Šta je novo?

Ekstremna buka.Pomozite!

Marina85

Cenjen
Učlanjen(a)
21.07.2011
Poena
151
Pozdrav svima!Nadam se da sam na pravom mestu!Juče sam kupila novu konfiguraciju,sve je ok ali smeta ti nesnosna buka koju proizvodi hard disk.Celo kućište mi se konstantno trese tj. vibrira a iz kućišta dopire odvratan zvuk dok je disk aktivan!
Recite mi,molim vas, kako da neutrališem ili barem malo smanjim vibriranje kućišta i buku?U pitanju je hard disk WDC WD1002FAEX-00Z3A0.
Da li sam možda nasela na priču prodavca i kupila loš hard disk? :(((( Ne razumem se puno u hard diskove... Ovakvu buku nisam još kod nikoga videla! :(
Unapred hvala!!!

Ako si sigurna da je hdd u pitanu, obesi ga na gumice da visi..;) tako ce gumice apsorbovati sve vibracije i nece dolaziti do kucsta koje se ponasa kao membrana u tom slucaju ;)

Juče sam kupila novu konfiguraciju,sve je ok ali smeta ti nesnosna buka koju proizvodi hard disk.Celo kućište mi se konstantno trese tj. vibrira a iz kućišta dopire odvratan zvuk dok je disk aktivan!
Recite mi,molim vas, kako da neutrališem ili barem malo smanjim vibriranje kućišta i buku?U pitanju je hard disk WDC WD1002FAEX-00Z3A0.
Da li sam možda nasela na priču prodavca i kupila loš hard disk? :(((( Ne razumem se puno u hard diskove... Ovakvu buku nisam još kod nikoga videla! :(
Unapred hvala!!!

Obrati se prodavcu, mozda neki limić negde u kućištu vibrira od hard diska/ventilatora, ali svakako imaš svako pravo da ti se to reguliše. Inače tvoj disk je iz najbolje serije Western Digital diskova. :wave:

Obavezno odnesi nazad komp i reci im da ti rese to jer nije normalno da se tako ponasa. Hard je dobar ali je mozda taj primerak los ili neki lim ili sraf nije dobro postavljen. U svakom slucaju nemoj sama (ili komsija) otvarati kuciste jer mogu da ti ne priznaju garanciju (ako ima nalepnicu nazad preko srafa).

Pozz

Da,slažem se. Odnesi komp kod prodavca i reci mu koji problem imaš. Ja mislim da je nešto loše postavljeno tj. zašrafljeno u kućištu, ali ko zna. U svakom, slučaju, NIKAKO ne otvaraj sama kućište već ostvari pravo na garanciju.

Hard disk ti je fantastičan i iz najbolje serije WD-a je.

Obrati pažnju da ne "dreči" neki od ventilatora. I to je čest slučaj, češći nego galama ld HDD-a.

Ma kakav ventilator,problem je bio u kineskom kućištu od 2000 RSD!Kupila sam kvalitetnije kućište i svi problemi su nestali.A vibracije je stvarao hard disk tako da ne preporučujem nikome da stavlja ovaj hard disk u kineska kućišta!

Marina, nisi trebala da menjaš kućište. Ovo bi rešilo sve tvoje muke:

xilenceabsorbervibracij.jpg

xphdr.jpg

Proizvod se zove Xilence XP-HDR.

kako uglaviti to cudo u kuciste, cini mi se da ne bi bilo mesta ?

Bilo bi mesta ali u 5.25 slotu ;)
Pametnije je uzeti normalno kuciste umesto nekog tamo generickog kineza pa jos dokupljivati dzidzabidze..

@Rock86, ako kuciste ima jedan vent napred koji duva u hdd i hladi, kad stavis hdd u tu dzidzabidzu i uglavis ga u 5.25 slot, kako ces mu obezbediti hladjenje? Jos jedno pitanje, sta da radi neko ko ima 2, 3 ili 4 diska? Koliko izadju 4 te dzidzabidze i jel ima vecina ljudi slobodna cetiri 5.25 slota?

Za onoga ko se zeznuo i greškom kupio kinesko kućište (kasnije shvatio šta je zapravo kupio), a pri tome ima 1 HD, ova džidžabidža je spas :) Košta ~990 RSD. Što se tiče hlađenja, bitno je da između DVD uređaja i hard diska bude jedno prazno mesto, dakle da se disk nalazi u sredini. Ne bi trebao da se pregreva.
Ljudi koji imaju više diskova svakako trebaju da kupe novo kućište, nema smisla da kupuju ovu džidžabidžu, nije isplativo a i hlađenje bi bilo problem u tom slučaju.

pa nije ni za 990rds.. kinez kosta bar 2200-2300din, dodas crvenu na to i imas ja mislim asgarda ili neki elite bez napajanja.. uglavnom, trebalo bi u rangu 35e biti neko krstenije kuciste koje ne zvecka i landara..

Sve se to da rešiti i besplatno uz malo dobre volje. Moj F3 hard proizvodi strašne vibracije i u kineskom kućištu je pa sam sredio da se komp uopšte ne čuje.
Davno sam hdd prebacio na gume i seek se više nije čuo ali su se vibracije neverovatno i dalje prenosile i ustanovio sam da desni lim rezonuje, što sam lako sredio zategnuvši ga malo.
Ukupno u kompu imam samo dva venta, devetku na cpu i osmicu u napajanju (kineskom), oba su na 5 volti i ne čuju se uopšte, kao da je pasivno hlađenje i ništa se ne pregreva čak ni sad leti.

Poslednja izmena:
@Gadjan
imam kinesko kuciste LC-Power i 10 ventilatora u njemu (4 na samom kucistu), ostalo po komponentama. I nista ne zvrnda, a 3 HDDa su nakacena direktno na lim + DVD-RW + DVD/CD-RW. Ljudi pritegnite dobro vijke ili napravite gumene podloske (ako ima mesta da se uglave izmedju HDDa/ventilatora/... i limarije).

Pozdrav.

Није нам свима исти праг толеранције за оно што постаје гласно или прави буку.....

a LC bas i nije genericki kinez.. ne verujem da odise nekim kvalitetom ali ok..

Ma kakav ventilator,problem je bio u kineskom kućištu od 2000 RSD!Kupila sam kvalitetnije kućište i svi problemi su nestali.A vibracije je stvarao hard disk tako da ne preporučujem nikome da stavlja ovaj hard disk u kineska kućišta!

Marina, Marina, Marina ... je kupila drugo kuciste... resila problem i ne zvoni joj vise kuciste... nema potreba prezvakavati ovo OPET...

Nazad
Vrh Dno