Šta je novo?

Elden Ring

unnamed.png
 
1654691057944.png
 
Kao prisoner\mage strahovao sam od FIRE-GIANT bossa kada sam uleteo jednom u fajt, vrlo nezgodan za moju klasu kojoj je INT glavni faktor... Onda naletim na foru gde bolid sam polomi obe noge i predjem ga bez bacene magije, kako ovo nisam ranije znao?!😊
 
AKo je Elden Beast poslednji BOSS, prekinucu igru...Onog prvog razbijem, ali previse puta ginem na 'Beast'.... Posle 140h nemam zivaca. Ima li sta da se iskusi posle ovog BOSSA?
 
Dva apaurina i kreni dalje da bildaš :p
 
Dosta je...zbog par udaraca iliti magija - da potrosim jos 10h ipak NE. Bitno mi je da sam konacno kompletno iskusio neku FROM S. igru. Preko 140h dosta od mene, sada me vuce Sekiro sad malo za promenu... Mozda jednog dana ponovo, ali sad kako neko rece detoksikacija u vidu GoW sa novom zakrpom...Pa Sekiro...Mozda neki DARK SOULS?????
 
Ako si kupio igru, imas opciju koju sam ja izabrao za poslednjeg bosa, prizvao drugare da mi pomognu, pa zajednickim snagama ubismo budalu :)
 
A i ako nisi kupio igru, lepo mimic ashes , samo mu dodaj onaj Shabriri's Woe Talisman da glavni samo njega napada, i za svaki slucaj, napravi mu neku health regen kombinaciju.
 
Igram pure INT build s dva štapa i one glave sa vozačem pozadi što bljuju vatru i šta sve ne su mi bili noćna mora. Odžak i baš nešto ne mogu da im pogodim sve ostalo apsorbuju kao blesave. Kada sam dobio onu poslednju Glinston kometu, onu najjaču taman sam se ponadao kako prolazi kroz sve da će me to rešiti muka, međutim šipak. I onda nađem ili kupim, ma više se ni ne sećam odakle mi, ona dva rotirajuća glinston šarda. Jeste prolaze kroz neprijatelja i oštećuju dok to rade. Jjujujujujujujuju cela ta skalamerija se na svu sreću i njihovu veliku nesreću računa kao "biće", i ta rotirajuća čuda prolaze kroz te glave-kočije kao vruć nož kroz puter.
Od magija Ancient rancour andrak, one leteće kosturke glave, jača verzija, su mi baš me gusta. Ash se pusti na bosa da preuzme aggro i tu mi je onaj ubica (borbu uvek započinje bacanjem onog kao crvenog sečicva-talasa ka neprijatelju koji mu smanji max HP, posivi onako na desnoj strani HP bara) mnogo bolji od onog leproznog iz kanalizaicje glavnog grada iako leprozni tenka za sve pare. I dok se boss zabavlja sa Ash-om ti iz pozadine vrtiš štapićem i šalješ projektilčiće, dok ne povratiš agro a onda ide bežanija :)

Nego jel vam trepere, ponekad, senke drveća i žbunova, nekada mi promena setting za shadow (ako je bio na mx stavim ga na med i obrnuto) reši problem nekada i ne. Jel neko uspeo trajno da reši taj problem? Čitao sam da se to javlja zbog ciklusa dana i noći, da engine igre baš i ne ume da se snalazi najbolje sa time pa ono...
 
Ja prešao na DS3, završio i sad igram prvi DLC - lagana šetnja u odnosu na ER, a uzeo sam (zamenio za Tušimu) DS (PS5 verziju). Eto zabave za leto. 🙃
 
Ja prešao na DS3, završio i sad igram prvi DLC - lagana šetnja u odnosu na ER, a uzeo sam (zamenio za Tušimu) DS (PS5 verziju). Eto zabave za leto. 🙃
Ja sam od nedavno konzument Souls igara... Za sad prešao DS3 i započeo DS1:R (na pola sam)...
Iskreno, ili sam ja bolji (volim da mislim da je tako) ili je DS3 znatno tezi od DS1, jer u DS1 ti ne treba neki veliki skil dok je dobrog štita i oklopa sa visokim poise... Bukvalno tri direktna udarca od Sentinela u Anor Londo ti skinu 2/3 stamine, health ni da čačnu... Neprijatelji su znatno sporiji, tromiji i imaju manji repertoar napada od DS3...
 
Zavisi koj stil igre izabereš, tenkovanje (koje si objasnio), dodge+parry (najzabavniji), int (easy mode), temple knight (fth+melee)...

Prošle godine je DS1 izabran za najbolju igru SVIH vremena, što je prilično tačna konstatacija.

Ps. Nadam se da igraš bez summona, ili bar da si Ornštajna i Smoga solo prešao.
 
Da, za sad uvek bez sumona...
Tačnoje jednom sam summonovao Sun broa da bi dobio sun medal,ali je mučenik zaginuo pa sam izvisio...
Knight/fth build...
Ali ruku na srce to je tenk sa dodatnim heal i range moćima (lightening spear kosi sve redom), tako da je prilično OP...

Tek sam stigao u AL nisam još stigao do O i S...
 
au.
onda će ti trebati summon od solairea, zbog 10 sunlight medalja krucijalnih za great sunlight spear, tebi veoma važan miracle.

u tom slučaju zaboravi sve što si ikad čuo od mene i jezdi na talasima anarhije !

Clipboard01.jpg
 
Poslednja izmena:
Nije moguc summon vise jer jos uvek nisu popravili online funkcije, barem na pc-u, vec jedno pola godine ni jedna souls igra ne radi online :D
Na konzolama sve funkcionise bez problema
 
Može NPC summon offline... Jedini uslov da ne budeš hollow..

Edit: pišem za pc...
 
Poz drugari.

Pređoh ovu igru 2 puta, ne vjerujem da ću treći put jer je postalo prelako, ubijam glavne boss-ove iz prvog pokušaja. Sad peglam uglavnom pVp dok mi ne dosadi. Co-op mi je besmislen, mislim da nisam ni jednom uspio da ubijem boss-a zajedno sa drugim igračima.

Što se tiče same igre, ona je masterpiece ali je odmor u odnosu na DS 3 koji je mnogo teži. Prvenstveno jer nije open world pa je teže nabiti level a i nema mimic tear koji značajno olakšava borbe. Tamo sam znao da zabodem po 2-3 sedmice sa boss-ovima a neke u DLC nisam čak ni ubio nikako.

Sve u svemu ER je ipak opravdao moja očekivanja.
 
Oooooo ispade DS3 najteža igra DS serijala...
Ja sad posle DS3 peglam DS1 (pred kraj sam, imam još dve tri mape), i igra mi je dosta lakša od DS3, pre svega zbog znatno sporijih protivnika, koji imaju i manji broj napadačkih opcija... A i štit plus poise i greatsword su OP kombinacija... Baš zato jer su neprijatelji spori, da su brži greatsword i ne bi bio tako dobar... Ja npr. u DS3 nisam naučio efikasno da koristim GS jer je prespor, a neprijatelji prebrzi, čak ni Claymore i GHS koji su najbrži GS u igri...
 
Prešo si Manusa (hands of fate) ?
 
Poslednja izmena:
Samo hrabro!
 
160h mi je trebalo da prerondam sve podzemne i nadzemne lokacije i poubijam sve bosove ukljucujuci i opcione, skupim sve sto treba za sve trofeje koji postoje.
Neverovatna igra zaista, mada sam ispao iz fazona da ovoliko dugo igram jednu igru i mislim da svetovi ne treba vise da budu bas toliko veliki.

Sto se bosses tice, jedino sam za Maleniu samonovao nekog online coveka u pomoc jer nemam ni vremena ni zivaca za dvofazne bosove koji se healuju bez da te uopste i udare, i uopste se ne osecam krivim zbog toga, ako igra nije fer ne moram ni ja da budem :) inace, meni je iz nekog razloga Maliketh bio podjednako frustrirajuc kao i Malenia, ono epilepticno skakanje po areni i kastovanje gomile go..na mi je bas bilo previse debilski.
Meni licno dragonlord placidusax je bio omiljena borba u igri.

Evo i ovo, ko nije video:


Screenshot 2022-09-11 at 14.14.29.png
 
IDEMO :ROFLMAO:




Soulsborne games are infamous for challenging their audience, and over the years have attracted a particular kind of player base, often men, who take their boss-killing performance seriously.
Malenia’s boss fight is punishingly difficult, and the audience’s hostile and competitive attitudes about it are often steeped in gendered toxicity. :p
Numerous Reddit posts, YouTube videos, and tweets talk about players’ failures or successes, while littered with sexist slurs.
... and success over her took on a weird masculinized chest-beating at times. :eek:
When faced with a difficult, defiant woman who has never been beaten, men cannot help but fantasize about being the one to take her down.
...

Oh My God Wow GIF
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno