Šta je novo?

Pametni uređaji Električne četkice za zube

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

Running

Cenjen
Učlanjen(a)
01.01.2017
Poena
195
Hajd' posto imamo temu i za el. brijace neka bude i ovo da cujem iskustva.
Nadam se da tema nece dozivjeti fijasko zbog eventualno malog broja korisnika. Mnogi nisu ni svjesni koliko je ovo dobra i korisna (za zdravlje) stvar.

Trenutno vec dugo koristim Curaprox Hydrosonic cetkicu, starija verzija, nije ova nova Easy ili Pro. Nastavci su kvalitetni. Uzeo iz razloga sto uglavnom koristim njihove proizvode, a znamo kvalitet. Pretpostavka da moze bolje za te pare. I da, hidrosonicne su mnooogo bolje od rotirajucih koje su i mnogo jeftinije i tu nema dileme.

Zanimaju me iskustva drugih cetkica, dobavljivost i kvalitet nastavaka, baterija, cijene itd itd

Uzeh skoro paket od dva komada elektricnih cetkica, PHILIPS Sonicare HX6830/35, na oglasima za 110e. Kod nas Sonicare uglavnom nisu na stanju. Koristim je oko 10 dana vec, ovo mi je prva elektricna cetkica pa nemam sa cime da je uporedim. Za sada mi se cini da bolje cisti zube od klasicne, kvalitet izrade je vrhunski, glave su oko 4-5e po komadu ako se uzme paket od nekoliko komada.

Ispravka, zamenske glave su sa tom cenom u EU, kod nas je pitanje da li ih ima, a na KP su izmedju 3000rsd i 30e za 4 komada.

Pisao sam juce zvanicnoj Philips podrsci za rezervne glave. Dobio sam negativan odgovor, da cetkice i glave nisu dostupne sada i da ce biti dostupne tek krajem godine.

S obzirom da su se cetkice i glave bile kod nas u redovnoj prodaji, ocekivao sam da ce moci da nabave rezervni deo, ali to nije slucaj. Dao sam im najnize ocene na onoj anketi za korisnicku podrsku 😁

Ima ih u HU pa mogu lako da se nabave, nije mi problem ni iz EU da ih dovucem, a ima ih i na Ebay. Naravno da bi lakse bilo da ih ima lokalno, ali definitivno su losi po tom pitanju.

Nije cetkica ali mogu da preporucim Waterpik, fantasticno pogotovo za nepristupacne delove izmedju zuba, mostove, proteze itd...
Nabavio svojevremeno detetu zbog proteze a posle smo svi poceli da ga koristimo.

Uzimao sam ja, sa Amazona doduše, ali su svakako kineske. Nažalost nijedne ne mogu da se porede sa originalnim, što oralb što philips. Kod nas imaš da nađeš u lidlu povremeno, ali meni lično su pretvrde. Takođe ima u dmu, ali ih nisam probao.

Nije cetkica ali mogu da preporucim Waterpik, fantasticno pogotovo za nepristupacne delove izmedju zuba, mostove, proteze itd...
Nabavio svojevremeno detetu zbog proteze a posle smo svi poceli da ga koristimo.
imam kombo braun oral b waterpik i električna četkica, ali nigde ne mogu da pronađem one prskalica nastavke za waterpik? ima li neko ideju gde to može da se kupi? vrlo brzo se zapušavaju inače, sad ne znam da li se sama prskalica zapuši, ili negde unutra se nakupi kamenac zbog loše vode...ali i bez toga mi se čini da brzo propadaju...

nastavci za njihove četkice naravno nisu problem...

Mi to imamo vec poduze vremena sa tim da moja nije Braun vec bas Waterpik, pre par godina nam je stradalo crevo, nazvali ih, otisli do servisa i oni zamenili.
Ne secam se bas detalja posto je supruga odnela ali je sve brzo reseno i koliko se secam nije bilo nesto skupo.

Uzimao sam ja, sa Amazona doduše, ali su svakako kineske. Nažalost nijedne ne mogu da se porede sa originalnim, što oralb što philips. Kod nas imaš da nađeš u lidlu povremeno, ali meni lično su pretvrde. Takođe ima u dmu, ali ih nisam probao.
Nakon par koriscenja cetkica original oralb presao sam na dmove i mogu reci da traju krace ali su taman za toliko jeftinije ali opet su mi bolje jer cesce ih promenim pa ima manje vremena da se taloze negativne cestice.

@pm.me Ja sam baš prošle nedelje uzeo oralb, a dvoumio sam se da li da uzmem dmove. Videh da su tanje tj. imaju manje čekinja na sebi, ali su zato duplo jeftinije. Kakve su što se tvrdoće tiče? Jurim neke soft, ali nikako da nađem. Lidlove su osetno tvrđe od oralb, pa ih i ne koristim.

Merkam Philips Sonicare 5100 vs Oral-B Oi 6 vs Oral-B Genius X. Kakva su vasa iskustva, da li bilo ko ima neki od spomenutih cetkica?
Ja imam 4 godine oral-b genius 9000N prezadovoljan sam i planiram da uzmem jos jednu ORAL-B GENIUS X
gledao sam i iO6 jer je sa cenom skoro ko i genius X. Samo ne znam da li nastavici za Genius X mogu na iO6, jer cena za 4 nastavaka iO je ca 25€ dok je 8 obicnih nastavaka 17-20€

Jel elektricne cetkic koristite svakodnevno ili ih kombinujete sa obicnim?
Kada sam poceo da koristim elektricnu, obicna Oral B, posle jedno mesec dana poceo sam da osecam bol kod dva zuba koja su porpavljena, kaze mi supruga ona kada pocela da koristi elektrcna joj razmrdala plombe.

Kada sam poceo da koristim elektricnu, obicna Oral B, posle jedno mesec dana poceo sam da osecam bol kod dva zuba koja su porpavljena, kaze mi supruga ona kada pocela da koristi elektrcna joj razmrdala plombe.
Ne uzimaj one obicne jeftine rotirajuce, samo sonicne cetkice dolaze u obzir, sa boljim vlaknima. Vrijede svaku paru.

Oral B familijarno. Kupio tri komada i dobio more originalnih nastavaka na nekoj promociji, tako da smo mirni po tom pitanju.

Meni hoće malo desni da zezaju ako preterujem sa onim programom za extra belo blabla. Ako koristim normalan program može i 3x dnevno električna nisam imao problema.

ova moja ima dve brzine, na svakih 30s kao zavibrira. Sada sam pogledao koja je, to je DMova Denta Dent. Generalno obicne cetkice mi traju 2 meseca jer bas pritisnem kad perem zube.
Prestao sam da perem elektricnom, pre jedno mesec dana sam prao nekoliko dana i nekako sve imam osecaj da mi nije lepo oprala, nisu mi napred zubi glatki. Ja elektricnu cak nisam ni koristio mnogo, moguce da joj je glava za menjanje ali mi izgleda kao i kada sam je kupio.

Po savetu stomatologa koristim već dugo godina OralB sa precision glavama. Dosta velika razlika u odnosu na običnu četkicu, kamenac sad skidam svakih pet godina umesto svake godine. Samo treba je pravilno koristiti i pod uglom oko 45 stepeni gurati do desni da iščačka plak.

Da li mi neko može reći kako ste povezali svoju Philips četkicu sa telefonom?Izginuo sam tražeći način,restartovao telefon, probao i cetkicu da ugasim (izgleda da se gasi sama) u ništa...

Pozdrav ljudi, ja nikada do sada nisam koristio elektricnu cetkicu. Pre par dana citajuci forum i iskustva, ajd reko da kupim i probam. Pazario sam Philips 3100 sonicne set od dva komada za mene i zenu, ukupno 60€. Znam da je to stara verzija ali nisam hteo da dam previse para pa da mi se ne svidi. Sto se tice cetkice nisam nikad neku drugu koristio da bih znao da uporedim. Voleo bih samo da znam, kakav ste vi na pocetku imali osecaj i koliko je trajalo privikavanje? Sto se mene tice, osecam da cetkica odradi posao, ocisti lepo zube, ali braco mila cini mi se da zuji i vibrira u vilici i glavi i sat nakon pranja hehe. Hoce li proci vremenom taj osecaj?

Ja je koristim 20 godina, sada tog osecaja nema a ne secam se da li ga je bilo u pocetku.

Do sada sam koristio Oral B i Braun cetkice a nedavno mi je stigla Philips Sonicare ali je jos uvek nisam "stavio u pogon".

Stipsa , upravo trosim posledjnu zamensku glavu pa onda prelazin na Sonicare.

Ja sam sad u potrazi za elektricnim cetkicama za sebe i suprugu.
Gledao sam u DM-u oral b i philips sonicare. Definitivno mi se vise svidja rad sonicare-a, nekako se oral b previse trese u ruci
E sad nisu bas jeftine pa me zanima kakva je razlika izmedju sonicare od 5000din i 15000?
Osim dodataka poput bluetootha i senzora za pritisak, da li ima neke vece razlike?

A i zamenske glave sonicera kostaju kao citava oral b :)

Ja imam ovu jednostavnu vulgaris Oral B bez fensi šmensi opcija i odlično me služi:

Nisam je kupio na Aliju nego u trgovini prije nekoliko godina i to po dosta nižoj cijeni od ove koja piše na Aliju. U paketu sa njom dobio sam dvije alkalne AA baterije, koje su završile u daljincu za TV a u četkici koristim samo punjive NIMH baterije, koje mi traju po 2 - 3 mjeseca. Jako dobro mi rade sa Eneloop i Varta baterijama a slabije sa starim Olympus Camedia baterijama iz digitalca i Tronic baterijama iz Lidla. Ni GP baterije nisu loše za nju. Kupio sam i IKEA Ladda NIMH baterije od 2450 mAH pa kad mi se potroši ovaj set koji je u njima staviti ću te u četkicu, baš me zanima kako i koliko dugo će raditi.

Nazad
Vrh Dno