merlin je napisao(la):Ajte ljudi manite se šale, dolaze topliji dani.![]()
Ima li neko konkretan predlog ili majstora koji bi to mogao da uradi, ako može.
merlin je napisao(la):Stvar je sledeća: imam klimu Sevent, ali samo spoljašnji deo. Da li može da se namesti unutrašnji deo od neke druge klime?
Imam NEO i sve slabije hladi, cesto mi se cini da samo radi ventilator, odnosno da samo duva, da li je to znak da je iscureo freon? Klima je pod garancijom, ali nisam siguran da li tripujem ili ne, kako da koliko toliko pouzdano utvrdim da je kvar u pitanju, a ne jednostavno losa klima?driverGT je napisao(la):najgore:kineski mitcubishi(najgora klima svih vremena),neo(svaki sac izadje freon + razni glupi kvarovi)akai, pa sve te kineske redom,osim naravno kineskog panasonika koji je odlican.
Nisam dobro razumeo. Da li treba da bude onako kako si napisao ili je to znak kvara.driverGT je napisao(la):Ako ima malo freona onda bi cev trebalo da bude zaledjena,tj prekrivena snegom.A ako ga nije izaslo dovoljno a ipak izlazi na holenderima bi trebalo da se vidi masna fleka(ona se vidi gde god freon izlazi jer u sistemu sa freonom ide i ulje).
driverGT je napisao(la):Nema sanse da to radi jer spoljna i unutrasnja klima se uz pomoc elektronike medjusobno dogovaraju.Tako da nema sanse da radi.Moze da radi samo neka operacija ali i to je pod znakom pitanja.Mora biti iskljucivo isti model klime cak ako je isti proizvodjac a drugi model nece raditi.Veruj mi probao sam
Klime ugradjujem vec dugo vremena i srvisiram
driverGT je napisao(la):Nema sanse da to radi jer spoljna i unutrasnja klima se uz pomoc elektronike medjusobno dogovaraju.Tako da nema sanse da radi.Moze da radi samo neka operacija ali i to je pod znakom pitanja.Mora biti iskljucivo isti model klime cak ako je isti proizvodjac a drugi model nece raditi.Veruj mi probao sam
Klime ugradjujem vec dugo vremena i srvisiram
Pa da javim.NeNci je napisao(la):To je upravo to sto ti je covek rekao,freon ti curi sigurno ,i zovi servis ,ako to spada u garanciju a mislim da bi trebalo,jer ipak daju garanciju i na ugradnju
mozes da uradis i jos jedan test ako imas cime da izmeris temperaturu na unutrasnjij (tamo gde izduvava) treba da bude oko 8-11 stepeni ,zavisno od temprerature napolju
javi sta si uradio
driverGT je napisao(la):Pa kao sto rekoh na neo klimama je to fabricka greska.Freon kad tad iscuri.A najgore sto ima milion spojeva koji su lose uradjeni,plus sto kad se istovaraju klime se bukvalno bacaju i tu se rasklimaju dovoljno da pustaju freon.Ali pre nego sto zoves bilo koga proveri jos jednom da li je freon jer ako nije i sve bude u redu naplatice ti dolazak.To mozes sam da uradisogledaj na spoljnu jedinicu(ako mozes da dodjes do nje)i pregledaj ventile.(mesta na koja su prikacene cevi,jedna mala 6 mm i jedna 12mm ako je klima 12 tica)Ako ima malo freona onda bi cev trebalo da bude zaledjena,tj prekrivena snegom.A ako ga nije izaslo dovoljno a ipak izlazi na holenderima bi trebalo da se vidi masna fleka(ona se vidi gde god freon izlazi jer u sistemu sa freonom ide i ulje).
pozdrav...
zzmm je napisao(la):Pa da javim.
Zvao sam prodavnicu i dosli su monteri koji su je i montirali. Dopunili su freon i sada (kao) radi. Rekli su ukoliko opet iscuri da ce zvati prave servisere, jer oni samo proveravaju spojeve, odnosno ono sto su oni uradili i dopune sa freonom.
Ljudi su cini mi se OK, i tvrde da ova NEO klima nije tako losa, da im je to valjda druga reklamacija ove godine. Ono sto me je posebno utesilo je da su momci sebi kod kuce ugradili istu klimu i da su zadovoljni...
ZMM
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari