crkavaju diskovi i ovako i onako i u kucistu i u ext kucistu i sama ta ext kucista... nema pravila, samo sreca... kad kupis disk u kucistu, pa crkne, ili se oprostis od garancije (ako iscupas disk pa radis recovery kriticnih podataka) ili se oprostis od podataka (ako nisu kriticni). ako kupis odvojeno disk i kuciste, uvek ima sanse da ce bar jedno da prezivi |))
Ja trenutno imam 2x2.5 sata diska (jedan mi je ostao kad sam stavio ssd u lap, drugi sam koristio u prethodnom lapu), pa mi kupovina celog ext diska nije bila opcija... uzeo sam chieftec black box i prezadovoljan sam... imam i jedan malo socijalniji coolink, njime bas nisam toliko zadovoljan (vise se greje, ne deluje ni blizu robusno, nema esata), ali radi posao...
imamo sluzbenog transcenda, gumenog, i on je fenomenalan... preziveo je uhh svasta... ali se ne zna unapred koji je disk unutra, pa znam primerke koji su i spori i riknuli posle dva dana itd... no ipak kao dzepno resenje ovaj transcend mi je prvi izbor.
Imam jos i maxtor one touch 1tb i 750gb... njih sam uzimao na rasprodajama u italji... kolegi je jedan crkao i mozemo da se slikamo sa njime jer smo ga rastavili, a podaci nisu dovoljno bitni da ih saljemo na profesionalni recovery...
tako da bih za stacionarno externo resenje uzeo posteni 3.5" rack i samsunga f2 od 1.5