WD Black od 2.5" ima 5 godina garancije, ali si ograničen na kapacitet od 750GB.
Imaš 2.5" WD Red od 1TB i on ima 3 godina garancije.
Inače ne bih nikad kupio nove 2.5" WD diskove, od kada sam video da u njih ne ide standardni SATA disk. Elektronika na disku uopšte nema SATA konektor, direktno je USB na elektronici diska - u prevodu zezneš konektor i šansa da izvadiš podatke je nikakva, plus nema šanse da nešto ispeglaš sa HDD Regeneratorom ili sličnim programima.
Poznanik mi je pre nekog vremena doneo jedan takav WD, polomio USB konektor, a trebali su mu podaci. Ja rekoh nema problema, garancija ti je ionako otišla, samo ćemo hdd da prebacimo u drugu fioku i to je to. Otvorim kučište i imam šta da vidim - USB direktno na elektronici, a kada je on nategao konektor pukla je sama štampana ploča i nije bilo šanse da lako iščupam podatke. Uspeli smo da prelemimo nekako privremeno, držalo je pod nekim uglom dok nismo iščupali podatke, posle sve komplet u kantu.
Sa fiokicom i klasičnim SATA diskom nema šanse da ti se tako nešto desi, tačno znaš šta je unutra, garancija fioke i hdd-a nisu povezane, a ako crkne elektronika fioke ne ostaješ bez podataka.