu kad me nervira da je često stavljam na punjač.

Baš sam danas bio kod zubara da mi skida kamenac, mislim da je bio prvi put otkad sam se prebacio na električnu četkicu, nekada mi je to radio svake godine. Pitam ga usput i šta misli o oralnim irigatorima, nije fan. Kaže da nemaju dovoljno snage za kvalitetno čišćenje, a znaju da prave i problem sa implantima. Kaže zubni konac i interdentalne četkice, pa ribaj.

Jel električna četkica može da se koristi svaki dan?
Nema nekih negativnih efekata za zube i desni?

Može svaki dan da se koristi, ali moraš da je koristiš pravilno, inače bi mogao da oštetiš zubnu gleđ.

Čisto da se osvrnem na električne četkice.
Svaka obična četkica (ako se pravilno koristi) je bolja od električne. Tako da je dobitna kombinacija obična četkica i neki irigator (i po potrebi konac ko može).

Suludo je plaćati preko 100e za četkicu, i obična radi posao. U suštini ko održava higijenu zuba ne trebaju mu hokus pokus kerefeke, ako baš preferirate da vam vibrira u ustima ima dosta pristojnih el. četkica za mnooogo manje pare.

Jel možeš ukratko da napišeš šta ne sme da se radi? Hvala unapred.

Ne treba da vlakna četkice ribaju zub pod pravim uglom, već iskosiš četkicu i guraš je u desni, da iščačkaš plak koji se tu zavukao. Takođe se pridržavaš vremena koje je proizvođač propisao za pranje, standardno je to dva minuta. Ovo pričam za uobičajene glave koje rotiraju, postoje i druge, ali se retko sreću.

Čisto da se osvrnem na električne četkice.
Svaka obična četkica (ako se pravilno koristi) je bolja od električne. Tako da je dobitna kombinacija obična četkica i neki irigator (i po potrebi konac ko može).

Prvi put kad opereš zube električnom četkicom odmah primetiš drastičnu razliku u odnosu na običnu četkicu, nema tu nikakvog poređenja. Površina zuba bude kao staklo, ne možeš to ručno da izvedeš koliko god da ribaš.

Odlucio sam se da kupim Philips Sonicare ProtectiveClean 5100
Trenutno je na akciji 14,580 dinara, 3 godine garancije + traje akcija Isprobaj ovaj uređaj na 100 dana bez rizika!
Sa druge strane, citao sam da su pojedini ljudi imali problema sa plombama zbog rotirajuce cetkice, tako da sam se odlucio za sonicnu

Na preporuku @pinocio uzimam Waterpik WP-100

Sve je stiglo i samo cu reci da mi je zao sto mnogo pre nisam presao na irigator i elek. cetkicu

Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 - Samo cu reci da se vise nikada ne vracam na obicnu cetkicu, zubi su mi nakon pranja bukvalno kao staklo, a tokom celog dana su solidno cisti. Bez ikakvih muka i problema operem unutrasnju i spoljnu stanu vilice za 4 minuta. Narocito mi se svidja sto sam uz cetkicu dobio travel case i UV sterilizator, kao i garanciju na 3 godine.

Waterpik WP-100 - Nisam se pokajao sto sam ga uzeo, uz irigator se dobijaju razni nastavci + nastavak za jezik. Prilikom koriscenja osecam kako voda prolazi izmedju zuba i bas je cool osecaj, pored toga sto dobro cisti. Nahvatao sam ga na popustu za oko 8K + 2 godine garancije.

U pocetku mi je trebalo dobrih 20 minuta dnevno za irigator i cetkicu, ali sada sam vec uhvatio ruku za obe spravice + ciscenje, tako da sam spao skoro na nekih 10ak minuta. Svakome bih preporucio ko je u mogucnosti da kupi irigator, a narocito elek. cetkicu (za cetkicu nemojte da stedite). Ove godine cu bas ispratiti koliko cu imati poseta zubaru, jer generalno nikada nisam imao problema sa zubima.

Ja sam skoro uzeo Philips Sonicare Flosser 3000 i nisam se pokajao. Malo je zeznuto u pocetku, pola kupatila sam okupao al navikne se covek brzo.

Nazad
Vrh Dno