Šta je novo?

EFIx

Poslednja izmena:
A ti onda sa ostalima sa foruma koji dele tvoje mišljenje sedi i napiši jedan OS od nule.
Pri pisanju vas molim da pazite da vam OS bude kompatibilan sa svim hardverom izašlim od 2000-te naovamo i da sav softver koji je pisan do izlaska vašeg OS-a može da radi bez ikakvih problema na njemu.

Kada to postignete, javite se da slavimo zajedno sa vama.

Koristis software koji nije updejtovan od 2000? ... hm...

Jedna od bitnih debilnosti koje win sotware vezuju za win je debilni registry. Kad se to ubaguje, a ubaguje se samo tako ... cao!

Doduse, probao sam win7 sad mi je instaliran na desktop masini i radi poprilicno brze i zivahnije od viste (ista HW konfiguracija, 64bit verzije). Doduse moj win setup i moj OSX setup je drugaciji. Na win-u drzim 2 igre, 3ds max i antivirus/firewall. Plus sam morao da gasim servise, da ga "optimizujem" itd.
OSX - ...uh, Logic9, iLife paket ceo, PS, Finale, guitar pro, 7 igara, prenatrpan disk muzikom, semplovima,... Kako radi? Isto kao i kad sam prvi put upalio mac-a (radio sam upgrade OS-a). Tako da, sve se moze.

Za spisak preporučenih komponenti pogledaš konfiguracije po insanelymac-u i na wiki.osx86project.org...

nije mi jasno jer npr. za EFiX kazu da GA radi ok a onda u komentarima citam da ljudi imaju probleme... :)

koliko kapiram na SVAKU plocu moze da se nabudzi Mac OS X ali me interesuje sa kojom NEMA problema (u slucaju instalacije sa retail Apple DVD-a)?

EDIT: u sad vidim da na wiki.osx86project.org ima extra informacija :)

Poslednja izmena:
Nije baš svaka ali GA ploče su se pokazale kao najbolje. Zato ja i menjam ovu moju za GA P45. :)

Koristis software koji nije updejtovan od 2000? ... hm...

Jedna od bitnih debilnosti koje win sotware vezuju za win je debilni registry. Kad se to ubaguje, a ubaguje se samo tako ... cao!

Doduse, probao sam win7 sad mi je instaliran na desktop masini i radi poprilicno brze i zivahnije od viste (ista HW konfiguracija, 64bit verzije). Doduse moj win setup i moj OSX setup je drugaciji. Na win-u drzim 2 igre, 3ds max i antivirus/firewall. Plus sam morao da gasim servise, da ga "optimizujem" itd.
OSX - ...uh, Logic9, iLife paket ceo, PS, Finale, guitar pro, 7 igara, prenatrpan disk muzikom, semplovima,... Kako radi? Isto kao i kad sam prvi put upalio mac-a (radio sam upgrade OS-a). Tako da, sve se moze.

Hehehe, taj Win registry je najveci promasaj u istoriji. Kao da hodas na staklenim nogama. A add remove hehehhe da se covek upisa i posle nje pogledas gomilu repova u registry. Eto to je taj Win.

Hehehe, taj Win registry je najveci promasaj u istoriji. Kao da hodas na staklenim nogama. A add remove hehehhe da se covek upisa i posle nje pogledas gomilu repova u registry. Eto to je taj Win.

evo, ako neko hoce da :vomit: - sramota sta se uzdize u ovoj emisiji!
ja stvarno ne bih hteo da budem deo ovakvog drustva koje odobrava sve ovo sto je M$ radio u polesdnjih 20 godina... :( jednom recju: strasno, i u isto vreme vise nego tuzno :( !

Bill Gates: Sultan Of Software (3/4)

dok u USA M$ prolazi nekaznjeno (iako ga sud osudi), na svu srecu, EU ga lupa po prstima samo tako! :) :)

Poslednja izmena:
@kovacm
To je cista konfiguracija bez EFiX. Samo htedoh da napomenem da taj uredjaj nije neophodan, ako se komponente dobro odaberu retail se instalira i radi bez problema.

Meni se sve cini da je taj EFiX ustvari obican flash ili mozda neki eprom koji ustvari samo sadrzi software koji povazuje PC komponente i OS X. cisto sumljam da se tu nalazi bogzna kakvah narocit hardware, a posebno ono sto oni kazu (procesor, nekoliko!!? gigabajta memorije)
Tacno tako !
U sustini Boot 132 metod se bazira na principu gde kada napravis GPT na hdd , postoji jedna mala particija od 200mbyte koja je nevidljiva i koju Apple ne koristi . E sada,na toj particiji mozes drzati Bootloader sa sve neophodnim kextovima za tu plocu (mada kod nekih ploca posle updatea moras iskopirati kextove u S/L/E folder jer recimo ne radi lan, zvuk itd..) dsmos.kext,disabler.kext,intecpupowermanagement.kext ...
Boot 132 radi isti posao kao i Efix i na kraju imas Vanilla system koji radi savrseno i koji mozes updateovati...
Gigabyte P35/P45 je No.1 izbor za ovakav sistem:type:

@ZMilos hvala za info! :wave:

Mali update glede ovog komada plastike.

LM, vlasnik jednog bloga je uzeo i rasturio ovo go-van-ce i za to dobio po prstima, tj. tužen je, od strane vlasnika istoga. Sve se to desilo zato što je čovjek bio nezadovoljan činjenicom da v1.0 neće da radi sa Snow Leopard-om, već da mora da pljune lovu za novu v1.1.

Detaljnije o vijesti ovdje, a direktan linak za blog je ovdje (nakon čega su sve nedoumice riješene).

Čini mi se da će uskoro svi voziti hackintosh za malu lovu... ;)

PS: Šteta što nema thanks moda... Za čas bi izbio na "početak"... :d:d:d

odlican info! hvala castore!

Koja provala :D

Nazad
Vrh Dno