Šta je novo?

Električni šporeti

Imam šporet sa početka teme Beko FSM 57300GX, i juče posle dužeg kuvanja na jednoj ringli, na ploči je ostao da svetli indikator da je ringla zagrejana (crvena lampica na ploči). Pretpostavljam da je senzor zaglavio i nije pomoglo čupanje iz struje. Da li je neko imao sličan problem i kako ovo rešiti?

Kod mene on sija neko vreme posle isključivanja, dok se načisto ne ohladi...

Imam šporet sa početka teme Beko FSM 57300GX, i juče posle dužeg kuvanja na jednoj ringli, na ploči je ostao da svetli indikator da je ringla zagrejana (crvena lampica na ploči). Pretpostavljam da je senzor zaglavio i nije pomoglo čupanje iz struje. Da li je neko imao sličan problem i kako ovo rešiti?
Pa da li se isključilo kada se ringla ohladila ili je ostalo trajno da svetli?
Ako svetli i kada je ploča hladna, garancija, servis itd...

Ako je garancija istekla, ili živi sa time, ili probaj sam da dođeš do senzora i zameniš ga.
Ako nisi vičan lelektronici, nađi majstora...

Taj senzor ili termostat na nekim šporetima nije moguće menjati posebno nego mora cela ringla da se zameni. Isto važi i za termostat koji reguliše temperaturu.

Izvinjavam se, nisam video ranije odgovore. Ostalo je da svetli, odnosno i dalje sija. Sporet je nov, star mesec dana tako da cu zvati servis pa neka oni dalje resavaju. Nije da mi smeta sto sija, ali kad je pod garancijom neka poprave. Hvala na pomoci!

Meni svetle ovi senzori od prvog dana kupovine šporeta.Sad već šporet ima 3,4 meseci od kupovine.Svetle dva,na ringlama gde se najviše koristi.

Cao svima,
Planiram kupovinu električnog šporeta sa staklenom (ili staklokeramičkom?) pločom u skorije vreme. Ne žurim sa kupovinom ali nije baš ni da planiram istu kroz par meseci. Vodeći se logikom i željom za posedovanjem kvalitetnog proizvoda rado bih kupio indukcioni šporet ali ne mogu da odvojim 1000€ za isti.
S druge strane nemam želju da pazarim proizvode marki poput Gorenja, Beka, Voxa i sličnih.
Ono što meni treba je šporet koji u osnovi košta 60-65 000 jer mogu da računam na popust od 20% u Gigatronu. Da li u takvim konstelacijama Hansa ulazi u igru kao pouzdan i relevantan igrač? Ne znam ništa o njima. I ako ne oni, na koga bih se mogao osloniti?

Imamo Gorenje šporet iz 2010 godine. Bio je tada njihov najskuplji model. I dan danas radi onako kako treba.

Cao svima,
Planiram kupovinu električnog šporeta sa staklenom (ili staklokeramičkom?) pločom u skorije vreme. Ne žurim sa kupovinom ali nije baš ni da planiram istu kroz par meseci. Vodeći se logikom i željom za posedovanjem kvalitetnog proizvoda rado bih kupio indukcioni šporet ali ne mogu da odvojim 1000€ za isti.
S druge strane nemam želju da pazarim proizvode marki poput Gorenja, Beka, Voxa i sličnih.
Ono što meni treba je šporet koji u osnovi košta 60-65 000 jer mogu da računam na popust od 20% u Gigatronu. Da li u takvim konstelacijama Hansa ulazi u igru kao pouzdan i relevantan igrač? Ne znam ništa o njima. I ako ne oni, na koga bih se mogao osloniti?
Bolje gledaj Bosch ili Electrolux nego Hansa.

Bolje gledaj Bosch ili Electrolux nego Hansa.
Jesi siguran da mogu računati na njihove šporete u tom cenovnom rangu? Ako da, to bi bilo super jer kao što gore napisah malo sam ograničen na kupovinu u Gigatronu jer tamo mogu da spustim cenu za 1/5.

Rodjaka ima Hansa kuplji model i vec posle godinu dve je poceo da se raspada.Ne znam sta je tacno bio problem,dal pregorela rerna ne secam se,ali znam da nije zadovoljna sporetom.

Pozdrav svima. Jedno pitanje.Kulili smo neki beko sporet sa ravnom pločom staklenom, i nakkn sto ga je majstor povezao na struju uključila sam ringlu da proverim kako radi i nakon isključivanja ostale su bele tačkice po istoj...Sta to moze da bude i da li imam pravo da reklamiram?Posto znam da tastaklena ploča ne podleže reklamaciji.

Generalno nije obuhvaćena garancijom ali ako nije prošlo više od 14 dana od kupovine vredelo bi prijaviti reklamaciju u radnji.

Cao svima,

Stariji je post, ali da se javim. Hansa je skroz ok. Kuhinja mi je kompletno opremljena Hansa uredjajima i sasvim smo zadovoljni.

Stariji je post, ali da se javim. Hansa je skroz ok. Kuhinja mi je kompletno opremljena Hansa uredjajima i sasvim smo zadovoljni.
Nije još zastareo, planiram kupovinu 5-og marta.
Prelistao sam razne teme i postove i videh da su neki Hansa šporete opisali kao dno ponude (ili blizu nje) a neki drugi su opet zadovoljni.
Videh da su ljudi takođe pisali kako je to zapravo firma koju je kupila poljska Amica, što ne obećava mnogo u startu. Mislio sam da se radi o ozbiljnijem brendu sa jačim renomeom.
U svakom slučaju, čini mi se da će moj izbor pasti na Electrolux i ovaj model:

Nazad
Vrh Dno