Šta je novo?

Ekvivalent Q6600 masini potreban

Dzordz

Slavan
Učlanjen(a)
23.06.2007
Poena
319
Ljudi treba mi malo pomoci :)

Imao sam masinu koja mi je zavrsavala sve probleme sto se tice procesiranja informacija, q6600 i 8gb ram-a. Situacija je bila takva da sam trebao da je se otarasim pre koji mesec, tako da sam sad u potrazi za nekim ekvivalentom.

Ne gadim se AMD-a pogotovo sto bi trebalo da po snazi ima vec hrpa procesora koji su na istom nivou. Ne stedim pare po svaku cenu tako da mi treba kvalitetna ploca + procesor a onda oko toga sve ostalo graditi sa dobrim kucistem i napajanjem.

Graficka mi ne treba nista posebno od igara ce biti tipa Company of Heroes, TF2 i tako to nisam neki preteran gamer :)

Sto se tice budzeta.... nemam pojma ali kapiram da bi moglo nesto u rangu 400e da se sklopi? Istrazivao sam i5-i7 tako da mi je sad sve ostalo poprilicno jeftino :D

Ako neko ima savet slusam :)

^^^
Da, samo sto jos treba kupiti memoriju, hard, napajanje, kuciste, optiku....
Tako da ono sto si napisao i nije neki optimum....

:)

Hektor je pomalo u pravu, mislio sam kad bi se nesto moglo sklopiti sve za 400e bilo bi odlicno. Ali sustina mi je da CPU+MB+GPU napravim dobar kombo posto je ostalo manje vise sve ista cena bez obzira na pomenute.

E sad ako vec moram da idem na 500+ onda cu odmah da idem na i5 i u toj varijanti je bas ovo sto je Peja stavio.

i5-750 + Asus P7P55D + graficka ~100e + WD640AAKS + memorija 2x2GB (min1600mhz) ~100e + case i napajanje ~100e i to dodje oko 650-700e

U takvom slucaju sam obezbedjen za upgrade na ove i7 na 1156 i sa dodavanjem memorije.

Poslednja izmena:
Pa onda uzmes Athlona X4 630 (moze i 620, pa ga kloknes), on je tu negde sa Q6600, cini mi se, i uz njega neku OK AM3 plocu (GA-M770T-UD3P), 4GB DDR3... To ti je neki minimum. :)

Ako kupuje od "nule" bez veze je ici na S775, pogotovo sto nema DDR2.
Samo 1156 ili AM3 zavisno od finansija koje su ovde ogranicavajuci faktor.

Usteda na recimo GA MA770T-UD3P + X4 955 u odnosu na GA-P55-UD3 + I5 750 je oko 45-50 Eura.
Nije to i neka lova, ali ako je sve knap, onda moze da bude od pomoci ;)

Poslednja izmena:
Ih za 50e cu onda svakako ici na Intel :) Iako mi i5 verovatno ni ne treba bas kad vec moram da kupujem sve sto onda ne bih potrosio 15-20% vise i uzeo finu masinu koja ce da potraje poprilicno.

Proday istina ali mogu da se informisem barem :)

Hvala svima na pomoci!

Mislim da bi ti bilo ok i naravno povoljno da uzmes Phenom II X4 955BE + Biostar TA790GX(A2+,128)
cena negde ispod 200e

Koja je osnovna razlika između Athlona i Phenoma, osim u imenu? Koliko sam shvatio to nisu procesori različitih klasa, ali ne znam u čemu je suština? Phenom je kao cream of the crop? Jel ima neki Athlon koji je jači od nekog Phenoma, naravno iz istih generacija?

Koja je osnovna razlika između Athlona i Phenoma, osim u imenu? Koliko sam shvatio to nisu procesori različitih klasa, ali ne znam u čemu je suština? Phenom je kao cream of the crop? Jel ima neki Athlon koji je jači od nekog Phenoma, naravno iz istih generacija?

Ako mislis na Athlon II i Phenom II, glavna razlika je u tome sto Athlon nema L3 kes.
Athlon II X4 620 je "jaci" od phenom II X2 545 i X2 550BE (osim mozda TRENUTNO u igrama)

To zavisi od aplikacija koje se koriste. Npr. Athlon X4 je brzi od Phenoma X3 u programima koji su optimizovani za veci broj jezgara (poslovi tipa X264 enkodiranje), dok ce u nekim drugim situacijama Phenom biti malo do solidno brzi zbog L3 cache-a.
Ovo normalno vazi kada se porede procesori na istim frekvencijama.

Nazad
Vrh Dno