„31a) lako električno vozilo je motorno vozilo sa najmanje dva točka, sa mehaničkim upravljačem, bez mesta za sedenje, čija trajna nominalna snaga elektromotora nije veća od 0,6 kW, čija najveća konstruktivna brzina ne prelazi 25 km/h i čija masa praznog vozila ne prelazi 35 kg,ˮ.
Neće. I to ti kažem kao biciklista koji je prelazio ko zna koliko hiljada kilometara godišnje (imao sam i preko 10.000km godišnje biciklom). Tih metar sa strane je veoma čupavo i za bicikle ponekad, a kamoli za male točkiće el. trotineta. Rupe, šahte, srča, pesak, blato, leševi životinja, gaće/čarape... na svašta sam nailazio.Vremenom ce se ljudi navici na tih jedan metar od trotoara
U zakonu opet piše "sme da koristi" a ne da je obavezan da koristi„Vozač lakog električnog vozila, kada se kreće kolovozom, sme da koristi kolovoz u širini od najviše 1 m od desne ivice kolovoza, osim na delu puta ispred raskrsnice ili drugog mesta na kome vozilo skreće ulevo, odnosno kada vrši preticanje ili obilaženje.ˮ
Ne, pravilo vazi samo na delu puta ispred raskrsnice ili drugog mesta na kome vozilo skreće ulevo, odnosno kada vrši preticanje ili obilaženje. Obilazenje rupe nije pojam obilazenja koji zakon propisuje, vec se misli na vozilo koje stoji.Imam karbonski bicikl pa nemam problem sa zamenom točkova, a ni guma na karbonskim točkovima.
U zakonu piše "...odnosno kada vrši preticanje ili obilaženje.ˮ
To bi moglo da znači, ako je rupa na putu, smete da je obilazite i van tih 1m.
Novi Sad, policajac na motoru, ima naredbu da zaustavlja samo trotinete
Kada sam rekao da nisam upoznat sa novim zakonom tj da ne znam da je usvojen receno mi je da je bilo svuda na televiziji, sto je najgore mislio sam da u grupi tovarite za nosenje kacige.........
*** nisam se izvukao...
NeDa li je kaciga nužna i kada se vozi bicikl? I prsluk na drumu?
Da li je kaciga nužna i kada se vozi bicikl? I prsluk na drumu?
Ne, za sada...![]()
Za trotinet kacigu moras imati u svim slucajevima, a prsluk:Iz ovoga se ne vidi da li je vozio po putu ili po biciklističkoj stazi, mislim da ako voziš trotinet po putu moraš da imaš i opremu (kacigu i prsluk). Možda grešim...
Vozač lakog električnog vozila mora nositi svetloodbojni prsluk kada se kreće kolovozom.
Izuzetno od stava 2. ovog člana, vozač lakog električnog vozila mora nositi svetloodbojni prsluk ili biti osvetljen ili označen reflektujućom materijom noću i u uslovima smanjene vidljivosti kada se kreće biciklističkom stazom, odnosno pešačko-biciklističkom stazom.
Dobro je znati da to nije istina. Ne secam se gde sam pokupio tu informaciju.Takva obaveza nikada nije postojala za bicikl
Ne vozi biciklista motor pa da mu prsluk ne smeta prilikom vožnje i nepotrebno ga greje
Citat:Ne, pravilo vazi samo na delu puta ispred raskrsnice ili drugog mesta na kome vozilo skreće ulevo, odnosno kada vrši preticanje ili obilaženje. Obilazenje rupe nije pojam obilazenja koji zakon propisuje, vec se misli na vozilo koje stoji.
Pogledajte prilog 406659
Kazne kreću a po novom beogradu na par mesta videh yandex go skutere naslagane verujem za iznajmljivanje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari