Šta je novo?

Eksterni hard disk, preporuka ?

boske66

Cenjen
Učlanjen(a)
29.01.2013
Poena
154
Poteban mi je penosivi hard disk za puštanje filmova, slika i ostalog video materijala na televizoru.
Televizor je Lg 47lm600s i u upustvu stoji da vanjski uređaji koji se koriste trebaju da inaju nazivni napon manj od 5V, a nazivnu struju manju od 500mA.
Vidim da se na tržištu nalazi brdo eksternih hard diskova i da im se cena kreće od 5500 dinara pa naviše za 500GB.
Šta mi preporučujete i kakva iskustva imate u korišćenju.

Aj da ne otvaram novu temu nego da pitam ovde.
Koji externi 2.5 disk od 1TB biste mi preporucili.
Budzet je 9.000 RSD moze i jeftinije ako ima. Namena je storage filmova, muzike isl i pustanje istih na televizoru. Najvaznija je pouzdanost i po mogucnosti da bude USB 3.0
Dajte neke preporuke za kupovinu...

Ovaj:
http://pcpractic.rs/proizvodi/ekste...xternal-25-1tb-transcend-ts1tsj25m3-8mb-usb30

Napomena: S obzirom da je TV u pitanju, najpre proveri da li je TV kompatibilan sa USB3.0, pošto može da ti se desi kao meni da kupiš USB3.0 enclosure za hard diskove i onda tek zaključiš da TV ustvari ne radi sa USB3.0, već samo prima USB2.0. Moj TV je Samsung UE40D6150, našao sam i na internetu da Samsung televizori imaju problema sa kompatibilnošću sa USB3.0. Za druge televizore ne znam, ali vidi da pozajmiš od nekoga neki USB3.0 eksterni hard, čisto provere radi, da budeš miran.

Poslednja izmena:
I meni su u "pcpractic" savetovali da ne uzimam USB3 jer u specifikaciji za tv ne stoji da podržava USB3 i nisu sigurni da će mi raditi, tako da sam odustao i uzeo transHDD External 2.5" 750GB Transcend TS750GSJ25M2.

Najbolja iskustva imam sa WD MyPassport diskovima. Imam jedan od 320 GB vec nekoliko godina, nikad ni najmanji problem. Jeste mu malo veca cena, ali vredi svaki dinar, po pouzdanosti...

Koliko ja znam uredjaji sa USB 2.0 citaju 3.0 kao 2.0 tj sa protokom ogranicenim na USB 2.0, no to je teorija
Osim TV-a imam LG BD560, oba su sa USB 2.0 ulazom, do sada nisam probao ni jedan USB 3.0 uredjaj, a takodje nemam nikoga ko ima neke externe diskove uopste.
Kolika je prosecna brzina pisanja tog Transcend-a ili WD na USB 2.0?

Nazad
Vrh Dno