Šta je novo?

Eksterna TV karta

ppredrag

Čuven
Učlanjen(a)
21.07.2005
Poena
885
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9700X, Freezer 36
Matična ploča
Sapphire Pure B850M WiFi
RAM
2x16Gb
GPU
Sapphire 9070 Pure
Storage
Kingston KC3000
Zvuk
Soundblaster Z
PSU
FSP Vita 850GM
Kućište
Lian Li A3
Monitor
AGON Oled
Miš & tastatura
G305, RK84
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam tft monitor viška i treba mi tv karta kojoj ne treba pc uopšte već da se u nju bocne antena, zatim iz nje putem dvi ili vga kabla na monitor. Znači NIKAKO pc kao posrednik. Koji kvalitetan model preporučujete. Vi preporučite modele nezavisno od cene, a ja ću odlučiti da li mi cenovno odgovara. Hvala unapred🙂

Bio sam u sličnoj situaciji, s tim da sam hteo napraviti jeftin full HD televizor za spavaću sobu.
Tako da sam uzeo Benq 2200hd i externi stand alone tv tuner 3xm ab300 sa full hd podrskom.
Tv tuner sam uzeo prodavnici baterija u Ns za 4500 dinara, pre dve nedelje. Prikopčao sam ga na dvd player i laptop. Zadovoljan sam kvalitetom kablovske slike(SBB), isti je kao kod običnih lcd televizora.
Promena kanala je brzo i sto je najbitnije sve je bešumno.

Hvala svima na odgovorima. Uzeo sam ovog Leadtek-a i slikom sam prezadovoljan. Pozz

a koji standalone full hd tv tuner kupiti ? svideo mi se compro v300 ali podrzhava rezoluciju do 1680 x 1050 dok compro w800 mi deluje dobro ali izgleda da ga nema kod nas. shta josh ima od full hd modela? shta je 3xm ab300 kog djavola ?
red je da kupim neshto i voleo bi da mozhe da me sluzhi na duzhi rok, za gledanje obichne kablovske kao i hd kanala (u buducnosti), pa dajte neke predloge.

a koji standalone full hd tv tuner kupiti ? svideo mi se compro v300 ali podrzhava rezoluciju do 1680 x 1050 dok compro w800 mi deluje dobro ali izgleda da ga nema kod nas. shta josh ima od full hd modela? shta je 3xm ab300 kog djavola ?
red je da kupim neshto i voleo bi da mozhe da me sluzhi na duzhi rok, za gledanje obichne kablovske kao i hd kanala (u buducnosti), pa dajte neke predloge.

Mislio je na X3M A300 (typo).

Inače, ovaj Compro V300 mnogo lepo izgleda, ali su mu funkcije osakaćene, odnosno nema gomilu funkcija koje moj analogni eksterni Leadtek ima. Što se tiče ovog W800, njemu nisam uspeo da nađem specifikacije. Može neki link? 🙂

I meni bi značio predlog za te hybrid varijante, s tim što ne jurim nužno eksterni tjuner.

Kakva je razlika izmedju ovog compro i leadteka....Sta je tu kvalitetnije... Zanima me ta externa standalone kartica...?

Jel ima neko nekih snimaka sa ovim karticama, cisto me zanima kakva su iskustva

Hvala unapred

Pozdrav

Jel moze neko jos da mi kaze kako da znam da li tv kartica ima hardversku kompresiju, da mi ne uzima procesor

One koje imaju hardversku kompresiju će teško proći bez isticanja svojih prednosti. Googlaj malo, ne postoji neka šema svih tv karti gde bi to mogao da vidiš (ili ja za nju ne znam).

Zna li neko gde tacno u NS-u ima da se kupi X3M A300. Ili neki kvalitetniji fullHD a da nije preterano skup.... Moze i na pp...

Poslednja izmena:
Moze li jedno pitanje oko toga kako funkcionisu ove externe tv karte. Kako se snima nesto pomocu nje? Da li je uopste moguce snimiti nesto sa njom na HDD (ovo je mozda glupo pitanje, ali ne vidim nikakvu vezu sa racunarom osim ovog da se graficka povezuje na ulaz u tv karticu)...

Pogledaj ovaj model. Zaista sam odusevljen kako radi i koji je kvalitet slike.
http://www.benchmark.rs/index.php?op...ice&Itemid=192
stvarno je jako dobra varijanta eksternog tjunera.

Bar je na ovom modelu takva veza... Kad malo bolje pogledam taj daljinski ne vidim nigde uopste opciju REC....Jel ta kartica moze da snima uopste?

Pozdrav

Hvala svima na odgovorima. Uzeo sam ovog Leadtek-a i slikom sam prezadovoljan. Pozz

Tuner je extra! I ja ga imam vec duze vreme. Samo jedan frendly warn! Nemoj ni u ludilu da pobrises na sve kanale do jednog. Imaju fabrcku gresku. Ako ides na delete kanal po kanal i tako do zadnjeg i ugasis ga... vise se ne upali 🙂 Jednom mi se to desilo jer sam hteo da poredjam kanale od nule pa rekoh ajde da pobrisem sve pa cu jedan po jedan da memorisem. Obrisah, ugasim (ne secam se da li se ukocio ili sta), upalim kad... crno! Ne pali se. Ja to lepo na reklamaciju oni to uvaze, dobijem nov isti... rekoh ajd imao neku gresku pa zato zabrljao. Pobrisem ja opet sve kanale u nameri da odradim lepo scan i sort kad... OPET ISTO! Evo sad treci imam (naravno jer je i drugi izreklamiran) i rekoh sebi od sad sve cackaj samo ne brisi nikako sve kanale do poslednjeg. I eto fala bogu radi ko lud vec ohohoo... al vise ne brisem kanale do zadnjeg :d

Ljudi jel moze sa ovim externim karticama da se snima nesto?

Sa ovom ne moze. Tj moze... Ako njen tv out oteras na neki DVD-R ili PC tv-in onda moze 🙂 Ne moze drugar ova je only TV tuner.
Mada postoje koje mogu ali za ovaj Leadtek to nije slucaj.

Hvala puno na odgovoru...Ja sam se vec bio zaleteo sa ovom karticom i onda procitam negde da nema nikakvu vezu sa pc-jem pa mi to palo na pamet, posto mi kartica treba prvenstveno da bi snimao neke emisije...

Pozdrav

Ne može sa svim eksternim tv kartama. Uglavnom, one koje su zavisne od PC-ja mogu da snimaju (i automatski skladište na hdd), one koje su standalone nemaju tu funkciju.

Jel zna neko neki dobar model externe tv kartice koja moze da snima?

Evo, recimo moja može da snima (Leadtek WinFast TV USB II Deluxe). Ima sve funkcije kao interna Leadtekova karta (TV2000XP Expert) osim teletexta. Slika je zadovoljavajuća, software isti kao kod svih Leadteka (WinFast PVR).

Nazad
Vrh Dno