Šta je novo?

Električni bicikli i električni skuteri tema

To je jednostavnije i lakše gurati nego udariti po pedalama.
Isti je sistem kao kod bicikla sa pomoćnim motorom Pony express gde su pedale služile da se startuje makina.

Pedale su tu da zadovolje zakonsku formu.Inace su neupotrebljive,probao sam.Mene buni rucica gasa i ZOBS?

Da smo normalna zemlja, neko bi završio u zatvoru. Taj ko je potpisao da je to bicikl je mogao da potpiše i da je Tesla cybertruck laki četvorocikl, jednako je tačno.

Moram da priznam da mi se svidja e bike sa gasom,veoma je pogodan za muvanje po gradu.Velika prednost nema registracije.Dozvola mi nije problem,stari A i B.

Kakva su vam iskustva sa vožnjom trotineta i policijom/kaznama u Beogradu? Znam da je prošle godine krenula ludnica sa registracijama, kaznama itd., ali zanima me kakvo je realno stanje na terenu. Da li vozite trotoarom, nosite li kacigu, prsluk, imate li nalepnicu? Da li vas je zaustavljala policija? Generalno kakvo je iskustvo i trenutna situacija, kreće lepo vreme pa bih vozio najviše bulevarom Kralja Aleksandra, Dimitrija Tucovića, Vojislava Ilića itd.

Kakva su vam iskustva sa vožnjom trotineta i policijom/kaznama u Beogradu? Znam da je prošle godine krenula ludnica sa registracijama, kaznama itd., ali zanima me kakvo je realno stanje na terenu. Da li vozite trotoarom, nosite li kacigu, prsluk, imate li nalepnicu? Da li vas je zaustavljala policija? Generalno kakvo je iskustvo i trenutna situacija, kreće lepo vreme pa bih vozio najviše bulevarom Kralja Aleksandra, Dimitrija Tucovića, Vojislava Ilića itd.
Vozim aktivno od avgusta prošle godine. Odmah sam registrovao trotinet i kupio zaštitnu kacigu i svetloodbojne trake (nisam prsluk jer leti ume da bude baš vruće).
Do sada me nijednom nije zaustavila policija (iako se umalo nisam sudario sa pandurom na trotoaru :). Nisam modovao trotinet i vozim do 25kmh koliko je propisano. Uglavnom ulicom, osim na deonicama gde ide GSP, a ulice su uske. Imao sam par neprijatnih situacija gde mi se autobus od 10t nabije uz branik i vidno negoduje što idem ulicom. Nakon jednog takvog incidenta sam se popeo na trotoar i tada je došlo do nemilog susreta sa pandurom :) Samo je viknuo "Alooooo, to se vozi po ulici", ali ja sam samo dodao gas :D
Do sada sam prešao ~700km i imao jedan bliski susret u saobraćaju. Kada je žena krenula za kolonom automobila koja skreće i nije ni gledala da li joj idem u susret. Razmenili smo par sočnih psovki, i zato ne mogu reći da je uvek prijatno voziti ulicom.

OFF TOPIC: Koje kacige koristite za trotinet? Ja sam nabavio Ninebot L veličinu, ali ispostavilo se da sam glavatiji nego što mislim i moraću uskoro da pazarim novu. Imate li neki brend za preporuku?

Ja koristim neku laganu Uvex, što sam kupio za biciklu.

Problem su veće kacige, ja sam na kraju uzeo na KP neku no name jer ide do 61cm, sve ovo drugo markirano mi je bilo tijesno.

za sve korisnike Segway Max G30 skutera

Recall of Segway Ninebot Max G30P & Max G30LP Due to Fall HazardAt Segway, your safety and riding experience are our top priorities. In cooperation with the U.S. Consumer Product Safety Commission (CPSC), we are conducting a proactive maintenance recall for the Segway Ninebot Max G30P and Max G30LP KickScooters due to failure of the folding mechanism, which can pose a fall hazard. This initiative is designed to ensure optimal performance and safety by providing customers with a free self-maintenance kit.
video tutorial is also available athttps://bit.ly/4ijpYdZ. A written tutorial is available at:https://bit.ly/4irIaSM

Da li ima neko preporuku sa alija i da je koristio za alat za skidanje i vracanje gume na tocak i za rim guard?

Pojavio se i prvi Žaomi sa amortizerom kod nas:
Imam nalepnicu, nosim kacigu i neki minimalni prsluk sa AliExpressa...prošao sam više puta pored policije, nikada me nisu zaustavili...vozim isključivo kolovozom

Poslednja izmena:
Stigli su mi lanci sa alija za e-bike i za klasican bike.
Lepo se vidi razlika u duzini, sto je razlog zašto klasican lanac ne pase na e-bike.

Prilozi

• Screenshot_20250409_185607_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250409_185607_AliExpress.jpg
    52.1 KB · Pregleda: 45
  • 20250409_185328.jpg
    20250409_185328.jpg
    188.1 KB · Pregleda: 45
  • 20250409_185317.jpg
    20250409_185317.jpg
    268.8 KB · Pregleda: 42
Da li neko ko se razume može da mi pomogne. Potreban mi je trotinet za prevoz do faksa i nazad (ukupno 8 km). Imam 70 kg (ne prelazim ovaj limit težine, mada ne znam ni da li je to bitno) pa me zanima da li bi mi bili dovoljni ovi jeftiniji trotineti kao Xiaomi 4 Lite ili Segway Kickbooster E2.

Da li neko ko se razume može da mi pomogne. Potreban mi je trotinet za prevoz do faksa i nazad (ukupno 8 km). Imam 70 kg (ne prelazim ovaj limit težine, mada ne znam ni da li je to bitno) pa me zanima da li bi mi bili dovoljni ovi jeftiniji trotineti kao Xiaomi 4 Lite ili Segway Kickbooster E2.
Najviše zavisi od toga da li u tih 8km imaš uzbrdica, i ako da - koliko strmih?
Ako nemaš, ukratko odgovor je - da. Ti trotineti će ti vršiti posao. Ali kao i kod svega u životu, i kod kupovine trotineta važi deviza "koliko para, toliko muzike". Nekada ćeš umesto na fax želeti da odeš do drugara koji živi na brdu pa ćeš više gurati nego voziti trotinet. Isto važi i za domet... Iako ti je po specifikacijama dovoljno da odeš do faxa i nazad, nekada ćeš poželeti da posle faxa odeš do centra da se vidiš sa drugarom, pa ćeš u povratku morati da ga guraš. Zato ti je moj savet da ipak kupiš ipak nešto malo više od onoga što ti je potrebno. Btw imaj na umu da ti je realan domet ~60% od deklarisanog (zbog konfiguracije terena, režima vožnje, kilaže, itd...)

Ја имам 4 лајт, имам 100кг и реално пређе око 18км углавном на спорт моду.
По равном по Новом Саду.
Цена му често на акцији буде 26000дин и вреди.
Гуме 10 инча су веома битне због стабилности.

Ја имам 4 лајт, имам 100кг и реално пређе око 18км углавном на спорт моду.
По равном по Новом Саду.
Цена му често на акцији буде 26000дин и вреди.
Гуме 10 инча су веома битне због стабилности.
Mislim da je to "po ravnom" presudno. Jer ja imam F2 Pro kome je deklarisano do 55km dometa, a sa svojih 85kg uspem da pređem nešto preko 30km po brdovitom Bgd-u, sa puno stani-kreni momenata.
Ako imaš ravan put, i ne moraš da staješ često domet se približava onom deklarisanom. U Bgd nažalost nemamo puno biciklističkih staza i samim tim često moraš da staješ, izbegavaš, preživljavaš :cry:

Da li je bolja opcija kupovina nove baterije za 1s ili neki mi 4 ili cak taj mi 4 lite? Sta bi dalo veci domet po novcu?

Da li te distance proverite nečim ili verujete samim trotinetima?

Pominjao sam u temi da je moj matori kupio neki šatro električni bicikl, a zapravo je električni skuter.
Kaže on, mnogo bre laže "odem do centra, odem na groblje, svratim do Pere i on meni 15km, a ja to kad idem peške, nema ni 7km".....uzmem motor, uključim aktivnost na Garmin satu, množilac mu je 2.23....pokazuje da se krećem 65km/h, Meni je jasno da ne idem tom brzinom, pogledam, ono 29km/h.... To je zapravo dobro.... Jer je već na granici bezbedne vožnje.... Isti koeficijent je I kod predjene udaljenosti i onoga što on pokaže, što znači da mu baterija ne traje 40-45km, već 18km, maks 20km...

Veličina točka je ono što smo 100% sigurni da je pogrešno, a ceo proizvod je katastrofa i zaista ne bi smeli da se prodaju ni kao igračke, a ne kao bicikl.

Meni je bitno da ne ne ide toliko brzo koliko je pisalo, jer ako onako mator padne I 30km/h je previše.

Neki od tih el.skutera idu dosta brzo.Moj Veneco po GPS ide 35kmh,a ovi me "lade"

Ja sam merio kilometražu i to je to.
U Ns ima baš dosta biciklističkih staza i njima se krećem 95%, po ravnom.
Uglavnom sa na sport modu i max brzini 25km/h.
I zadovoljan sam dometom, s obzirom da mi je težina njegova gornja granica nosivosti 😂
Jako bitna stvar su točkovi od 10" zbog stabilnosti i neravnine, mnogo su bolji od manjih prečnika.

Ja nesto merkam ovaj

f2 pro je odlican ali 32kmh je realno sporo u nekim situacijama kao kratke ulice gde se vozacima podigne testosteron kad vide trotinet pa moraju da obidju bez razlike sto ima manje od 50m do semafora i sto ce da ceka jos 2 minuta na crvenom, on mora da obidje. i onda dolazim u situaciju da me obilaze i teraju na bankinu konstantno a ne bih da budem bezobrazan i vozim sredinom puta, mada sam radio i to u par situacija kad vise ne moze drugacije.

ovaj dualtron sa 15" gumama je tako dobar 🤩

ima odlicno ubrzanje i ne treba mi vise od 45-50kmh, cisto da ostanem ispred kola u tim kreni-stani situacijama posto mu je start brzi od svih automobila i automobili ni ne krenu, ti si vec prosao raskrsnicu.

jedino sto me sprecava da ga uzmem sad jeste City gen 2, ne znam kad ce kod nas i po kojoj ceni, ali ga u USA vec ima

U Beogradu svaki peti vozac trotineta, onako odokativnom metodom provereno, ispunjava uslove propisane zakonom, tako da ne verujem da se mere restriktivno sprovode, mozda leti jedno mesec dana kad je udarno i to je to.

Jel jure po trotoaru kad se vozi?
Devojka planirala da uzme neki za do posla, kacigu, registruje.. ali prosto je neverovatno da forsiraju zakonom da se vozi po ulici, a ulice u Nišu pogotovo uz trotoar izrovane, slivnici razvaljeni, i samo lud moze da vozi tako i rizikuje zivot, a u delu gde zivi apsolutno nigde u blizini biciklisticke staze.

@psychofedex Pa kako planiraš da ne plaćaš kazne kada krenu da presreću trotinete i pune budžet kao i prošlog leta?​

nikako :D bicu normalan i normalno cu voziti, samo tamo gde mogu i bez rizika malo brze.
U Pancevu niti patrola nesto previse ima niti ih previse zanima, proslog leta sam prosao par puta pored njih, nisu me ni pogledali, a nisam nosio ni prsluk, ni kacigu, nista. Samo normalna voznja i normalno ponasanje.
realno nas i nema puno na trotinetima i ne vozi se divljacki tako da ne bi trebalo da bude problema.

A ako bude, sta da se radi. Ako platim kaznu-dve, nije problem. ako oduzmu trotinet, to je vec nesto :D

Nazad
Vrh Dno