Šta je novo?

Elden Ring

Dosao sam do snijeznog dijela mape, mislim da je tu i kraj igre.
I ne svidja mi se art style tog dijela, bas ni malo. Apsolutni totalni turn off inace super igre. Tako da cu se vratiti nazad da istrazujem jos malo po mapi a onda u tom snijeznom dijelu cu samo protrcati od dvorca do dvorca i to odraditi, jer obozavam dvorce.
To je poslednja zona koju otkriješ. Nemoj je baš preskakati jer sadrži end game upgrad-ove za opremu.

Pokusat cu pokupiti koliko mogu u sto manje vremena.
Ne mogu da budem tu i da istrazujem kad su tu samo cetiri boje, bijela, crna i dvije nijanse sive.

Znam da u igri imam jos bar dva ogromna dvorca u koja nisam ni krocio.
Onaj gdje me napada frenzy ili ludost kako se vec zove. I onaj ogromi dvorac kog vidis sa onog viseceg mosta. Tu nisam ni skontao put do dole iako samo trazio, al skontat cu.
Ima tu jos da igram i otkrivam i bez tog snijeznog dijela. Mislim da biti cu minimum lvl 150 dok dodjem do zadjeg bossa. Jer dok istrazujem mapu nije mi mrsko iznova ubijati mobove u ovim dijelovima koji mi se svidjaju.

Ček', frenzy dvorac? Znam samo za selo na severoistoku Liurnije, sa kulom koja zrači madness na okolinu...

Ček', frenzy dvorac? Znam samo za selo na severoistoku Liurnije, sa kulom koja zrači madness na okolinu...

Svaka cast kad si zapamtio sve i gdje se sta nalazi. Ja nemam pojma 😁 pa zato stavljam markere po mapi. Kad otkrijem spilju al ne udjem da ocistim i sl.
Sad sam se malo razocarao kad rece tu nema dvorca vec samo kula.

Btw, par puta sam naletio na nekog nevidljivog protivnika ili sta je vec, samo vidim tragove kako trci. Koji je fol? Jel nesto totalno banalno a ja glup da skontam ili je nesto komplikovanije kao neki quest?

Ima više onih okruglih buba što dropuju svašta koje su nevidljive...moraš da proceniš na osnosvu tragova i udariš ih, sve te nevidljive daju poneki weapon art ili spell.

Na dnu te kule je jedan veliki pacov i nekoliko malih a na vrhu hrpica kultista. Kad pobiješ te kultiste, više ne šire madness okolo...

Na poslu razmisljam, sta jaca summone? Planiram da mi budu sto korisniji... I kada cu poceti da bacam neke korisne magije sa Confessor-om...Sa distance da ih ubijam...

Poslednja izmena:
Na poslu razmisljam, sta jaca summone? Planiram da mi budu sto korisniji... I kada cu poceti da bacam neke korisne magije sa Confessor-om...Sa distance da ih ubijam...
One Gloveworth biljke koje skupljaš po tamnicama i pećinama. Jedan tip je za slabije, drugi za jače summone. Za boostovanje ideš kod Roderike nakon što je nađeš, pričaš sa njom, kad pređe u Roundtable Hold i onda ima malo tamo-vamo priče izmemu nje i kovača dok ona ne postane NPC koji to radi...

Što se ofanzivnih inkantacija tiče, malo ćeš se načekati...mada, mislim da osnovni fireball možeš brzo da uzmeš.
Možeš da odeš u selo sa "eye of Sauron" kulom o kojoj smo pričali, na severozapadu Liurnije, tamo se mogu naći madness vatreni spellovi, jedan od njih je solidan.
Ima Lightning Spear ali zaboravih gde je...
Beast inkantacije se mogu dobiti od Gurranqa kad mu donosiš Deathroot.
Dragon spellovi se dobijaju najbrže, trebaju ti Dragon Hearts koje dobijaš ubijanjem zmajeva...najlakše je kad ubiješ onog velikog belog pasivnog u Caelidu, dobiješ jedno 5 komada. Ta srca odnešeš u jednu od 2 Church Of Dragon Communion (jedna je takođe u Caelidu, na jugozapadu) i možeš da odabereš dragon spell. Preporučujem Rotten Breath, dobar je za bossove, kažu da ice nije loš takođe...Za dragon spellove ti trebaju i leveli u Arcane.

Uglavnom, načekaćeš se dok ih skupiš. Problem je i što imaju dugi casting time (ako ne ideš na DEX/FTH) i mahom moraš da budeš blizu...
Takođe, ima više sealova za FTH i skoro svaki boostuje po jedan tip inkantacija.

Nego...neko je provalio da u Volcano Manoru postoji iluzorni zid koji se razbije nakon gomile udaraca, ne samo kad ga udariš jednom...mašala. Ko zna koliko je takvih zidova Miyazaki posejao i sada se smeje budalama koje moraju da provere svaki zid...

Koliko čujem, među stealth promenana su Hoarfrost nerf, Radahn je nerfovan (nepotrebno, po meni) i Malenia, zakrpili su Mohg AI break (ptica još može da se farmuje)...

Poslednja izmena:
Nemoj se oslanjati na ofanzivne inkantacije. Nisu ništa posebno u odnosu na magije. Moraš da napraviš kombinaciju meele+inkantacije. Neka vrsta paladina npr.

Slažem se...ako bi castera, sorcery je mnogo bolja varijanta.

Da dodam i malo detalja:

As explained above, a soft cap is where your character attributes don’t benefit you as much as they used to when leveling up in Elden Ring. Below are all the Soft caps for each stat in Elden Ring. Thanks to user u/AshuraRC on Reddit for sharing this information. You can check their entire post here. Also, thanks to user u/getcheddarttv on Reddit for sharing the updated information on the soft caps on this post here.

• Vigor
    • First Soft Cap: Level 40 (HP gain decreases from 26 to 13 per level up)
    • Second Soft Cap: Level 60 (HP gained is 5 or 6 per level up)
    • Third Soft Cap: Level 90 (HP gained is 3 or 4 per level up)
    • Hard Cap: Level 99
  • Mind
    • First Soft Cap: Level 20 (FP gained per level up is 6)
    • Second Soft Cap: Level 50 (FP gained is 8 or 9 per level up)
    • Third Soft Cap: Level 55 (FP gain decreases from 7 to 4 per level up)
    • Fourth Cap: Level 60 (FP gained is 2 or 3 per level up)
  • Endurance
    • First Soft Cap: Level 12 (Get 1 and 2 Stamina alternatively each level up)
    • Second Soft Cap: Level 18 (Get 2 and 1 Stamina alternatively each level up)
    • Third Soft Cap: Level 32 (Get 1 and 2 Stamina alternatively each level up)
    • Fourth Cap: Level 50 (Get 1 Stamina per three-level up)
      • Stamina: Level 50
      • First Equip load Cap: Level 25
      • Second Equip Load Cap: Level 60
  • Strength
    • First Soft Cap: Level 20
    • Second Soft Cap: Level 55
    • Third Soft Cap: Level 80
  • Dexterity
  • Intelligence
      • First Sorcery Cap: Level 60
      • Second Sorcery Cap: Level 80
  • Faith
      • First Incantation Cap: Level 60
      • Second Incantation Cap: Level 80
  • Arcane
      • First Incantation Cap: Level 30
      • Second Incantation Cap: Level 45

Nista...novi patch i krecem sa cistim 'magom' 💪

Igrao sam ja sa magom cak i sa ovim novim patchom. Nije OP , mozda samo do mid-game , ali posle , oh boy, vala ces morati da nabijes spretnost u prste, bar dok ne odes na neki level 150+
Svaki iole agilniji glavni ce ti lako izbegavati sve sto imas da bacis na njega, tako da ces samo morati da loces one mana napitke naustrb health potion-a.
Sto znaci da ces biti fina meta za single-hit smrt.

Presao sam na dex/faith hibrid i mnogo mi je zanimljive sada nego kao mage.
Ali mozda budem promenio i na dex/arcane, cim budem nabavio jos neku opremu.

Pucajte onda, sa kojim ste bili zadovoljni? Kazem, svidja mi se ovde svet nakon toliko odustajanja od DS...Ali kako izaberem na pocetku lika, proganja me da sam pogresila... Prokleta sam...:cautious:

Ljudi, ja stvarno ne znam kako vi igrate ovu igru... Evo posle 4 sata samo muke... Poslednjih sat resio, kao, da probam Wiki da pratim, povela me prica na Boc the Seamster, krenuo da ga nadjem drugi put... Ojadili me kao nista. Ne mogu da im pridjem (pozvao i 3 vuka)...
Mislim, stvarno mi nije jasan koncept igre... Kao treba da se leveluje, ali nigde ne pise kako i sta... Eto cak me i Wiki odmah na pocetku poveo tamo gde sam im jedva dao damage, ubise me kao nista...

Pucajte onda, sa kojim ste bili zadovoljni? Kazem, svidja mi se ovde svet nakon toliko odustajanja od DS...Ali kako izaberem na pocetku lika, proganja me da sam pogresila... Prokleta sam...:cautious:
Imaš mogućnost da respec-ujes (i to više puta pošto se troši resurs) tako da ne može da se pogreši sa izborom lika. Dešava se da nadješ dobro oružje koje zahteva druge atribute npr.

Ljudi, ja stvarno ne znam kako vi igrate ovu igru... Evo posle 4 sata samo muke... Poslednjih sat resio, kao, da probam Wiki da pratim, povela me prica na Boc the Seamster, krenuo da ga nadjem drugi put... Ojadili me kao nista. Ne mogu da im pridjem (pozvao i 3 vuka)...
Mislim, stvarno mi nije jasan koncept igre... Kao treba da se leveluje, ali nigde ne pise kako i sta... Eto cak me i Wiki odmah na pocetku poveo tamo gde sam im jedva dao damage, ubise me kao nista...
4 sata cega? Ukupne igre?
To nije ni tutorijal u Souls igrama :D

120h i L215 ;)

Isprati ovaj vodic:

Posle njega, idi da nadjes Meteoric Katana ili Moonveil Katana. Nadji i Metorite Staff za carobnjastvo. Onda trazi Sorceress Sellen i trazi nove cini kojima moze da te nauci.
Iako ti je Glinstone Pebble vrh u prvoj polovini igre i sasvim dovoljan. Odluci se da li ces STR build ili INT. Mada, mozes kombinovati oba, dok ne nadjes Larval Tear i pobedis Rennala-u. Onda menjaj spec.
Da ne sirim puno, bice spoiler. Uradi upgrade za Ash tj vukove.
Dalje vec gledaj sta zelis i gde te prica vodi. Ovo sto sam ti napisao je dovoljno da pobedis i Godrick-a i Rennala-u. Iskreno, ako mislis da ces izgubiti volju, trazi onaj farming sa kamenom, za pocetak, da dobijes rune i podignes se koji nivo.

Sve zavisi od nacina na koji igras. Ako igras solo , kao ja, onda stvarno moras da napravis nesto sto ce biti fleksibilno u svim prilikama.
Pod tim mislim na to da ces moci u zavisnosti od mobova i glavnog, promenom equiped inventara lako moci da prilagodis build novonastaloj situaciji.
Neku vrsta magija/miracles je dobro da mozes da koristis, obrati paznju na one koji pucaju direkt i one koji imaju area of effect.
Isto za ojacavanje oruzja, mada ako koristis neko unique oruzje enhancement magijom ili na primer poisonom nece biti moguc.
Razne kombinacije sa onim medaljonima ces morati da pravis redovno, bilo da farmas , ili ides kroz neki otrovni deo mocvare itd.
Neki itemi armora ti donose debeo bonus, tako da obrati paznju i na takve stvari, kao i na sam equip load.
Ako si neko ko je spretniji i lako izbegava udarce, nece ti trebati tezak armor. S druge strane ako te pogadjaju macem sa pola mape, mozda bolje da se obuces necim tezim.

Verzija 1.03 je donela puno promena u balansu, tako da niko sa sigurnoscu ne moze da ti kaze kakav tacno build da napravis.
Sudeci po likovima sa neta, blood i arcane buildovi su sada OP ... ALI - sve njihove gameplay-ove koje sam gledao su bili vrlo sumnjivi.
Prvo sami igraci su jako spretni, vidi se i po repost timingu, i nacinu na koji se krecu kroz inventar dok u toku borbe traze oruzje za jaci criticall koji samo sto nisu naneli.
Drugo, imaju neverovatne iteme, medaljone, magije itd, neke za koje ni sa procitanim opisom ne znam tacno sta rade. Tako da su verovatno NG+, mozda i jace.

Znas ono, kao kada ti prelep i bogat lik deli savete kako da nalazis zenske - imaj samopouzdanje 🤪
🤓

Licno, mrzim da kopiram buildove. Nacin na koji ja pravim likove je sto prodjem kroz inventar i opremim lika svim najjacim sto bih zeleo da koristim (iako ne moze da ih koristi).
E onda uzmes lepo parce papira, i zapises stats koji su ti potrebni za koriscenje tih armora/oruzja/magija i to sve lepo napumpas.
Cimanje mozda 10 minuta, ali zato dobijes tvoj jedinsveni build. Opet imaj na umu ono sto sam pisao na pocetku posta - ako igras solo, gledaj da bude lik svestran za PVE bar.

Sve zavisi od nacina na koji igras. Ako igras solo , kao ja, onda stvarno moras da napravis nesto sto ce biti fleksibilno u svim prilikama.
Pod tim mislim na to da ces moci u zavisnosti od mobova i glavnog, promenom equiped inventara lako moci da prilagodis build novonastaloj situaciji.
Neku vrsta magija/miracles je dobro da mozes da koristis, obrati paznju na one koji pucaju direkt i one koji imaju area of effect.
Isto za ojacavanje oruzja, mada ako koristis neko unique oruzje enhancement magijom ili na primer poisonom nece biti moguc.
Razne kombinacije sa onim medaljonima ces morati da pravis redovno, bilo da farmas , ili ides kroz neki otrovni deo mocvare itd.
Neki itemi armora ti donose debeo bonus, tako da obrati paznju i na takve stvari, kao i na sam equip load.
Ako si neko ko je spretniji i lako izbegava udarce, nece ti trebati tezak armor. S druge strane ako te pogadjaju macem sa pola mape, mozda bolje da se obuces necim tezim.

Verzija 1.03 je donela puno promena u balansu, tako da niko sa sigurnoscu ne moze da ti kaze kakav tacno build da napravis.
Sudeci po likovima sa neta, blood i arcane buildovi su sada OP ... ALI - sve njihove gameplay-ove koje sam gledao su bili vrlo sumnjivi.
Prvo sami igraci su jako spretni, vidi se i po repost timingu, i nacinu na koji se krecu kroz inventar dok u toku borbe traze oruzje za jaci criticall koji samo sto nisu naneli.
Drugo, imaju neverovatne iteme, medaljone, magije itd, neke za koje ni sa procitanim opisom ne znam tacno sta rade. Tako da su verovatno NG+, mozda i jace.

Znas ono, kao kada ti prelep i bogat lik deli savete kako da nalazis zenske - imaj samopouzdanje 🤪
🤓

Licno, mrzim da kopiram buildove. Nacin na koji ja pravim likove je sto prodjem kroz inventar i opremim lika svim najjacim sto bih zeleo da koristim (iako ne moze da ih koristi).
E onda uzmes lepo parce papira, i zapises stats koji su ti potrebni za koriscenje tih armora/oruzja/magija i to sve lepo napumpas.
Cimanje mozda 10 minuta, ali zato dobijes tvoj jedinsveni build. Opet imaj na umu ono sto sam pisao na pocetku posta - ako igras solo, gledaj da bude lik svestran za PVE bar.
Prvo hvala na 'cimanju' za ovoliki POST :)
Elem, da... igram solo na 1.2 patch-u jos uvek...Dok se ne uverim da je 'bezbedan' novi. Zagazila sam malo sa Confessor - om...i pocela da bildulem FTH i STR...malo VIT jer mi se cinilo da cu tako imati koristi (on je dobar za makljazu mac\stit...a cekam neke magije za njega pa zato dodajem FTH ...Verovatno mi se zuri da mi od koristi budu magije, pa sam nervozna sto se makljam kao ratnik....nikakav benefit jos nemam od mog lika na polju magic...Onda sam postavila sebi pitanje - ''sta radis sa ovim likom - uzmi ratnika kada vec ovako igras :) '' Pa me vuce da se vratim na pocetak i probam da se opredelim za drugog lika...Osecam se kao pionir u igrama sa OVIM zanrom...a igre igram intezivno 20 godina :) Ujedno me i sramota na kom novou vodim razgovor. Ocigledno ja ne znam sta hocu...pa tako i moja pitanja su nespretna. Jednostavno ne znam - koja vrsta borbe bi mi prijala da upraznjavam.
P.S Upravo se pitam sta da kraftujem da punim bocicu koja mi pravi da mi mac bude u plamenu... ( mislim da malo vremena imam za igru, pa bar da te INFO pokupim i da skracujem muke) :giggle:

Vuče me da probam ovu igru(nikada Souls igre nisam igrao), ali kad vidim ove postove i koliko sati ulažete, ne bude mi dobro :D

Jel može ovo da se igra kao normalan RPG, bez planiranja 50 sati unapred i razmišljanja o tome koje oružije i magiju moraš da nabaviš?
Ne želim da gledam guide-ove, da čitam šta je OP šta ne, nego samo da igram igru par sati nedeljno.

Vuče me da probam ovu igru(nikada Souls igre nisam igrao), ali kad vidim ove postove i koliko sati ulažete, ne bude mi dobro :D

Jel može ovo da se igra kao normalan RPG, bez planiranja 50 sati unapred i razmišljanja o tome koje oružije i magiju moraš da nabaviš?
Ne želim da gledam guide-ove, da čitam šta je OP šta ne, nego samo da igram igru par sati nedeljno.
Probaj ništa te ne košta. Souls igre ili voliš ili ne. Ne moraš ništa da planiraš unapred. To je više min/maxing. Samo pročitaj malo kakvo funkcionišu skill-ovi, atributi, kako oružje skalira i koristi zdrav razum. To je to.

Prvo hvala na 'cimanju' za ovoliki POST :)
Elem, da... igram solo na 1.2 patch-u jos uvek...Dok se ne uverim da je 'bezbedan' novi. Zagazila sam malo sa Confessor - om...i pocela da bildulem FTH i STR...malo VIT jer mi se cinilo da cu tako imati koristi (on je dobar za makljazu mac\stit...a cekam neke magije za njega pa zato dodajem FTH ...Verovatno mi se zuri da mi od koristi budu magije, pa sam nervozna sto se makljam kao ratnik....nikakav benefit jos nemam od mog lika na polju magic...Onda sam postavila sebi pitanje - ''sta radis sa ovim likom - uzmi ratnika kada vec ovako igras :) '' Pa me vuce da se vratim na pocetak i probam da se opredelim za drugog lika...Osecam se kao pionir u igrama sa OVIM zanrom...a igre igram intezivno 20 godina :) Ujedno me i sramota na kom novou vodim razgovor. Ocigledno ja ne znam sta hocu...pa tako i moja pitanja su nespretna. Jednostavno ne znam - koja vrsta borbe bi mi prijala da upraznjavam.
P.S Upravo se pitam sta da kraftujem da punim bocicu koja mi pravi da mi mac bude u plamenu... ( mislim da malo vremena imam za igru, pa bar da te INFO pokupim i da skracujem muke) :giggle:
Koliko FTH imaš? Ima par inkantacija koje su korisne i ne zahtevaju mnogo FTH (Flame Cleanse Me, Flame Grant Me Strength, Rotten Breath, Golden Vow), možeš da staneš na toliko i nastaviš da pumpaš nešto drugo. Plus, rekli smo ti da je FTH pretežno melee, heh. Ako bi castera, idi na INT.

Ne cimaj se mnogo šta da igraš i šta je efikasno...eksperimentiši, otkrivaj igru, igraj kako je tebi zgodno. Pusti meta gluposti...

PS: možeš slobodno da pređeš na 1.03, mada je nerfovao neke stvari ali i par bossova...

Poslednja izmena:

Slobodno buraz, i ne citaj ove poruke ljudi ovde, sve su to veterani...to ti je barem moj savet. Meni je isto ovo prva fromsoft igra.

Krenuo sam sa prisonerom, ali nije to to pa sam krenuo new game sa Vagabundom. Igram na svoj nacin, ne citam nista po netu niti gledam guidove i evo nakon ~35h sam level 50, naceo Altus Plato (cetvrta velika zona u igri).

Samo napred, igra je masivna i komotno mozes da je konzumiras mesecima...

Imaj na umu da je ovo radjeno za konzole,komande su očaj živi

Meni ovo prva igra take vrste,tako da sam počinjao 3-4 puta i nisam odmakao dalje od prvog dela mape

Ne bacaj pare,probaj narodnjaka,batalićeš isto ko i ja,nije klasični rpg

Na kraju sam igrao par sati sa trajnerom,tek toliko da vidim druge delove mape

Slažem se, igraj prvo narodnu verziju da vidiš da li ćeš moći...
Igra je teška, čak i za veterane, izbačena prerano na tržište, nedovoljno testirana i dosta toga je nebalansirano.
Samo strpljivo, istraži sve šta možeš, igraj svojim tempom i onako kako je tebi zgodno...

^kao sto rece kolega - ne igra se kao normalan RPG. Kontrole su klasicne soulslike, tako da je potrebno privikavanje i obavezno joypad.
U normalnom RPG-u samo klikces a tvoj lik izvodi vratolomije i ispadaju brojevi koji predstavljaju stetu, healing, nerf.... Znaci kliktanje i kao rezultat imas ekran pun brojeva i statistike.
Ne bidis igru dok borba ne prestane.
Ovde - ti moras da se boris, ginuces MNOGO, ali je to sastavni deo ucenja. Igra ce od tebe napraviti boljeg igraca. (Meni su witcher 3 i god of war ovaj skorasnji takav krs, da je to neopisivo).
Znaci 75% ti a 25% build.

S moje tacke gledista, sumnjam da moze normalno da se igra, jer ja tako poceo i nigde nisam dospeo niti mi je bilo sta bilo jasno jer sama igra nista ne objasnjava kako treba niti nudi bilo kakav guidance ili storytelling... Imas informacije vezane za poneki item, ali ne kad i gde da ga iskoristis. Od sinoc gledam klipove ljudi kako igraju i lik koji je pravio walkthrough morao prvo da odigra nekih 150 sati, da bi znao koji ce itemi da mu trebaju, krenuo otpocetka da pravi taj walkthrough i na snimku za manje od 15 minuta odradio ono za sta je meni trebalo 4 sata... I da pored toga mi opet nista nije bilo jasno... Mapa "postoji" ali vise kao neki overview, nista vise od toga. Jos moras da skupljas delove mape kako bi ih otvorio jer se mapa ne otvara progresivno... Bar meni ovo zasad predstavlja napor jer moras da gledas vise sati snimaka, da se tome fino posvetis i da uporedo igras nesto da bi ti tek onda "nesto" bilo jasno... To je neko moje iskustvo... A cisto da vidis o cemu pricam, na okacenom snimku... Lik leti po igri i samo skuplja. Nije ubio nikog... Meni je to malo tuzno, ali dobro... Vecina kaze da je igra vrh...

Elden Ring - Walkthrough Part 1: Getting Started in the Lands Between

Nisi navikao to je sve.
From Soft igre te ne drze za ruku kao ostale. Pruzis ruku i ostaces bez nje. Vrlo jednostavno.
Polako na pocetku, novajlije vole da spamuju napad a ovde je to pogubno. Uvek na umu imaj stamina bar, i kako se isprazni do poslednje trecine, izvuci se malo i sacekaj da se dopuni.
Ne drzi ni stit stalno podignut jer se stamina sporije puni na taj nacin, vec samo kada ocekujes napade.
istrazuj mapu, probaj recimo uvek da prvo nadjes sledeci checkpoint , pa onda se vrati i ubijaj protivnike. Neces moci da se bildas dok ne dodjes do maiden-ke.
Opremi quickslotove, izbegavaj teske protivnike (to ovde mozes, za razliku od ostalih fromsoft igara).
Video ce ti mozda pomoci ali ako ti treba na samom pocetku onda igra stvarno nije za tebe.

Borba mi nije toliki problem. Mogu da se izborim, ali itemizacija... To mi nista nije jasno... Tj nije bilo dok nisam video da lik preleti sve, pokupi sta mu treba, a da ne ubije nikog, jer zna gde je sta. E sad da li je isao redom i ubijao i cistio mapu, ili je leteo pa nalazio, to vec ne znam (prvi put kad je igrao i kad je istrazivao). Ali to min/maxovanje je problem kad dobijas jako, jako, jako malo runesa... A da ne farmas, ili da ne gledas neki guide... S tim treba da se izborim jer onda tu ulazimo u drugu sferu a to je oponasanje tudjeg iskustva igranja igre zarad progresa... To mi je najveci problem jer se ova igra dosta na tome zasniva jer ne pruza nikakvo usmeravanje.

Nisi navikao to je sve.
From Soft igre te ne drze za ruku kao ostale. Pruzis ruku i ostaces bez nje. Vrlo jednostavno.
Polako na pocetku, novajlije vole da spamuju napad a ovde je to pogubno. Uvek na umu imaj stamina bar, i kako se isprazni do poslednje trecine, izvuci se malo i sacekaj da se dopuni.
Ne drzi ni stit stalno podignut jer se stamina sporije puni na taj nacin, vec samo kada ocekujes napade.
istrazuj mapu, probaj recimo uvek da prvo nadjes sledeci checkpoint , pa onda se vrati i ubijaj protivnike. Neces moci da se bildas dok ne dodjes do maiden-ke.
Opremi quickslotove, izbegavaj teske protivnike (to ovde mozes, za razliku od ostalih fromsoft igara).
Video ce ti mozda pomoci ali ako ti treba na samom pocetku onda igra stvarno nije za tebe.
E ali svaka diskusija o Elden Ringu na netu ima neku varijaciju tih komentara "nisi navikao", "ne drži te za ruku" i slično. Šta znam, po meni ili je igra dobra ili nije. Ja sam je brzo batalio pa ne ide da dajem neki dublji sud o tome da li je dobra ili ne, ali meni lično deluje kao preveliko gubljenje vremena. A nekoliko ortaka je trenutno igra i svi igraju uz pomoć neta jer su u fazonu da bi im inače sto godina trebalo da je pređu, što mi je tek suludo.

Šta znam, možda joj nekad opet dam šansu, ali W3 i GoW za koje ti kažeš da su krš su meni na primer odlične, tako da definitivno izgleda ER nije po mom ukusu i da je dobro što nisam silio u nadi da će mi se svideti.

Vrh Dno