Šta je novo?

Eksterni hdd, problem...

|bacteria|

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
319
Znaci , imam Fujitsu 2.5" sata hdd, 80 Gb i spakujem ga u novo eksterno kuciste. Prikljucim na komp, i sve radi normalno (prikljucio oba usb kabla da bi bilo dovoljno napajanje).

E sad, problem se javlja kada hoce da kopiram vece fajlove. Jednostavno kada uzmem 2 Gb i stavim da se kopira , posle 20 tak sekundi prijavi da hdd nema, jednostavno nestane. Kao da se iskljuci. I posle opet 20tak sekundi hdd proradi i vidi se u my comp.

Kada kopiram manje fajlove , slike.. mp3 nema tih problema.

Je li se ko susreo sa ovim problemom ? Ja predpostavljam da je kuciste defektno, jer je hdd ovako sasvim normalno radio.

Sto si menjao kuciste, u kom je bio pre?

Moguce da je problem sa strujom. Ima li to kuciste dodatno napajanje ili samo preko duplog usb-a?
Meni se na passportu desava slicno ali samo na nekim usb portovima(i samo jedan usb).

Poz

Poslednja izmena:
Ima mogucnost dodatnog napajanja ali ga ja nemam. A prikljucivao sam oba usb-a kabla. Probao na 2 racunara.

Evo sada otvorio da vidim , i ovaj chip na elektronici u kucistu hdd ne da je vruc, znaci gori. U roku od 15 sekundi se "uzari"... Izgleda je ipak do kucista.

ako ti se usija cip na elektronici diska, on da nije do kutije.
AKo se usija toliko da ne mozes da drzis ruku na chipu to je opasno, ako mozes da drzis nije.

Pogresno sam se izrazio izgleda.

HDD je ok, nema preteranog grijanja. Vec elektronika od eksternog kucista, onaj mali dio sa sata konektorom , bogami posle 20 sekundi , vec je ugrijan ne moze se prst drazit.

Ide ovo eksterno kuciste sutra na zamjenu, nema druge.

Nazad
Vrh Dno