Šta je novo?

Efficient 5861 Router SezamPro ADSL i PPPoE uputstvo

kod verata takodje 1400. moguce da se PVC podesavanja razlikuju, ne znam koja su za YUBC. znam da su za verat i beotel ista.

e da i kada podesavas MTU (ukoliko se razlikuje )moras da promenis i vrednosti na racunaru,jer su one takodje 1500.

Znachi ja ili sam lud ili sam kompletan degenerik.
Vec 4 sata pokushavam da namestim ovo i nishta. Sve sam podesio po uputstvu i nece. Onda sam isprobao sve postojece kombinacije i nishta.
Evo rezultata:

Znachi poveze se sa Telekomom i ischita koja je brzina ADSL paketa ali sa provajderom nishta. Sutra ujutru idem kod drugara da ga probam dal radi na eunetu. Ako je neispravan ruter, ima da ga pretvorim u prashinu.

Hm, sa ovim setovanjem Beotel i Sezam provereno rade. Moguce da je drugaciji MTU od default-nog, call YUBC. Posto je ovo dosta popularan ruter u nas, sigurno teh. podrska zna kako se podesava.

<offtopic>
Kada smo kod EN 5861 rutera, kod njega sam prvi put video da recimo za VPN moras da kupis neki key i da otkljucas tu opciju da bi je koristio. Bas bez veze, a Netiks ga reklamira kao VPN ruter - ispravnije bi bilo da napisu da ima i tu mogucnost uz kupovinu aktivacionog kljuca. Da li je neko otkljucao ovaj VPN, ili ima neki custom firmware koji nudi i VPN? Poslednji zvanican firmware za 5861-005 je v. 5.3.20. Posto ima dosta podmodela ovog rutera, jesu li firmwareovi interoperabilni ili nisu?
</offtopic>

audiofreak je napisao(la):
Pa on sam radi neku prioritizaciju, ni jednom mi se nije desilo da ne mogu da otvorim nesto dok radi mula ili bilo kakav download.
Provalio sam da moze i 6.x da se stavi ali moras preko bootp servera. Nije toliko ni tesko to odraditi zapravo, nego konfiguracioni fajlovi za 5.x i 6.x nisu kompatibilni pa je smaranje podesiti ga ponovo.

Da li mozes detaljnije o ovome? Da li mislis samo na "metod 1" podesavanja koja si spomenuo, ili tu ima neceg vise? Hteo bih da flesujem moj, ali znam da to moze da donese vise problema nego sto moze da ih ukloni, pa sam vema obazriv. Najbolje bi bilo ako neko ima dovoljno volje da objasni ceo proces. Inace, na Neobee-ju sam.

Sto se mog 5861 rutera tice, do juce je sve bilo ok, ali danas je odjednom iz cista mira (stvarno nisam dirao nista sem NAT setovanja) poceo da zeza oko NAT podesavanja iz web kontrol panela. Dakle ne mogu ni da obrisem ni da dodam neko novo podesavanje... samo da napomenem da imam 18 forwardovanih portova od spolja ka unutra, 4 udp, a 14 tcp... meni se onako skroz odokativno cini da zeza upravo zbog toga sto ima toliko, nesto se on tu prepunio kapiram...

Kada kliknem na "delete" za inbound NAT setovanje, browser ostaje u stanju cekanja, i nista se ne dogadja.

Ja sam odluchio da batalim ovaj ruter i YUBC zajedno. Ne mogu vishe da se zayebavam. Preci cu kod nekog provajdera koji daje (ili prodaje) ruter a ovaj cu da bacim u kantu.

ovaj ruter je odlican za te pare.....

setovanje je malo problematicno ali kada ga jednom namestis nema vise frke....

ja sam ga uzeo pre 3 meseca (ptt) i mucio sam se jedno 3 dana da ga namestim....ali od tada sljaka perfektno.....

stvarno sam zadovoljan. jedino me brine sto se dosta greje...

Jel ima neko howto za podesavanje firewalla na speedstream 5861?

Ja sam odustao od podešavanja Firewall-a. Sa default setovanjima šljaka lepo, sve dok koristiš standardne servise i ne cimaš P2P, Media Streaming...
Totalni smor je podesiti ga za tako nešto, pa ga držim isključenog, a na računarima je aktivan Outpost Firewall.

Nije smor da ga podeis ako imas dobru dokumentaciju, a ja sam to upravo i pitao. Da li neko ima firewall manual za ovaj ruter?

Ako si baš mazohista, evo ti link pa probaj.
Ovde je link ka odličnom forumu o Efficent Networks ruterima: link

Nazad
Vrh Dno