Šta je novo?

Eh, ta Opera :(

• Začetnik teme Začetnik teme Dorry
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
720
Problem je sledeci: Posetim neku stranicu koja mi je u bookmarku ili koja je vec ukucana u adress baru, recimo ActionTrip ili DailyTech 6. Oktobra i izlistaju mi se novosti. Iste strane posetim 8. Oktobra, a Opera mi prikazuje novosti od 6. Oktobra, tj kao da se nista nije updateovalo sve dok ne kliknem refresh, pa mi izlista normalno stranu :trust: Sajtovi rade normalno u IE, FFox i ostalim browserima.

Resenje pokusano: Clear cache i brisanje foldera cache4 i bunarenje po Opera forumima.

Verzija 9.02 je u pitanju, najnovija.

Da li se jos nekom ovo desava?

Nije problem u Operi vec si ti odnekug otvorio i bookmarkovao staru sajta sa tim datumom, a nisi bookmarkovao home page jer opera pamti i bookmarkuje onu stranu koju si stavio da se bookmarkuje tada npr. ako bookmarkujes sada http://www.bench-market.com/forum/showthread.php?t=111562 Opera ti nece otvarati Home page BenchMarketa niti pocetak foruma vec stranu sa temom Eh, ta Opera 🙁

Opera cita iz kesha (ako ima sta da procita), a refresh je tera da ponovo skine sadrzaj sa servera...

Opera 8 nije chitala iz kesha... Eh, opet nazad na firefox, i guess 🙁

Iskreno nisam trazio preko googlea da li ima Opera za Linux, vec preko Packet Managera (Adept), a on mi nista nije nasao, pa pomislio sam da nema 😉

Tools > Preferences > Advanced > History > Check if cached page is updated on the server > Always

Reko da ne otvaram novu temu pa da pitam ovdje. Imam operu 9.01 i kad npr ubacim dvd od pc mikro dvaput mi otvori sadrzaj na dvd umjesto jednom (tj u dva taba). To mi se nije desavalo na operi 8.5

Reko da ne otvaram novu temu pa da pitam ovdje. Imam operu 9.01 i kad npr ubacim dvd od pc mikro dvaput mi otvori sadrzaj na dvd umjesto jednom (tj u dva taba). To mi se nije desavalo na operi 8.5
tako radi i kod mene na jednom kompu, kad god autorun pokrece HTML fajl sa CDa... zasto je tako? Nemam pojma, verovatno neki bug u Operi 🙁

@ Joshefin: da li ce tako Opera ostati bez svog cuvenog brzog reagovanja na pritisak BACK dugmeta?

@ Joshefin: da li ce tako Opera ostati bez svog cuvenog brzog reagovanja na pritisak BACK dugmeta?
Kao što rekoh, transferisao sam se na GreenBrowser i jedino što mi zaista nedostaje je taj brzi back kod Opere. Prosto je neverovatno da je to toliki problem da su jedino u Operi uspeli da ga reše kako treba, i to još kad.

Kao što rekoh, transferisao sam se na GreenBrowser i jedino što mi zaista nedostaje je taj brzi back kod Opere. Prosto je neverovatno da je to toliki problem da su jedino u Operi uspeli da ga reše kako treba, i to još kad.
😉

ja se, inace, ne slazem da je kod Opere to odradjeno bas kako treba. Npr: odem ja na deviantart i ne ulogujem se; kad kliknem na neki link, oni mi izbace reklamu, koju ponekad prikazuju neulogovanim posetiocima; ja kliknem Back i vratim se prakticno trenutno, sto jeste super; ulogujem se, pa ponovno kliknem na malopredjasnji link i opet mi se prikaze reklama; onda moram da uradi Refresh, da bih stranu video bez reklame... znaci, Opera to radi veoma dobro, definitivno bolje nego IE ili FF, ali ne bas savrseno!

I sa never drlja, isto kao što drlja i sa "every time you start..." (a ne bi trebalo). Osim toga, čovek očekuje neku razumnu količinu autorefresh-a, a ne da uvek svugde gleda iste strane i da pešaka radi refresh. Ja uopšte ne razumem zašto IE radi refresh kad se klikne na back ili forward, to je u 99.9% slučajeva nepotrebno.

Evo, uključio sam "never", nekoliko puta se vratio na Bench index i nekoliko puta ponovo otvarao podforum softver. Svaki put je iznova skidao sa Neta stranu, bez obzira na "never".

Nisam ga restartovao... Ne piše da treba. No, probaću i tako kako savetuješ.

Neće ti pomoći ni restartovanje. To je neki čudan problem. Viđao sam slučajeve gde je back instant. Dok se negde bez obzira na podešavanja klikom na back prethodna strana uvek učitava ispočetka. Pomislio sam da je problem do sajta na kome se nalazim. Ali kasnije se ispostavilo da nije u tome problem. Koristim operu u njoj sve lepo radi.

Nazad
Vrh Dno