Šta je novo?

Periferni uređaji Eksterni USB C SSD do 130e

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

[Miki]

Čuven
Učlanjen(a)
05.06.2001
Poena
725
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vidim da postoji tema iz 2022 sa dva odgovora pa rekoh da otvorim novu, mozda pomogne meni i nekome ko se jos dvoumi sta da kupi.

Gledam da nabavim sebi jedan USB C eksterni SSD kapaciteta 1TB (od dva TB su prilicno skuplji, cak i duplo) i gledajuci cenu do 130e i sta moze da se nabavi kod nas u opticaju su sledeci:
Samsung T7
Kingston x2000
Adata SE880
Adata SE900g
Da li neko ima iskustva sa bilo kojim SSDom sa liste, ili ako postoji neka druga preporuka koji sam prevideo?

Kupovina enclosurea + SSDa nije opcija jer nesto krsteno izadje prilicno skuplje.

Imaš ovaj enclosure koji može da radi na 20 Gbit/s (u teoriji) ako imaš odgovarajuće portove: https://www.exceed.rs/artikal/hdd-s...sure-for-m-2-ssd--usb3-2-gen-2x2-type-c-black

Onda ubaciš Kingston KC3000 1TB od 80e i završiš posao.

Možda može i da se uglavi neki solidan 2TB drajv uz jeftiniji enclosure od 10 Gbit/s, imaš LC Powerove od 3000-3500...
Adata Gammix S70 Blade 2TB je trenutno 120e u Mađarskoj, možda na KP nađeš za 110e. Uz enclosure od 25-30e (samo gledaj da je na minimum 10 Gbit/s) imaš Gen4 SSD u klasi sa KC3000...
Jedina zvrčka može da bude to što S70 Blade ima tanki fabrički hladnjak pa nisam siguran u koja kućišta može da stane a u koja ne...

EDIT: Nevermind, heatsink na S70 Blade dolazi odvojeno i ne moraš da ga staviš. Bombona. Mislim da ti je to najbolja opcija u kombinaciji sa gorepomenutim LC Power 2x2 (20 GBit/s) kućištem.

Ako baš mora neko od onih sa spiska, Kingston ili SE880...

Poslednja izmena:
Imao sam bas losa iskustva za LC Powerom i njihovim enclosureom za HDD.
Prvi je otkazao rad posle mesec dana, zamenski mislim da je ubio disk :).
Zato sam mislio da izbegnem enclosure koji je jeftiniji, a asus je vec 7000RSD + disk sto se stvarno ne isplati.

Svakako cu jos da procitam recenzija, mozda su se popravili :)

Ne znam, drugi nisu imali problema a sam koristio njihov 3.5" enclosure takođe bez zezancija...

Pogledaj i Maiwo, kreću se oko 4500 din. a na KP verovatno ima bolji izbor iz HU...

+1 za enclosure i kc3000. Ne mora taj ssd, ali je svakako best buy trenutno.
Za enclosure bih preporučio poručivanje sa aliexpress ako imaš vremena da čekaš. Postoji par brendova tipa orico, ugreen, baesus... koji imaju kvalitetnije proizvode.
Ja za sebe planiram jedan takav komplet, samo što ja nemam potrebu za sigurnošću podataka tako da ću uzeti netac ili kingspec ssd sa alija takođe. 2tb modeli su oko 100usd. gen3 3500mbps 2tb je oko 80usd.

Vidim da postoji tema iz 2022 sa dva odgovora pa rekoh da otvorim novu, mozda pomogne meni i nekome ko se jos dvoumi sta da kupi.

Gledam da nabavim sebi jedan USB C eksterni SSD kapaciteta 1TB (od dva TB su prilicno skuplji, cak i duplo) i gledajuci cenu do 130e i sta moze da se nabavi kod nas u opticaju su sledeci:
Samsung T7
Kingston x2000
Adata SE880
Adata SE900g
Da li neko ima iskustva sa bilo kojim SSDom sa liste, ili ako postoji neka druga preporuka koji sam prevideo?

Kupovina enclosurea + SSDa nije opcija jer nesto krsteno izadje prilicno skuplje.
Koristim Samsung T5 1tb već par godina, za moje potrebe extra. Mislim da sa bilo čim tog ranga nema greške.

Podelili smo se prilikom kupovine :).
Zena je sebi porucila T7 za posao, a ja sam uzeo s70 blade i enclosure.
Videcemo ko ce pozajmljivati od koga :).
Hvala na predlozima!

Evo razlog zasto nisam bio za opciju enclosure i ssd.
20 dana i prestao je sa radom. Ubacio drugi nvme u enclosure, on radi. Sad da li je enclosure ubio SSD ili je SSD sam odapeo bez razloga je veliko pitanje.

Vrh Dno