Šta je novo?

Elden Ring

Nadam se bar da ce nekome pomoci.
Cekam da mi cerka zavrsi Hogwarts legacy da mogu da igram hahahahaha. Ceo dan sam kao na iglama 😀😀😀

Moras pobediti 2 bossa
Radhana i Mogha
da bi mogao uci u dlc, ali preporuka je bar lvl 150 jer bas lupaju po usima.

Sto se tice narodnog save-a moze da se spasi, drug je cackao po reditu i nasao resenje.

Nadam se da krsim pravila foruma.

Odradio sam i uspelo je! Hvala ti...
Problem je što mi je stari save STR/FTH a nešto se razmišljam da isprobam bleed build jer ga nikad nisam igrao, plus je navodno dobar za bossove u DLC-ju...no, to je već moj problem, videću šta ću.
Hvala na pomoći, u svakom slučaju.

Nema na čemu.
Ja sam sa dex/int presao na str/faith i odlicna je kombinacija za dlc, za sada.
Cak je i prvi furnace golem pao.

Кое је рјешење, Живојине?

Za one koji imaju problema sa savefile-ovima usled raznih... khm khm problema sa razlicitim verzijama igre zbog drugacijih izvora..

Zapocnite igru sa novim likom, nebitno kakvim i uspesno izadjite iz igre da bi se savefile formirao.
Savegame lokacija je u
C:\Users\<VAS USERNAME>\AppData\Roaming\EldenRing ,gde se nalaze vasi save-ovi tj likovi u vidu foldera i fajlova.
Neka vas ne buni sto su nasumicno numerisani, tako na primer moj je 76561197960271872
Ako ih imate vise, najbolji nacin za razlikovanjem je da pogledate poslednji datum promene u folderu. Posto sam napravio novog lika (danas na primer) a poslednji put sa starim (koga zelim da koristim jer ima sve) sam igrao pre mesec dana, znaci da cu koristiti samo ta dva foldera sa izmenama danas , i ovaj od pre mesec dana.
Vi koji imate samo jednog lika bi trebali lako da se snadjete.

E sad, skinite programcic EldenRingSaveCopy.exe
Posto cemo da napravimo izmene u savefilovima, preporucujem da napravite backup kopiju foldera da ne bi doslo do neprijatnosti.
Kao sto ime programa kaze, kopiracemo savefile profila koji zelimo, u profil koji igra vec prepoznaje.
Za source file - odaberite profil lika kojeg zelite da koristite u DLC, tj novoj verziji igrel
U mom slucaju, C:\Users\<moj username>\AppData\Roaming\EldenRing\76561198064180724 fajl sa ekstenzijom *.sl2

Za destination file - odaberete novi profil koga ste napravili reda radi sa novom verzijom igre (podsecam, znacete po datumu kreacije foldera)
U mom slucaju, C:\Users\<moj username>\AppData\Roaming\EldenRing\76561197960271872 takodje fajl sa ekstenzijom *.sl2

Programcic bi trebalo da prepozna imena vasih likova, proverite ponovo da li je to ono sto zelite, i u slucaju da jeste, samo potvrdite kopiranje.
Trebalo bi da dobijete uspesno izvrsenje. Provereno je radilo u mom slucaju.

Чек...не подржава прости оверрајт старог .сл2 фајла у нов фолдер?

Na konto price o Furnance Golemima/Fire ne vidim kako su teski bukvalno se cepaju po nogama, i kad hoce da stompuje nogom u zemlju preskocite fire attack..Kad padne, bije se po faci tj izvede se finisher.Jedini problem koji vidim je da su izbagovani tj desava se da padnu negde gde ima rupa od puta ili nesto i faca(tj maska) im bukvalno levitira i ne moze da se izvede finisher jer ne moze da se pridje glavi(masci) i tako...ili nastavis ili resetujes borbu.Ovo mora da rese pod hitno.

Чек...не подржава прости оверрајт старог .сл2 фајла у нов фолдер?
Nope. To sam prvo probao. Mozda zavisi od verzije igre, nemam pojma.

Sad sam malo trckarao po svetu, pokusavao da dodjem do kraja onog sto je mijazaki nazvao "velicinom limgrave-a".
Reci cu samo da kada sam nakon 4 sata istrazivanja dosao do novog otkrivanja mape, da mi se otkrilo jos oko 130% sveta... i to je samo za sada.
Jos ni jedan glavni predjen, nista ubijeno vredno pomena. Prodali su nam novu igru, a ne dlc.

Mapa je ogromna...
"Veličine Limgravea"....jeste, ali su naslagali 5 Limgrejva jedan na drugi. DLC je izuzetno vertikalan, što bi rekli, slojevi na slojevima...ima poveće parče mape sakriveno iza jednih jedinih skrivenih vrata, lol.
Da ne govorimo o tome da Messmer nije finalni boss...mislim, tehnički jeste ali...ima još.

Znaci bez SAVE fajla realno moram poceti igru od nule...Uhh, ne znam mogu li sve ponovo :eek:

Dosta težak DLC, barem na početku. Furnance Golem me je pržio, ali sam u relativno brzo došao glave. Moraš da se prikradeš što bliže, pustiš summon i udri po nogama tačnije tabanima.
Dancing Lion je bio dosta lakši, tačnije manje sam se zadržao u borbi. Rešen je "ruskom metodom" odnosno otrovan je (Rotten Breath / Dragon Communion Seal ).

Neki lik je već odradio prvi no-hit parry kill zadnjeg bossa, lol...

Ja sam izgleda započeo NG+ na jedinom sejvu, i sada moram proći pola igre da bih došao do ekspanzije 🤦‍♂️
Baš se smorih, mada za sada brzo ide, poprilično sam OP u ovim početnim delovima igre :D

Hmm cini mi se da je Black hammer op kada se baci holy enchant na njega sa wild lion claws. Relana i ostali usputni bossevi padaju lako, tezi mi je trash.
Pogotovo block pa r2 lomi stance.
Stalno saltam izmedju njega i Greatsworda.
Cak je i relana dual blade odlican ali je glass cannon.
Backhand blades je ODLICAN ali treba dosta privikavanja da umwsto rolla se radi ash. Isto glass cannon.
Novi claws je lud ali je jako nepredvidiv, bar za sada ne mogu da se naviknem.
Najveci failovi su mi kada izgubim preko 200k runa poludim. Mada i ne planiram da lvlujem samo zbog materijala za upgrade.

Sva nova DLC oruzja su bas dobra, great katana ima super OP Icimonji, Relana twinblades su ludilo isto. Obavezno idite na izolovano ostrvo ko fura DEX jer boss tamo izbacuje bas bas dobro dual dex oruzje.
Malo je bezveze to sto ne postoji odgovornost prema dusama koje zaradis jer ako ih izgubis nije problem jer uvek mozes da se vratis na main mapu i sa alibunaric slayerom izubijes one jadne alibunaricse za mnogo dusa.

Lik je životinja, odigrao je hrpu raznih challenge runova, i pun je trikova i sireva za sve i svašta...

Ma tako je, strogo igrati preko yt.

Маре, бескомпромисно.... Браво :)

Ako hoćete legit prelazak igre, isključite internet, obucite samo gaće i za oružje samo perfume bottles 😂
I da se iskopa jedno oko jer dva daju nepoštenu prednost.
Ustvari, što igrati igru, to je virtuelno...sekiru u šake i na ulice...možda zatekneš Markomaniaxa tamo naduvanog od aromata kako psuje pandure jer su casuali.

Salu na stranu, nema vece satisfakcije kada ubijem bossa na slepo i kada istrazujem mapu i nadjem nesto bruka.
Stvarno mi ovi vitezovi sa stitovima idu na nerve, od kako sam presao na Renala twin blades patim se sa njima kada ih ima vise od jednog. Vise nego sa bossevima.
Ali zato fluidnost sa ovim buildom, brrr odusevio sam se.
Cak sam i njen armour stavio za totalni dozivljaj iako ima samo poise XD Sa 92 na 51 XD

Ma da, ovo je ona igra gde svi viču: "Neću da me igra drži za ruku", a 90 posto njih sumonuje ne znam ni ja šta, kopira bildove sa interneta i gleda youtube prelaske.

Hahaha posle 500 sati elden ringa i jos vise za ds1 2 i 3 ne treba mi video da mi kaze sta da radim. Nisam bacio 35e da bi igrao kako mi drugi govore vec zbog uzivanja.
Zato vise ne kupujwm narodne igre, ovako me svaki vid varanj demotivise.
Plati pa vidi da li ces i sam unistiti sebi dozivljaj.

Hahaha posle 500 sati elden ringa i jos vise za ds1 2 i 3 ne treba mi video da mi kaze sta da radim. Nisam bacio 35e da bi igrao kako mi drugi govore vec zbog uzivanja.
Zato vise ne kupujwm narodne igre, ovako me svaki vid varanj demotivise.
Plati pa vidi da li ces i sam unistiti sebi dozivljaj.
Doživljaj, baš kao i uživanje, je lična stvar i zavisi od osobe do osobe, ono što nekom prija ne znači da prija i drugom.
Ja se recimo ne sramim da pogledam na yt kad zaglavim jer realno nemam više vremena da se cimam par sati zbog nečijeg lošeg dizajna.

Što se tiče istraživanja, DLC mi je za sada super, jedina zamerka mi je samo što sad neki neprijatelji imaju mimimum desetopotezni kombo koji je teško izbeći kotrljanjem ili blokom jer ti istroši staminu a posle toga imaš možda jednu sekundu vremena da mu naneseš neku štetu. I onda jovo-nanovo sa kombo udarcima. Govorim kao STR igrač, ne znam kakva je situacija sa drugim build-ovima.

Pa jeste, samo je malo manje licna kad mi ovde neki yt igrac par sati nakon izlaska igre kaze kakva su dlc oruzja, koji su glavni lako pali i slicno.
A svojski se trudim da ne spoilujem sebi. I dalje ne razumem hvalisanje tj. "deljenje" svog acomplishmenta (koji i nije svoj vec yt btw) medju nepoznatima.
Ne trebaju vam nesto zivci za blind run, treba vam samo vreme.

Niko nas ne juri, sto se mene tice planiram ovo da igram do jeseni umesto sto moram da pretrcim za novinarskih "40 sati".

Stizu druge igre, sve to stoji, al Mijazakijeva dela se gustiraju, a ne speedrunuju.

@jurodivi - to psovanje koje spominjes se vec desilo, samo nisam imao sekiru a i "summoni" su mi bili nikakvi xD
Nije bilo aromata, ni bilo kakvog oblika poisona... samo jedan glavni koji sa godinama postaje previse OP.

Valjda je ideja i filozofija From Soft igara da se mucis u igrama i osetis satisfakciju nakon sto sam prevazidjes neku tesku muku. Niko nije savrsen pa ni njihove igre, imaju bullshit stvari gde preteruju i onda se adaptiras na to, ako bas zakucam odem na internet i vidim resenje, jer su na primer neki kvestlajnovi bas pakao da ih sam provalis. Nije problem biti "OP" ako nadjes neko dobro oruzje i upotrebis ga na pravi nacin, znaci da si naucio kako funkcionise igra i jednostavno gledas da svaki izazov olaksas sebi.

Po mom misljenju summon mehanika je vec vestacki nacin da se olaksa igra i bude pristupacna igracima svih kategorija, ja gledam da se drzim ipak tih core From Soft principa kada igram njihove igre.

Ovi profi YT likovi sto strimuju, ja ne znam koja je poenta gledati njihove strimove ako i sam hoces da igras igru, bukvalno nema smisla.

Mapa je stvarno ogromna i ima veliku vertikalnost, nesto poput DS1, sto mi se bas dopada. Istrazujte svaki cosak mape, vredi.

I malenia je bila katastrofa teska u pocetku dok nije provaljena. Njen flurry napada je ubijao igrace i lecio nju samo tako.
Onaj Hypo mi je zivce pokidao, ali kada sam ga provalio posle gomile two shotova, bio sam srecan kao mali majmun.
Mada kao sto kaze Vladimirus, nije svaciji dozivljaj i uzivanje isto. Navikao sam kao semi casual wow mythic raider da ginem na bossu i po 100 puta hahahahahahhaa, tako da mi je ovo dobar dan.
Inace stvarno su agresivniji bossevi, nema vremena ni za refresh ni za rebuff ponekada. Lav mi je bio onako, Relanna mnogo teza a Hypo me je otkidao.
Za STR uzmi obavezno neki veliki stit, nadogradi ga da ima bar 65-71 guard i mnogo je lakse. Svi su zaboravili da DS igre ne mozes da igras bez stita hahahahaha, tj mozes ali je patnja. Elden ring je razmazio igrace sa rollom i invincible frames.
Nije mi namera bilo koga da vredjam, pogledam i ja interaktivnu mapu da vidim kada ocistim celinu da nisam nesto preskocio, item ili dodatnog bossa, ali malo vajde jer je puno vertikalnosti, gubim se zestoko.

Ok kod dual wieldinga mora roll, i kod mage builda.

Poslednja izmena:
Mislim da se ovde preuveličava i ide u neku krajnost, koju baš ne razumem.
Pogledaš boss fight na YT i šta onda?
Gledanjem nečije borbe automatski sam pokupio skill i veštinu koju on/ona poseduje?
Instant sam naučio fight do tančina i boss se od straha samoubije?
Boss ima uvek isti pattern pa ću imati istovetan fight kao na tom klipu?
Imam copy/paste opremu koju on/ona koristi?
Jedino gde mi ima smisla prigovarati je neka cheese taktika, koja faktički rešava borbu i pruža sigurnost igraču.

Ko mi kaže da je neke od questova u bilo kojoj From igri ispratio samostalno, biću kratak, taj priča/piše gluposti.
Niko nikada nije ispratio kuda treba da ide?
Bez obzira na godine i slobodno vreme.

Uglavnom, uživajte ljudi i pišite svoje utiske.
Ne obazirite se na nečije frustracije i potrebu da leči komplekse na forumu.
Ako niko drugi neće, evo ja čitam sve što ste napisali. 😁

Nazad
Vrh Dno