Šta je novo?

Eisa Awards

Odličan argument, 420€+ISO400+noise redukcija vs 225€+ISO800+autolevels. Sasvim ravnopravno.

A ja, da ne dužimo raspravu, pošto ovo nikud ne vodi, pozdravljam sve da ne kupe S5600, nego da dodaju koju desetinu evra i kupe S2 - tebi na dušu, naravno.

Nevezano za temu, napiši gde možemo da kupimo ove aparate i sony kartice po tim cenama koje navodiš, pošto su stvarno odlične - može i u hot hardware.

Nidzo jel' ti stvarno mislis da mozes da ulazis u raspravu sa Goranom (majka)? Ne znam koliko si upucen u njegov rad ali on je jedan od retkih fotografa koji fotografisu ptice, koristi malo mnogo ozbiljniju opremu, fotografise vec dugo i td. A zbog tih 'tica veoma dobro zna i sta znaci visok ISO i stabilizacija i td.

Prepucavas se sa nekim koga bi trebalo da zoves "ucitelju"...

To što imam visoko mišljenje o useru 'majka' ne znači da treba da mu se klanjam, niti bi, verujem, on ulazio u rasprave sa mnom ili nekim drugim da očekuje da mu se ovde puzi. Od njega, a i od tebe sam uspeo mnogo da naučim, i drago mi je zbog toga. :)

U svakom slučaju, ne vidim kakve sve ovo ima veze sa temom, vidiš da upoređujemo aparate različitih cenovnih klasa koji daju sasvim uporedive rezultate - moje mišljenje, dok neki smatraju da se ložim da su ovi snapshotovi gore uporedivi sa slikama iz linka. Svako može sve da vidi, pa neka proceni, da ne produžujemo raspravu bez potrebe.

naravno da su rezultati uporedivi.

phil askey je tako na testu F30 stavio njegove rezultate pored onih sa D50.
oba su fotoaparati a opet...

ono oko cega se raspravljamo od pocetka je sledece. meni nije jasno kako EISA nagradu u UZ klasi moze da dobije jedan od slabijih modela iz te klase.
nidzo, posle si napisao da je to aparat vise klase. vise klase u odnosu na sta?

D200 od EISA-e tako nije dobio nagradu zato sto je jeftin nego zato sto je dobar, kao sto su i neki drugi modeli dobijali nagradu u svojim klasama.

da 5600 ima senzor iz F30, to bi bilo nesto sasvim drugo ali nije taj slicaj.

Nije taj senzor, ali S5600 i dalje ubedljivo pere sve ostale UZove :)

Da, u u low light mogucnostima. IS i 40mm vs senzor = senzor :)

Poslednja izmena:
Ajde malo da pustimo druge da prichaju :)

Nazad
Vrh Dno