Šta je novo?

Ekskluzivno: Intel Sandy Bridge platforma

Pa da posle na forumu obitavam sam samcijat zbog masovnog suicida ....a neeeeee :)

Poslednja izmena:
Ne brini, ostaće ljudi koji čekaju buldožera da pregazi sb. :d

Ma da, reci nam, ali sutra...:eyebrows:

ja sad ne znam da li cu dobiti procesor sutra ili ne? narucio sam ga juce cim se pojavio na sajtu, i dobio sam mail kao potvrdu.. da se nadam da cu ga dobiti sutra ili ne ? radi se o 2500k modelu i pise 72h isporuka najkasnije.. ?!

Meni sutra stize 2500K, ja sam bio odgovoran i narucio na vreme iz Atoma :)

@abacus
Kladim se da je neki nesposobnjakovic nesto lose predvidio ili otkucao :)

@zeljko

Svak čast na ulovu :)

Šta si nabavio od ostalih komponenti ?

Ipak Asus P8P67 malo je skuplja nego vani ali... memorija ce biti exceleram 2x2GB 1600MHz cl9 a kuler Alpenfoehn Brocken

Ipak Asus P8P67 malo je skuplja nego vani ali... memorija ce biti exceleram 2x2GB 1600MHz cl9 a kuler Alpenfoehn Brocken

Jer si ti 100% siguran da ce ti stici taj 2500K ?
Sto se tiche ploche mislim da je sasvim Ok .. i meni stizhe sutra jedna ista takva i to sam zadnju ulovio za kupca....
A sto se mene tiche chekam Gigabyte...bice ga sledece nedelje...a sa njim u paketu tj. kod istog dobavljacha stizhu i 2500K....ako Gigabyte bude skup onda mi ne gine MSI P67A-GD65,plocha koja za taj neki novac tipa 140-150e daje najvishe...

Poslednja izmena:
Jer si ti 100% siguran da ce ti stici taj 2500K ?

Da
Evo imam i broj posiljke iz city expressa :)

A vidim da i winwin ima konfiguraciju samo sa i5 2500K modelom, neverujem da bi nesto tako kacili da nisu obezbedili bar deo procesora za nju.......

Poslednja izmena:
Od kad je stigao, nema ga na stanju
stvarno glupost, 2500 obican je samo 5-6e jeftiniji

Polako biće... A uvoznicima bih savetovao da uvezu što više K primeraka u odnosu na obične (osim ako to sam Intel ne uslovljava), jer razlika u ceni je mizerna i svaki malo bolje informisani kupac će kupiti K verziju, naročito pošto se SB mnogo jednostavnije i lakše klokuje...

Juju....cenim da imaju bar jedno 1000 konfi spremnih....zezam se...nemaju nijedan na stanju....znachi bar jedno 7 dana smo osudjeni na chekanje osim ako neko ne iznenadi...

Juju....cenim da imaju bar jedno 1000 konfi spremnih....zezam se...nemaju nijedan na stanju....znachi bar jedno 7 dana smo osudjeni na chekanje osim ako neko ne iznenadi...

Ko zna, sto mislis da ce ti VP reci istinu, pa te firme su uglavnom pokretali najveci mafijasi biznismeni 90tih, samo sto nisu poznati ko miskovic, beko ali je isti princip politike kod sviju :p

Ajde ti samo nama zhiv bio i dobio sutra taj Asus i 2500K pa kachi rezultate shto pre :)

Zeljko kad si i u koliko sati narucio 2500k? preko neta? ja sam juce oko 2 popodne narucio preko *mm*-a, e sad ne znam kakva im je politika da li oni cim prime narudzbu uzimaju procesor iz masse i stavljaju ga sa strane (spremaju za posiljku) ili ce to tek sutra da urade tj. nece jer ih vise nema na lageru? nisam dobio tracking number i vidim da mi u statusu pise kao "obradjuje se".. ?! sta mi je ocekivati?

@repsi neznam sta da ti kazem, ja sam porucio u a**m-u juce ujutru i danas mi je javljeno da su stigli i poslat mi je broj posiljke...

Ozbiljne firme rade tako sto idu redom po vremenu narudjbine i kako stize roba tako salju, znaci nikom ne daju preko reda.......

Poslednja izmena:
Sta se desilo sa tim 2500K i Asusom...jer montiran ili sta? I ako mozhe neki rez na 4.5GHz i temperature u LinX-u ?

Mislim stvarno ekskluzivno....dva i po rezultata sa domacih prostora...utisci 0 bodova....tuga...

Šta bi, do 12.01.2011 svi na hajpu, uzbuđenje kulminira a onda prekid, prošla već 3 dana (skoro)?

Don't believe the hype...

kao i svaki tik, dobijaju se poboljsanja koja su izazvana "novom" arhitekturom proca koji sada "uspesno" iskoristava tehnologije stare 2 i vise godina zahvaljujuci "novim" cipsetovima na novim maticnim plocama, i naravno 32nm proizvodnom procesu .

poboljsanja postoje, pa ko zeli da potrosi na novi komp nekoliko prosecnih plata nece pogresiti..

go for it !

:d

A, bolje onda da navoskiram svoju dasku dok još talas nije sasvim prošao :d

Pa i moj q6600 na 3.6 je i dalje (neverovatno koliko dugo!) aktuelan, a upravo da se nadovezem da i sa svakim novim OS-om je sve bolje iskoriscen (vista sp2, win7). A da bi doslo da on bude ogranicenje za igre morao bi CF ili SLI nekih novih karti i to na nekoj mizerno niskoj rezoluciji, a uglavnom svi testovi na netu su sa 1024*768 i sl sa niskim kvalitetom prikaza pa kao onda je CPU bound, da da bas neko igra na toj rezoluciji sa novom grafickom! Jedino ko radi video i foto obradu intenzivno pa da ima smisla novi CPU sa novim instrukcijama za multimediju i ludim memorijskim protokom, a takvih je jako malo, za nas ostale povremeno konvertovanje i cekanje od 20 min ili 10min tako je svejedno... Pa cak je dvojezgarni kao sto je receno (lepo klokovan) dovoljan za gejmere, iako 4 jezgra lepo pomazu za multitasking i odstranjuju pojave "stucanja".
A sada da nam ide voda na usta od Sandy Bridge-a naravno da ide, pa nebi ni bili na ovom forumu!! :p
Ali da ima bas neke velike logike... Bolje uloziti u novi GPU gde CUDA vec renderuje sasvim lepo a sigurno ce i ATI sa open CL, ili u neki SSD gde je pravo usko grlo sistema.

Win 7 sp1+ novi linpack+ i7 2600k 4848Mhz
HT-on
21.01.png1.png
HT-off
21.01.png2.png

Poslednja izmena:
@manja
Po idle temperaturama predpostavljam da si otvorio prozor :p

@mdm

Upravo tako. Nema nikakvog realnog i opravdanog razloga da ja koji imam Q9550 još neko vrijeme uopšte razmišljam o zamjeni za nešto novije. Tim prije što smatram ludošću filozofiju "kupuj novo samo zato što je izašlo".

Ali ako neko ima za koju generaciju (ili par generacija) stariji CPU i sad kupuje novi svakako bi trebao da ozbiljno razmisli o Sandy Bridge, ja sigurno bih.

@ manja
Fino, fino, sa kojim coolerom "ladio" azdaju?
Kad nadjes vremena pusti celu "bateriju" testova, cisto da smirim strasti:).

@manja
Po idle temperaturama predpostavljam da si otvorio prozor :p

Kakav crni prozor, pa napolju je minus 4c, zar mislis da sam toliko lud da se smrzavam da bi prikazao par rezultata:Dal ako bas zelis mogu i to odraditi da pustim LInX dok je otvoren prozor pa da i to uporedimo:D fora je u jacem ventilatoru Y.S.Tech FD121238EB koji se vrti na 2800 obrtaja:D+ Noctua NH-D14 i dobiju se ovi rezultati, jedino sto je buka na nivou nekog prosecnog usisivaca:D al dok testiram CPU i plocu nije mi mnogo bitno sto su bucni:Dal i sa noctuom (koja se vrti na 1200 obrtaja i veoma je tiha) temperature su mi za 4-5c vise, tako da slobodno moze da se kaze da ovo moze da bude podesavanje za 24/7, videcu danas da pustim LinX sa orginalnim noctua ventilatorima(znaci tisina na prvom mestu) pa da uporedimo temperature + cu kasnije i da otvorim prozor:D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno